Μαζική πυραυλική επίθεση των Ρώσων από θάλασσα κι αέρα σε εργοστάσια της Ουκρανίας

Freepen.gr - Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση με τη χρήση όπλων ακριβείας με βάση τη θάλασσα και τον αέρα, στοχεύοντας εργοστάσια που παρείχαν στον ουκρανικό στρατό οβίδες και καύσιμα. Οι στόχοι καταστράφηκαν στην επίθεση, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, οι προμήθειες καυσίμων στις ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας διακόπηκαν και οι δυνατότητες παραγωγής εκρηκτικών, πυρίτιδας και στερεών καυσίμων πυραύλων στην Ουκρανία μειώθηκαν σημαντικά», ανέφερε το υπουργείο.

Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 στην περιοχή Kherson κοντά στο χωριό Nikolskoye, κατέστρεψαν εννέα drones στις δημοκρατίες του Donbass, αναχαίτησαν έναν πύραυλο αντι-ραντάρ HARM και τρεις οβίδες HIMARS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail