Ώρα για άλλη μια ταπεινωτική αποτυχία για την αδυνατισμένη αμερικανική αυτοκρατορία

Θυμάμαι ότι όταν φοιτούσα στο δημοτικό σχολείο St. Albert the Great στο Μπέρμπανκ του Ιλινόις, στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μερικοί από τους καθηγητές ιστορίας μας έλεγαν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν χάσει ποτέ πόλεμο. Λάβετε υπόψη ότι αυτό μας το έλεγαν ενώ το ανόητο αμερικανικό φιάσκο στο Βιετνάμ εκτυλισσόταν, και αυτό ήταν μόνο μια ή δύο δεκαετίες μετά το αδιέξοδο αδιέξοδο του Κορεατικού πολέμου. Αυτό σας δείχνει πως η κατήχηση των παιδιών του σχολείου δεν είναι κάτι καινούργιο.

A. J. Smuskiewicz - intellectualconservative.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για μια στρατιωτική-βιομηχανική αυτοκρατορία που διατηρεί περίπου 800 στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο και που ξοδεύει περισσότερα για τον στρατό της από τις επόμενες επτά χώρες (καθώς και άλλες 144 χώρες) μαζί, η παγκόσμια ηγεμονική αυτοκρατορία των ΗΠΑ καταρρέει ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια μας σήμερα, μετά από δεκαετίες αργής αποσύνθεσης. Ο τελευταίος πόλεμος που κέρδισαν αναμφισβήτητα οι ΗΠΑ ήταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος - και αυτή η νίκη ήταν δυνατή μόνο λόγω των μαχών της Σοβιετικής Ένωσης, της Μεγάλης Βρετανίας και άλλων Συμμάχων εκτός από την Αμερική. Αυτή η μεγάλη νίκη ήταν σχεδόν πριν από 80 χρόνια.

Έκτοτε, το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί από τη μια στρατιωτική καταστροφή σε μια σχεδόν συνεχή κατάσταση πολέμου, με κάθε σύγκρουση να χαρακτηρίζεται είτε από ενδεχόμενη αποτυχία είτε, στην καλύτερη περίπτωση, από διφορούμενα αποτελέσματα. Τα πολλά γεωπολιτικά χάλια που δημιουργήθηκαν από αυτές τις στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ ήταν, ωστόσο, πολύ οικονομικά κερδοφόρα για την ελιτίστικη τάξη των φιλοπόλεμων. Και σε τελική ανάλυση, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως είναι «εξαιρετικές» μεταξύ των εθνών, επομένως έχουν το αυτοδηλωθέν δικαίωμα να παρεμβαίνουν όπου και όποτε θέλουν, ανεξάρτητα από τις αρνητικές συνέπειες.

Λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε ο πόλεμος της Κορέας, στον οποίο οι κομμουνιστές κέρδισαν το βόρειο τμήμα αυτού του έθνους παρά τις στρατιωτικές προσπάθειες των ΗΠΑ. Έπειτα, υπήρξε ο πόλεμος του Βιετνάμ, με πολλά χρόνια καταστροφών που προκλήθηκαν από τις ΗΠΑ που έληξαν με την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, που ηττήθηκαν κατά κράτος από τους κομμουνιστές, οι οποίοι κατέλαβαν ολόκληρη τη χώρα.

Και μετά, μετά από αρκετά χρόνια, υπήρξε η πολυαναμενόμενη γρήγορη νίκη των δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου - μια «νίκη» που άφησε άβολα τον «κακό» στην εξουσία, οδηγώντας σε κάποια άσχημη κοροϊδία του Αμερικανού προέδρου. Έτσι, μετά από μερικά χρόνια ακόμη, ο γιος αυτού του προέδρου ξεκίνησε τον πόλεμο στο Ιράκ, βασισμένος σε κραυγαλέα ψέματα για ανύπαρκτα όπλα, ώστε να μπορέσει επιτέλους να εξαφανίσει αυτόν τον κακό και να καθαρίσει το όνομα του μπαμπά. Ο Σαντάμ Χουσεΐν λιντσαρίστηκε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και ο Μπους Τζούνιορ δήλωσε πως «η αποστολή ολοκληρώθηκε».

Τι επιτεύχθηκε όμως στην πραγματικότητα στο Ιράκ; Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί άμαχοι, μαζική καταστροφή και κοινωνική καταστροφή, καθώς και μια ουσιαστικά επιδεινωμένη αποσταθεροποίηση ολόκληρης της Μέσης Ανατολής, που οδηγεί σε ενίσχυση της ισχύος του Ιράν, στην άνοδο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας και σε μια άλλη επαίσχυντη αποχώρηση των ΗΠΑ. Και σαν να μην είχε προκαλέσει αρκετό χάος στην περιοχή, οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ένα άλλο έθνος και αποσταθεροποίησαν περαιτέρω τη Μέση Ανατολή λίγα χρόνια αργότερα σκοτώνοντας έναν άλλον υποτιθέμενο κακό τύπο, στη Λιβύη.

Φυσικά, η πιο κραυγαλέα επαίσχυντη πρόσφατη αμερικανική ήττα και απόσυρση ήρθε στο τέλος του μακροβιότερου αμερικανικού πολέμου στο Αφγανιστάν. Μετά από 20 χρόνια αμερικανικής στρατιωτικής ανάμειξης και σφαγών στο Αφγανιστάν, οι κακοί εκεί για τους οποίους οι ΗΠΑ φαινομενικά ξεκίνησαν τον πόλεμο για να εκδιώξουν επανήλθαν στην εξουσία. Φαινομενικά μια άλλη θεαματική ήττα για την αυτοκρατορία των ΗΠΑ, αν και αυτή η καταδικασμένη σύγκρουση τερματίστηκε σκόπιμα, ώστε οι αμερικανικοί στρατιωτικοί πόροι να μπορούν να εκτραπούν αλλού, δηλαδή για μια νέα παράλογη μάχη στην Ανατολική Ευρώπη.

Εκτός από αυτούς τους γνωστούς αμερικανικούς πολέμους από τη δεκαετία του '50 έως σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν υποκινήσει, εξαπολύσει και εμπλακεί σε εκατοντάδες άλλες στρατιωτικές συγκρούσεις (μέσω πραγματικών μαχών, αντιπροσώπων, προμήθειας όπλων και χρημάτων, ή διάφορες άλλες μορφές ανάμειξης), τόσο φανερά όσο και κρυφά, παντού— από την Κεντρική και Νότια Αμερική έως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική έως τη Νότια, Κεντρική και Ανατολική Ασία έως την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Τα κύρια αποτελέσματα αυτών των συγκρούσεων ήταν βασικά πολλές δολοφονίες, χάος και καταστροφές, και γενική επιδείνωση των προβλημάτων σε ξένες χώρες, χωρίς απολύτως κανένα όφελος για τον αμερικανικό λαό (εκτός αν εργάζεστε για το Πεντάγωνο ή είστε στέλεχος σε μεγάλο αμυντικό εργολάβο).

Και έτσι είμαστε εδώ σήμερα. Καθώς γράφω αυτά τα λόγια, η στρατιωτική μηχανή των Ηνωμένων Πολιτειών είναι προφανώς στα πρόθυρα μιας ακόμη θεαματικής ήττας - αυτή τη φορά κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Αυτό το πικρό γεγονός έχει κρυφτεί από τα αμερικανικά και δυτικά mainstream εταιρικά μέσα ενημέρωσης, αλλά έχει διατυπωθεί επιδέξια από λίγους ειλικρινείς σχολιαστές, όπως π.χ. ο Ντάγκλας Μακγκρέγκορ. Ένας ακόμη πόλεμος που υποκινήθηκε και διεξήχθη από τις ΗΠΑ, μέσω αντιπροσώπων, εναντίον ενός φανταστικού εχθρού για κανέναν άλλο λόγο εκτός από το οικονομικό κέρδος και μια παραληρηματική αίσθηση διατήρησης της προφανώς ακρωτηριασμένης και ραγδαία φθίνουσας παγκόσμιας ηγεμονίας τους. Σπατάλη πολύτιμων πόρων για την καταστροφή μιας άλλης ξένης χώρας, προωθώντας κάποιου είδους άρρωστη νεοφιλελεύθερη αφυπνιστική ατζέντα, παρόλο που η Αμερική φαίνεται να καταρρέει σε όλους τους τομείς της κοινωνίας της στο εσωτερικό. Ο έξοχα οξυδερκής Κρις Χέτζες έχει αναφερθεί σε αυτή την παραφροσύνη ως «ξύπνημα του ιμπεριαλισμού».

Προφανώς διαισθανόμενοι -αν και αρνούνται να παραδεχτούν δημοσίως- την αναπόφευκτη επικείμενη ήττα κατά της Ρωσίας, οι τρελοί, γεροντικοί και/ή απελπισμένοι ελιτιστές «ηγέτες» των ΗΠΑ διαδίδουν τώρα πιο υστερικά ψέματα (όπως έκαναν με τη Ρωσία και την Ουκρανία, το Ιράκ, το Βιετνάμ, κ.λπ.) καθώς αρχίζουν να αλλάζουν την φιλοπόλεμη εστίασή τους στην Κίνα και την Ταϊβάν. Ναι, σαν αυτό θα τους πάει καλύτερα από τον τρελό προκληθέντα πόλεμο αντιπροσώπων τους εναντίον της Ρωσίας!

Και, για μελλοντική εξέταση, μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα ένας πόλεμος που μπορεί να προωθηθεί εναντίον της Βόρειας Κορέας, του Ιράν ή οποιασδήποτε άλλης ανεξάρτητης χώρας που αρνείται να αναγνωρίσει την ηγεμονία των ΗΠΑ.

Για ένα κανονικό, λογικό άτομο, η ατελείωτη αμερικανική πολεμική σε όλο τον κόσμο, που καταλήγει πάντα σε ντροπιαστικές και ταπεινωτικές απώλειες και περισσότερο χάος και τρέλα, φαίνεται εξαιρετικά παράλογη. Αλλά η κρυμμένη λογική για το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα βρίσκεται στα πολύ πραγματικά οικονομικά κέρδη που συνεχίζει να αποκομίζει καθώς προσπαθεί μάταια να διατηρήσει την παρακμάζουσα αμερικανική αυτοκρατορία, ανεξάρτητα από τις στρατιωτικές απώλειες στο έδαφος. Αυτό είναι το θέμα. Για αυτό ήταν πάντα. Χρήματα. Απληστία. Εξουσία. Έλεγχος. Μη δίνετε σημασία στο θάνατο και την καταστροφή.

Περιττό να πούμε πως αυτή η παραληρηματική, αυτοκτονική κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Τελικά, η αμερικανική αυτοκρατορία θα εξαντληθεί και θα καταρρεύσει οριστικά και ολοκληρωτικά. Και τότε οι κερδοσκόποι του πολέμου απλώς θα αλλάξουν πλευρά, πιθανότατα μετακομίζοντας στην Κίνα. Αλλά στο μεταξύ, η εξασθενημένη αμερικανική αυτοκρατορία θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τον τρόπο που συμπεριφέρονταν συνήθως οι παρακμάζουσες αυτοκρατορίες σε όλη την ιστορία, από τη Ρωμαϊκή μέχρι τη Βρετανική αυτοκρατορία. . .

Καθώς τα σκ@τά χτυπούν τον οπαδό στο σπίτι με ολοένα και πιο ακατάστατους και δύσοσμους τρόπους, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσπαθούν να επιδείξουν τη «δύναμή» τους προκαλώντας περισσότερα σκ@τά και χάος στο εξωτερικό, σε απελπισμένες, ανίσχυρες προσπάθειες να κρύψουν το γεγονός ότι η υποτιθέμενη «εξαίρεση» τους είναι όλα μαλ@κίες.

Κάποια μέρα στο μέλλον, η τρέχουσα αμερικανική τρέλα θα δημιουργήσει μερικά μπερδεμένα μαθήματα ιστορίας για τα παιδιά στο σχολείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail