«Αν το Κίεβο χτυπήσει την Κριμαία, όλη η Ουκρανία θα πάρει φωτιά»

Freepen.gr - Ο Ιγκόρ Γκιρένκο, ο γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, απάντησε σε σχόλια της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σχετικά με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στα χτυπήματα του Κιέβου σε στόχους στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τον Γκιρένκο, η δήλωση της Νούλαντ ήρθε ως επιβεβαίωση της άμεσης εμπλοκής της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αναφέρει το RIA Novosti.

«Τα σχόλια ενός ανώτερου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 16 Φεβρουαρίου σχετικά με την υποστήριξη των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πραγματοποίηση επιδρομών στην Κριμαία έρχονται ως σαφής επιβεβαίωση της θέσης της Ρωσίας σχετικά με την άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση», δήλωσε ο Ιγκόρ Γκιρένκο.

Η ώθηση της Ουκρανίας να επιτεθεί στην Κριμαία είναι συγκρίσιμη με την πίεση για «επίθεση στη Μόσχα ή στο Βλαδιβοστόκ», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση της Ουάσιγκτον καταδεικνύει μια απροκάλυπτη εκδήλωση της πολεμικής στάσης των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία.

Ο Γκιρένκο εξέφρασε την ελπίδα πως η διεθνής κοινότητα θα έδινε προσοχή στο ποιος φαίνεται να είναι ο κύριος υποκινητής της κρίσης στην Ουκρανία.

Στις 17 Φεβρουαρίου, η Victoria Nuland, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση στο Carnegie Center, είπε ότι οι στρατιωτικές βάσεις της Ρωσίας στην Κριμαία ήταν νόμιμοι στόχοι για την Ουκρανία.

"Αυτοί είναι νόμιμοι στόχοι. Η Ουκρανία τους χτυπά και εμείς το υποστηρίζουμε", είπε σχετικά με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας στην Κριμαία", είπε η Βικτόρια Νούλαντ.

Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν τεράστιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, τις οποίες η Ρωσία έχει μετατρέψει σε σημαντικά υλικοτεχνικά σημεία.

Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα είδη όπλων. ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ως απάντηση σε τέτοιες απειλές πως η Ρωσία, σε περίπτωση επιθέσεων του Κιέβου στα εδάφη της, θα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει όλα τα είδη όπλων.

"Δε θέτουμε κανέναν περιορισμό για τους εαυτούς μας. Ανάλογα με τη φύση των απειλών, είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλους τους τύπους όπλων. Σύμφωνα με τα δογματικά μας έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων των Βασικών Αρχών της Πυρηνικής Αποτροπής. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω: η απάντηση θα να είσαι γρήγορη, σκληρή και πειστική», είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ απείλησε επίσης την Ουκρανία με αντίποινα αντί για διαπραγματεύσεις εάν το Κίεβο τολμήσει να χτυπήσει την Κριμαία.

«Όλη η Ουκρανία που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου θα πάρει φωτιά», προειδοποίησε.

Η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σε μια καυστική δήλωση στα σχόλια της Νούλαντ για την Κριμαία, συμβούλεψε την Ουάσιγκτον να εξετάσει μάλλον το πρόβλημα των ΑΤΙΑ και των λευκών μπαλονιών.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail