Η Ρωσία υπόσχεται μεγάλα αντίποινα εάν η Δύση κατασχέσει τα περιουσιακά της στοιχεία

Freepen.gr -  Η ρωσική πλευρά, σε περίπτωση κατάσχεσης των περιουσιακών της στοιχείων από τη Δύση, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μεγάλα αντίποινα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση την Παρασκευή.

"Φυσικά, προχωράμε πάντα από τη νομιμότητα, από αυτό που δίνει κάθε είδους τελευταίες ευκαιρίες στη σύνεση των εταίρων ή μη. Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε έτοιμοι για κάθε βήμα για την προστασία της εθνικής περιουσίας, μέχρι τη λήψη μείζονος σημασίας μέτρων, ώστε κανείς να μην έχει αυταπάτες», είπε ο διπλωμάτης.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι η Μόσχα εκλαμβάνει τα σχέδια της ΕΕ να χρησιμοποιήσει ρωσικά κονδύλια για να επεκτείνει τα πολιτικά και οικονομικά της καθήκοντα «αποκλειστικά ως κατάφωρη καταπάτηση κυριαρχικής ιδιοκτησίας», η οποία δεν μπορεί παρά να προκαλέσει «μια αποφασιστική και επαρκή απάντηση σε περίπτωση κλιμάκωσης του σχετικού ζητήματος».

«Σίγουρα δε θέλουμε να εξελιχθεί η κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε τη Δύση να επιστρέψει στην αυστηρή τήρηση της αρχής της δημοκρατίας, της ανοιχτής οικονομίας, της ανταγωνιστικής αγοράς και του απαραβίαστου της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, που προωθούν», πρόσθεσε.

Η διπλωμάτης τόνισε πως οι ρωσικές αρχές εξετάζουν όλους τους πιθανούς νομικούς μηχανισμούς για να ανακτήσουν την πρόσβαση στα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της χώρας.

«Η άρνηση των μη φιλικών χωρών να αλληλεπιδράσουν με τη Ρωσία στο νομικό πεδίο θα επιτρέψει σε όλους τους συμμετέχοντες στη σύγχρονη παγκόσμια οικονομική αρχιτεκτονική να δουν την εξάρτηση του καθεστώτος των κυρίαρχων περιουσιακών στοιχείων των εθνικών κρατών από την ευκαιριακή γεωπολιτική προσέγγιση σε πολλές δυτικές χώρες», σημείωσε.

«Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία με κάθε ευθύνη και να μην ακολουθήσει το παράδειγμα των δυτικών εκβιαστών», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail