Η Δύση δίνει κίνητρα στη Ρωσία να αντεπιτεθεί

Λοιπόν, οι παντοκτόνες πόρνες του πολέμου κέρδισαν τη συζήτηση για την αποστολή τανκς στην Ουκρανία, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να διαφωνούμε για την αποστολή F-16.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε ένα άρθρο με τίτλο «Η Ουκρανία στρέφει το βλέμμα σε μαχητικά αεροσκάφη μετά την εξασφάλιση προμηθειών αρμάτων μάχης», το Reuters αναφέρει τα εξής:

«Η Ουκρανία θα πιέσει τώρα για δυτικά μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, όπως το αμερικανικό F-16, αφού εξασφάλισε τις προμήθειες των κύριων αρμάτων μάχης, δήλωσε την Τετάρτη σύμβουλος του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία κέρδισε τεράστια ώθηση για τα στρατεύματά της καθώς η Γερμανία ανακοίνωσε σχέδια να παράσχει βαριά άρματα μάχης για το Κίεβο την Τετάρτη, τερματίζοντας το διπλωματικό αδιέξοδο για το θέμα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προβούν σε παρόμοια ανακοίνωση.

Ακριβώς στην ώρα για τα καλά νέα, η Lockheed Martin ανακοίνωσε πως ο γίγαντας της κατασκευής όπλων είναι έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή F-16 εάν χρειαστούν για αποστολή στην Ουκρανία.

«Η Lockheed Martin είπε ότι είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για μαχητικά αεροσκάφη F-16 εάν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιλέξουν να τα στείλουν στην Ουκρανία», αναφέρει ο Dave DeCamp του Antiwar. «Μέχρι στιγμής, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διστάζουν να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία λόγω ανησυχιών πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν ρωσικό έδαφος. Αλλά οι δυτικές δυνάμεις φαίνονται όλο και λιγότερο να ανησυχούν για την κλιμάκωση, καθώς οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν πλέον δεσμευτεί να στείλουν τα κύρια άρματα μάχης τους».

Οι New York Times δημοσιεύουν ένα νέο άρθρο με τίτλο « Πώς ο Μπάιντεν συμφώνησε απρόθυμα να στείλει τανκς στην Ουκρανία », με υπότιτλο «Η απόφαση ξεκλείδωσε μια ροή βαρέων όπλων από την Ευρώπη και έφερε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ πιο κοντά σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία» Οι συγγραφείς του David E. Sanger, Eric Schmitt και Helene Cooper γράφουν:

Η ανακοίνωση του προέδρου Μπάιντεν την Τετάρτη ότι θα στείλει άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία ήρθε μετά από εβδομάδες τεταμένων διαπραγματεύσεων με τον καγκελάριο της Γερμανίας και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι επέμεναν ότι ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδωθεί μια ροή βαρέων ευρωπαϊκών όπλων ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες. κράτη να στείλει δικά της τανκς.

Η απόφασή του, όσο απρόθυμη κι αν είναι, ανοίγει τώρα τον δρόμο για τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία σε δύο ή τρεις μήνες, τα οποία θα παρασχεθούν από πολλά ευρωπαϊκά έθνη. Ενώ δεν είναι σαφές εάν θα κάνει καθοριστική διαφορά στην ανοιξιάτικη επίθεση ότι ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky σχεδιάζει τώρα να πάρει πίσω εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία, είναι η τελευταία σε μια σειρά σταδιακών κλιμακώσεων που έχει φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ πιο κοντά σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

Όταν ακόμη και οι μύωπες αυτοκρατορίες στους New York Times αναγνωρίζουν ότι οι δυτικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις προς μια πολύ επικίνδυνη κατεύθυνση, μάλλον θα πρέπει να καθίσετε και να δώσετε προσοχή.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο για το Responsible Statecraft με τίτλο «Mission Creep? Πώς ο ρόλος των ΗΠΑ στην Ουκρανία έχει κλιμακωθεί σιγά σιγά», περιγράφει ο Μπράνκο Μάρτσετιτς τους τρόπους με τους οποίους η αμερικανική αυτοκρατορία «ξεπέρασε σταδιακά τις δικές της αυτοεπιβεβλημένες γραμμές σχετικά με τις μεταφορές όπλων», υποχωρώντας ξανά και ξανά στα γεράκια του πολέμου και τα αιτήματα από Ουκρανούς αξιωματούχους για προμήθεια όπλα που προηγουμένως δεν προμήθευε από φόβο ότι θα έφερναν κλιμάκωση ά και θα οδηγούσαν σε θερμό πόλεμο μεταξύ των πυρηνικών υπερδυνάμεων. Ο Marcetic σημειώνει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αποδεκτές οι προηγουμένως αδιανόητες επιθέσεις όπως οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ που διεξάγουν επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη ρωσική υποδομή, με περισσότερες κλιμακώσεις που απαιτούνται αμέσως μόλις γίνει η προηγούμενη.

Προς το τέλος του άρθρου του, ο Marcetic οδηγεί σε ένα πολύ σημαντικό σημείο που χρειάζεται περισσότερη προσοχή: ότι η δυτική συμμαχία έχει καθιερώσει μια πολιτική διαρκούς κλιμάκωσης κάθε φορά που η Ρωσία δεν αντιδρά δυναμικά σε μια προηγούμενη δυτική κλιμάκωση, πράγμα που σημαίνει απαραίτητα ότι δίνονται κίνητρα στη Ρωσία να αντιδράσει δυναμικά σε αυτές τις κλιμακώσεις.

«Με την κλιμάκωση της υποστήριξής τους στον στρατό της Ουκρανίας, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δημιούργησαν μια δομή κινήτρων για τη Μόσχα να κάνει ένα δραστικό, επιθετικό βήμα για να δείξει τη σοβαρότητα των δικών της κόκκινων γραμμών», γράφει ο Marcetic. «Αυτό θα ήταν επικίνδυνο στην καλύτερη στιγμή, αλλά ιδιαίτερα όταν οι Ρώσοι αξιωματούχοι ξεκαθαρίζουν ότι  βλέπουν όλο  και περισσότερο  τον πόλεμο ως πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ στο σύνολό του, όχι μόνο της Ουκρανίας, ενώ απειλούν με πυρηνική απάντηση στην κλιμάκωση των παραδόσεων όπλων της συμμαχίας».

«Η Μόσχα συνεχίζει να λέει ότι οι κλιμακωτές μεταφορές όπλων είναι απαράδεκτες και θα μπορούσαν να σημαίνουν ευρύτερο πόλεμο. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι εφόσον η Μόσχα δεν έχει ενεργήσει για αυτές τις απειλές, μπορούν ελεύθερα να κλιμακώσουν. Ουσιαστικά λέγεται στη Ρωσία πως πρέπει να κλιμακώσουν για να δείξει ότι είναι σοβαρή με τις κόκκινες γραμμές», πρόσθεσε ο Marcetic στο Twitter.

Ένα καλό πρόσφατο παράδειγμα αυτής της δυναμικής είναι η πρόσφατη αναφορά των New York Times ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να υποστηρίξει μια ουκρανική επίθεση στην Κριμαία, η οποία πολλοί ειδικοί συμφωνούν πως είναι ένας από τους πιο πιθανούς τρόπους που αυτή η σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Το άρθρο αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτίμησε πως η Ρωσία είναι απίθανο να ανταποδώσει μια κλιμακούμενη επιθετικότητα, αλλά η βάση αυτής της αξιολόγησης προφανώς δεν προέρχεται από τίποτα άλλο από το γεγονός ότι η Ρωσία δεν το έχει κάνει ακόμη.

«Η Κριμαία έχει ήδη χτυπηθεί πολλές φορές χωρίς μια μαζική κλιμάκωση από το Κρεμλίνο», αναφέρουν οι Times μεταφέροντας τα λόγια ενός ερευνητή της RAND Corporation που εξήγησε την πεποίθηση της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι μπορεί να ξεφύγει με την υποστήριξη μιας επίθεσης στην Κριμαία. Αλλά όπως εξήγησε τότε ο Dave DeCamp , αυτό δεν είναι καν αλήθεια. Η Ρωσία κλιμάκωσε σημαντικά τις επιθέσεις της ως απάντηση στα χτυπήματα στην Κριμαία, αρχίζοντας να στοχεύει κρίσιμες ουκρανικές υποδομές με τρόπους που δεν είχε χτυπήσει στο παρελθόν.

Έτσι, η Ρωσία στην πραγματικότητα κλιμακώνει τις επιθέσεις της ως απάντηση στις επιθέσεις στην Κριμαία, απλώς δεν τις κλιμάκωσε ενάντια στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Όσο η Ρωσία κλιμακώνεται μόνο με τρόπους που βλάπτουν τους Ουκρανούς, η δομή εξουσίας που είναι συγκεντρωμένη στις ΗΠΑ δεν τις θεωρεί πραγματικές κλιμακώσεις. Το μήνυμα προς τη Μόσχα είναι ότι θα πιέζονται όλο και πιο δυνατά μέχρι να επιτεθούν στο ίδιο το ΝΑΤΟ.

Και φυσικά ούτε αυτό θα αποκλιμακώσει τα πράγματα. θα πιαστεί και θα περιστραφεί ως απόδειξη πως ο Πούτιν είναι ένας απερίσκεπτος τρελός που επιτίθεται στον ελεύθερο κόσμο εντελώς απρόκλητα και πρέπει να σταματήσει πάση θυσία, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι διακινδυνεύουμε τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Η Ρωσία φυσικά θα είχε επίγνωση αυτής της προφανούς πραγματικότητας, επομένως ο μόνος τρόπος με τον οποίο παίρνει το δόλωμα είναι εάν ο πόνος της μη αντίδρασης φτάσει σε σημείο όπου θεωρείται ότι υπερτερεί του πόνου της αντίδρασης. Όμως, αν κρίνουμε από τις πράξεις της, η αυτοκρατορία φαίνεται αποφασισμένη να την ωθήσει σε αυτό το σημείο.

Είναι πραγματικά τρομακτικό πόσο η αποκλιμάκωση και η εκτόνωση έχουν εξαφανιστεί από τον δημόσιο διάλογο για τη Ρωσία. Οι άνθρωποι πραγματικά δε φαίνεται να γνωρίζουν πως είναι μια επιλογή. Πραγματικά πιστεύουν ότι η μόνη επιλογή είναι η διαρκής κλιμάκωση του πυρηνικού χείλους, και πως οτιδήποτε άλλο είναι ανόητος κατευνασμός. Νομίζουν ότι επειδή αυτό είναι το μήνυμα που τους τροφοδοτεί η αυτοκρατορική μηχανή προπαγάνδας, και τους τροφοδοτεί αυτό το μήνυμα επειδή αυτή είναι η πραγματική θέση της αυτοκρατορίας.

Προειδοποιούσα για τον αυξανόμενο κίνδυνο πυρηνικού Αρμαγεδδώνα για όσο καιρό ασχολούμαι δημόσια με πολιτικά σχόλια, και οι άνθρωποι με αποκαλούσαν υστερική ηλίθια και μαριονέτα του Πούτιν όλη την ώρα, ακόμη και όταν πλησιάζαμε όλο και πιο κοντά στο ακριβές σημείο για το οποίο ουρλιάζω στην κορυφή των πνευμόνων μου όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα δεν υπάρχει πολύ πιο κοντά που μπορεί να πλησιάσει χωρίς να είναι άμεσα επάνω μας. Βαθιά, βαθιά ελπίζω να ανατρέψουμε αυτό το πράγμα πριν να είναι πολύ αργά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail