Η Μέρκελ επιβεβαίωσε σε φαρσέρ ότι οι συμφωνίες του Μινσκ είχαν σκοπό να δώσουν στην Ουκρανία «περισσότερο χρόνο»

pixabay / fantareis
Freepen.gr - Η υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ έδωσε στην Ουκρανία χρόνο να αναπτυχθεί μεταξύ 2014 και 2021 και χρησίμευσε για να διασφαλίσει ότι η Δύση θα μπορέσει να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στο Κίεβο, δήλωσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε μια συνομιλία που δημοσιοποίησαν οι Ρώσοι φαρσέρ Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ (Vovan) και Alexei Stolyarov (Lexus) τη Δευτέρα.

Οι φαρσέρ τηλεφώνησαν στην πρώην καγκελάριο για λογαριασμό του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσένκο. Όντας σίγουρη πως μιλούσε με τον πρώην ηγέτη της Ουκρανίας, η Μέρκελ είπε ότι τώρα δεν έχει νόημα να «σκαλίζουμε το 2014».

"Τότε (το 2014), για να αποφευχθούν ακόμη χειρότερα πράγματα, όλοι υπέγραψαν αυτή τη συμφωνία. Ήταν δυνατόν να σταματήσει ο πόλεμος τότε; Αυτή η ερώτηση δεν είναι πλέον σχετική. Πιστεύω ότι οι συμφωνίες του Μινσκ έδωσαν στην Ουκρανία περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί μεταξύ 2014 και 2021. Τώρα η Ουκρανία μπορεί να απαντήσει και να λάβει την απαραίτητη υποστήριξη», είπε.

Σε μια συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, που δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2022, η Μέρκελ είχε δηλώσει πως οι συμφωνίες του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια ώστε η Ουκρανία να κερδίσει χρόνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail