Ο Μπάιντεν επιστρέφει στο μέλλον ενώ τα ΜΜΕ αλλάζουν το αφήγημα για την Ουκρανία

Αν δεχτούμε τα λόγια του Μπάιντεν (αν και μπορεί κανείς εύλογα να υποστηρίξει ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει τις περισσότερες φορές) - ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει. Δεν έχουμε δει μια ανάλογη ανατροπή όπως αυτή του Μπάιντεν στην αποστολή τανκς M1 Abrams στην Ουκρανία από τότε που η Nadia Comaneci εντυπωσίασε τον κόσμο με την απόδοσή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Θα πάει παρακάτω ο Μπάιντεν και θα απαντήσει στις παθιασμένες εκκλήσεις του Προέδρου Ζελένσκι για αμερικανικής κατασκευής F-16; Εάν η προηγούμενη απόδοση προβλέπει το μέλλον, τότε η απάντηση είναι ναι. Αλλά η αποστολή F-16 (ή οποιοδήποτε άλλο μαχητικό αεροσκάφος) στην Ουκρανία είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Μην παίρνετε τα λόγια μου για αυτό. Ακούστε τον καθηγητή Justin Bronk, συντάκτη του RUSI Defense Systems:

Πρώτο και κύριο είναι το πρόβλημα του πυκνού και εξαιρετικά θανατηφόρου δικτύου συστημάτων πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) της Ρωσίας. Οι ουρανοί πάνω από τις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία καλύπτονται από πολλαπλά στρώματα απειλών αεροπορικής άμυνας από μεγάλα συστήματα μεγάλης εμβέλειας όπως το περίφημο SA-21 «Triumf» (γνωστό στη Ρωσία ως S-400) έως πολυάριθμα και κινητά μεσαίου βεληνεκούς SAM όπως το SA-17 «Buk» και το SA-15 «Tor» μικρής εμβέλειας.

Οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει σημαντικό αριθμό πυραύλων AGM-88 High-Speed ​​Anti-Radiation Missile (HARM) την UkrAF. . . . αλλά το HARM δεν έχει φτάσει κοντά στην άρση της απειλής από την αεράμυνα της Ρωσίας κατά των ουκρανικών αεροσκαφών.

Αυτό έχει σημασία γιατί οποιοδήποτε δυτικό τζετ που θα μπορούσε εύλογα να παραδοθεί στην Ουκρανία θα αντιμετωπίσει την ίδια μεγάλη απειλή από τα ρωσικά SAM. Ακόμη και η πλήρης ισχύς της αεροπορικής δύναμης του ΝΑΤΟ θα απαιτούσε μια σοβαρή εκστρατεία σε κλίμακα για την υποβάθμιση των ολοκληρωμένων συστημάτων αεράμυνας της Ρωσίας και θα είχε απώλειες με αυτόν τον τρόπο. . . .

Ωστόσο, στο σε μεγάλο βαθμό επίπεδο έδαφος της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας υπάρχει ένα όριο στο πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η κάλυψη εδάφους και σε κάθε περίπτωση η πτήση σε πολύ χαμηλά υψόμετρα θα μείωνε σοβαρά την αποτελεσματικότητα των πολεμικών αεροσκαφών σε πολλές βασικές αποστολές. https://www.spectator.co.uk/article/why-the-west-is-reluctant-to-give-ukraine-f-16s/

Με άλλα λόγια, η Ουκρανία χρειάζεται το αντίστοιχο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, εάν ελπίζει να αποδυναμώσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Εάν η Ουκρανία καταφέρει να πάρει τα αεροπλάνα και να τα πετάξει σε μάχη, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι ένα αστρονομικό κόστος όσον αφορά τα αεροσκάφη και τους πιλότους.

Το μήνυμα της Debbie Downer δεν περιορίζεται στο Spectator. Οι Financial Times υψώνουν επίσης τώρα μια προειδοποιητική φωνή για τα μελλοντικά προβλήματα:

Οι Financial Times ανακοίνωσαν την κρίση των προμηθειών πυρομαχικών στην Ευρώπη λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ρεκόρ ζήτησης πυρομαχικών δημιουργεί τεράστια επιβάρυνση στις βιομηχανικές δυνατότητες της Ευρώπης.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει σημαντική κρίση στην προμήθεια πυρομαχικών στην Ευρώπη, καθώς οι κατασκευαστές όπλων επιδιώκουν τόσο να αναπληρώσουν τα εθνικά αποθέματα των κρατών όσο και να εξασφαλίσουν τις προμήθειες στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τους FT, η ζήτηση ρεκόρ για πυρομαχικά δημιουργεί τεράστιο βάρος στις βιομηχανικές δυνατότητες της Ευρώπης. Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουκρανία απαιτεί περισσότερες από 5 χιλιάδες οβίδες την ημέρα, το ίδιο ποσό που παραγγέλνει ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος ετησίως. Επιπρόσθετη πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού δημιουργείται λόγω της έλλειψης παραγωγικής ικανότητας και της έλλειψης κρίσιμων πρώτων υλών. Επιπλέον, οι αλυσίδες εφοδιασμού που διαταράχθηκαν από την πανδημία COVID-19 δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί πλήρως.

Ο Morten Brandtseg, Διευθύνων Σύμβουλος της Νορβηγικής-Φινλανδικής αμυντικής εταιρείας Nammo, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι η ζήτηση για ορισμένα εξαρτήματα έχει αυξηθεί τόσο πολύ που ο χρόνος παράδοσης στους πελάτες έχει αυξηθεί από αρκετούς μήνες σε αρκετά χρόνια. Σε μια προσπάθεια να καλύψουν τη ζήτηση και να μειώσουν τον χρόνο παραγωγής και παράδοσης των πυρομαχικών, πολλές εταιρείες έχουν αυξήσει τον αριθμό των βαρδιών παραγωγής και προσλαμβάνουν περισσότερους υπαλλήλους. Η γερμανική Rheinmetall, ειδικότερα, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία και να επανεκκινήσει επιχειρήσεις που είχαν προηγουμένως παροπλιστεί. https://t.me/sonar_21/614

Επιτρέψτε μου να μεταφράσω. Ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ για να ενισχύσουν την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών, η βοήθεια απέχει χρόνια.

Ένα ακόμη εξέχον μέσο ενημέρωσης αλλάζει τον τρόπο του για την Ουκρανία. Το Moon of Alabama παρέχει μια εξαιρετική περίληψη μιας αντιστροφής των New York Times στην άποψή τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία, Υπεραριθμητικοί και Φθαρμένοι, Ουκρανοί στην Ανατολή Βραχίονα για Ρωσική Επίθεση. Μπορείτε να το διαβάσετε στο site του.

Τι θα συμβεί αν η Γερμανία καταφέρει να στείλει μερικά άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία; Έμπειροι επικριτές σημειώνουν πως η εκπαίδευση ικανών πληρωμάτων αρμάτων μάχης θα απαιτήσει αρκετούς μήνες προτού να είναι έτοιμα να οδηγήσουν στο πεδίο της μάχης. Ο Αυστριακός συνταγματάρχης Reisner πρότεινε μια νέα λύση για την παράκαμψη αυτού του προβλήματος:

Αμφιβάλλω αν ο Τζέρι Γκαρσία των Grateful Dead είχε στο μυαλό του τον Πρόεδρο Ζελένσκι όταν έγραψε τον Κέισι Τζόουνς, αλλά νομίζω ότι οι στίχοι αυτής της κλασικής μελωδίας ταιριάζουν στη στιγμή. Υπάρχει πρόβλημα μπροστά και πρόβλημα πίσω.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail