Η Μόσχα κατηγορεί την Ουάσιγκτον για ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας, ο οποίος είναι μια άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε επίσης την Ουάσιγκτον ότι ακολουθεί επιθετική πορεία κατά της Μόσχας, η οποία αντικατοπτρίζεται στον αυξανόμενο όγκο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες των ΗΠΑ για μη συμμόρφωση με το START

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε πως η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον για μη συμμόρφωση της Ρωσίας με τις διατάξεις της Συνθήκης για τα Μέτρα για την Περαιτέρω Μείωση και Περιορισμό των Στρατηγικών Επιθετικών Όπλων (START) από τη Μόσχα.

«Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε αναπάντητες τις εχθρικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς θέτουν υπό αμφισβήτηση τη συνάφεια ορισμένων σημαντικότερων διατάξεων της Συνθήκης START», ανέφερε το υπουργείο.

Η συνθήκη είχε συναφθεί σε διαφορετικές πολιτικές πραγματικότητες, όταν η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοδοξούσαν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη, το άνοιγμα και τη συνεργασία. Η πολιτική της αμερικανικής πλευράς έρχεται σε αντίθεση με αυτούς τους στόχους, κατέληξε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Πριν κατηγορήσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία για «μη συμμόρφωση» με τις διατάξεις της START, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να έχουν επιλύσει μακροπρόθεσμα προβλήματα που σχετίζονται με τον παράνομο αποκλεισμό από τις ΗΠΑ σημαντικού μέρους των στρατηγικών επιθετικών όπλων τους από την καταμέτρηση», ανέφερε το υπουργείο.

* πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail