Το σχέδιο της Ρωσίας μετά τον Πούτιν είναι έτοιμο

Η Δύση έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο «Η Ρωσία μετά τον Πούτιν» και έχει ήδη επιλέξει τους ηθοποιούς της στο πρόσωπο του Γκάρι Κασπάροφ* και του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι*, οι οποίοι ξαφνικά ανέπτυξαν στοργή για το ρωσικό λαό. Περιμένουν να ανοίξει το «παράθυρο της ευκαιρίας».

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αντιρωσική «Επιτροπή Δράσης» δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό Foreign Affairs με τον αποκαλυπτικό τίτλο Don't Fear the Putin's Demise.

Αυτή η επιτροπή εκπροσωπείται από δύο παλιούς καλούς υπαλλήλους που αναγνωρίστηκαν ως ξένοι πράκτορες στη Ρωσική Ομοσπονδία. Πρόκειται για τους Garry Kasparov* και Mikhail Khodorkovsky*. Το άρθρο στο Foreign Affairs αναφέρει πως η Δύση πρέπει να συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με σύγχρονα όπλα μέχρι την στρατιωτική ήττα της Ρωσίας και την κατάρρευση του καθεστώτος Πούτιν. Η επιτροπή δήλωσε επίσης την ετοιμότητά της να πάρει τα ηνία της εξουσίας στα χέρια της στη συνέχεια.

Οι προαναφερθέντες πολιτικοί πιστεύουν πως μετά την «εξάλειψη» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, οι Ρώσοι θα εκλέξουν τη Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα δημιουργήσει το «Κρατικό Συμβούλιο». Η τελευταία ειδικότερα:

  • θα συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία αναγνωρίζοντας το έδαφός της εντός των συνόρων του 1991·
  • θα αποζημιώσει δίκαια την Ουκρανία για τη ζημιά που υπέστη η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Στη συνέχεια, θα οδηγήσει τη Ρωσία στο δρόμο που είχε ήδη διανύσει η χώρα, επί προεδρίας του Μπόρις Γέλτσιν. Στη συνέχεια, η Ρωσία θα ενσωματωθεί στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, ενώ οι ρωσικές περιφέρειες θα αποκεντρωθούν.

Φαίνεται ότι όσοι πρότειναν τέτοιες ιδέες δεν έχουν ζήσει ποτέ στη Ρωσία. Μπορεί επίσης να είναι πιθανό να εργάζονται απλώς για τα χρήματα που είτε πληρώνονται είτε αποταμιεύονται στη Δύση.

Είναι καθόλου βιώσιμο το σχέδιο;

Πολλοί Ρώσοι έχουν εντελώς αρνητικές αναμνήσεις από την εμπειρία τους από τη δεκαετία του 1990: φτώχεια, ανεργία, παρακμή σε όλα και το δυσάρεστο συναίσθημα ότι πουλήθηκαν για τα «πόδια του Μπους» (μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, όλα τα καταστήματα τροφίμων σε όλη τη Ρωσία πλημμύρισαν από ανθυγιεινά αμερικανικά πουλερικά που καλλιεργούνται με αντιβιοτικά που οι άνθρωποι τα ονόμασαν «πόδια του Μπους»). Κανείς δε θέλει να ξαναδεί ξανά εκείνες τις στιγμές.

Δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από το Levada Center* - μια άλλη οργάνωση ξένων πρακτόρων - δείχνουν ότι ο Πούτιν απολαμβάνει την υποστήριξη του 81 τοις εκατό του πληθυσμού. Γιατί οι άνθρωποι να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν το «θάνατο του Πούτιν»; Αξίζει να σημειωθεί πως άτομα από τις ομάδες του Κασπάροφ και του Χοντορκόφσκι δυσφήμησαν τον ρωσικό λαό πριν τον χαρακτηρίσουν τρελό και παράφρονα. Στο κανάλι του στο Telegram, ο Garry Kasparov αποκάλεσε τους Ρώσους το πιο άρρωστο έθνος που έχει μολυνθεί από αυτοκρατορικές φιλοδοξίες και υποσχέθηκε «να θεραπεύσει τους Ρώσους από τον ηγεμονισμό».

Το πιο σημαντικό, ούτε ο Κασπάροφ, ούτε ο Χοντορκόφσκι απολαμβάνουν κάποια δημοτικότητα μεταξύ των Ρώσων. Έχασαν τη φήμη τους στη χώρα με προβλήματα με τις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου και τις φορολογικές αρχές.

Ο Χοντορκόφσκι δεν είναι ο Νέλσον Μαντέλα, που είχε μια δημοφιλή ιδέα να βάλει τέλος στο απαρτχάιντ (έκλεισε 27 χρόνια στη φυλακή επειδή προσπάθησε να τη ζωντανέψει). Ο Κασπάροφ δεν έδειξε καμία υποστήριξη σε όσους προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη Ρωσία στη Γεωργία αφού ο Πούτιν κήρυξε μερική κινητοποίηση, παρόλο που αυτοί οι μετανάστες μπορούσαν να τον βοηθήσουν να χτίσει τη βάση διαμαρτυρίας του.

Όσο δεν υπάρχει πλειοψηφική υποστήριξη στη Ρωσία, και η «επιτροπή» έχασε την ευκαιρία της στο εξωτερικό, οι συντάκτες του σχεδίου θα χρειάζονταν πραξικόπημα. Προδότες μπορούν εύκολα να βρεθούν λαμβάνοντας υπόψη αρκετές ασαφείς αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.

Για παράδειγμα, η απόφαση να αποσυρθεί ο στρατός από τις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνιχίφ είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή, δεδομένου ότι το σχέδιο ήταν να ανατραπεί ο Ζελένσκι και να παραδοθεί η εξουσία στον νόμιμο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Όλες οι δυτικές πρεσβείες είχαν μετακομίσει στο Λβιβ. Τα χέρια λύθηκαν. Οι προδότες είτε φεύγουν είτε κάνουν αλλάζουν σχέδιο — ούτε οι δυνάμεις ασφαλείας ούτε ο λαός θα τους υποστηρίξουν. Αυτό μπορούσε να το δει κανείς επί των ημερών της Κρατικής Επιτροπής Έκτακτης Ανάγκης της ΕΣΣΔ.

Το παράθυρο ευκαιρίας δε θα ανοίξει

Με το σχέδιό τους στα σκαριά, ο Κασπάροφ και ο Χοντορκόφσκι εργάζονται για τη Δύση και όχι για τον ρωσικό λαό. Περιμένουν να τους ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας.

Αυτό το παράθυρο δεν πρόκειται να ανοίξει και οι δυτικές ελίτ θα το συνειδητοποιήσουν μόνο όταν η Μόσχα φτάσει στο τέλος της ειδικής επιχείρησης στο έδαφος της πρώην Ουκρανίας.

*Συμπεριλαμβάνεται στο μητρώο αλλοδαπών πρακτόρων

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail