Η ένατη επέτειος του πολέμου στην Ουκρανία

Δε βρισκόμαστε στην πρώτη αλλά στην ένατη επέτειο του πολέμου στην Ουκρανία, που εξαπολύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 με το πραξικόπημα υπό την καθοδήγηση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Μιλώντας από τη Βαρσοβία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν υποσχέθηκε «να σταθεί δίπλα στον Πρόεδρο Ζελένσκι ό,τι κι αν γίνει». Τον επαναλαμβάνει η Meloni, η οποία, αντιστρέφοντας τη θέση που ανέλαβε το 2014, διαβεβαίωσε τον Zelensky πως «η Ιταλία θα είναι μαζί σας μέχρι το τέλος». 

Manlio Dinucci - globalresearch.ca / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρόκειται για ανησυχητικές δηλώσεις, δεδομένης της πραγματικής πιθανότητας η σύγκρουση να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο, ο οποίος θα ήταν το τέλος όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Η Ουκρανία είναι ικανή να παράγει πυρηνικά όπλα και, σίγουρα, στο Κίεβο, υπάρχουν εκείνοι που επιδιώκουν ένα τέτοιο σχέδιο.

Οι New York Times το επιβεβαιώνουν: « Η Ουκρανία εγκατέλειψε ένα τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο πριν από 30 χρόνια. Σήμερα υπάρχουν τύψεις». Με τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991, η Ουκρανία βρέθηκε να έχει στην κατοχή της το τρίτο μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο: περίπου 5.000 στρατηγικά και τακτικά όπλα. Αφαιρέθηκαν τη δεκαετία του 1990 βάσει συμφωνιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Ωστόσο, η τεχνολογική ικανότητα που απέκτησε η Ουκρανία στον στρατιωτικό πυρηνικό τομέα κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης δεν έχει αφαιρεθεί.

Η Ουκρανία – προειδοποιεί ο Πρόεδρος Πούτιν – σκοπεύει να δημιουργήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα, και αυτό δεν είναι απλό καύχημα. Η απόκτηση πυρηνικών όπλων θα είναι πολύ πιο εύκολη για την Ουκρανία από ό,τι για άλλα κράτη που διεξάγουν τέτοιες έρευνες, ειδικά εάν το Κίεβο λάβει ξένη τεχνολογική υποστήριξη. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό. Εάν η Ουκρανία αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής, η κατάσταση στον κόσμο και στην Ευρώπη θα αλλάξει δραματικά».

Σε ποια χέρια θα επιβεβαιωθούν τα ουκρανικά πυρηνικά όπλα φαίνεται από το γεγονός ότι ο Zelenskyy μόλις απένειμε στη 10η Ουκρανική Ταξιαρχία Εφόδου «τον τίτλο τιμής Edelweiss»: το ίδιο όνομα και σύμβολο μιας από τις πιο άγριες ναζιστικές μεραρχίες, της 1ης Μεραρχίας Edelweiss , που το 1943 έσφαξε πάνω από 5.000 Ιταλούς στρατιώτες που είχαν παραδοθεί στην ελληνική Κεφαλονιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail