Στα νοσοκομεία δίπλα στα παιδιά και στα ερείπια του Χαλεπίου ο Μπασάρ κι η Ασμα Ασαντ - Δήλωση φαρμάκι για τη Δύση

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ και η Άσμα αλ Άσαντ επιθεώρησαν τις συνθήκες των ανθρώπων που επλήγησαν από τον σεισμό στην επαρχία του Χαλεπιού και τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις διάσωσης σε διάφορες περιοχές.

Το προεδρικό ζεύγος επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χαλεπίου για να συμπαρασταθούν στους τραυματίες και τους πληγέντες από τον σεισμό και να μιλήσουν για τις ανάγκες τους.

Το ιατρικό προσωπικό ενημέρωσε τον Πρόεδρο Άσαντ και την Άσμα για την ιατρική υποστήριξη που παρέχεται στους τραυματίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν στην πρωτοφανή δοκιμασία του σεισμού.

Απευθυνόμενος στους γιατρούς και το προσωπικό που εργάζεται στο νοσοκομείο, ο Άσαντ είπε «Είμαστε περήφανοι για τα εθνικά στελέχη σε κρίσεις και στην κρίση του σεισμού, έχουμε δει πολλούς ηρωισμούς και οι γιατροί είναι μέρος αυτού του ηρωισμού, και ότι ακούσαμε από τους ασθενείς που έχουν ανεβασμένη διάθεση υποδηλώνει πως εκπληρώσατε το καθήκον σας και αυτό είναι πατριωτισμός και ηρωισμός».

Ο Άσαντ επιθεώρησε επίσης τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης ερειπίων στη συνοικία αλ-Μασάρκα, στο Χαλέπι.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης σε ένα από τα σημεία απομάκρυνσης των ερειπίων και ανάσυρσης των τραυματιών, ο Σύριος Πρόεδρος είπε ότι «Λέγεται πως η Δύση έχει δώσει προτεραιότητα στην πολιτική έναντι της ανθρωπιστικής κατάστασης, αυτό είναι λάθος, για να δοθεί προτεραιότητα σε μια κατάσταση έναντι μιας άλλης, πρέπει να υπάρχουν και οι δύο περιπτώσεις. Η πολιτική κατάσταση υπάρχει, αλλά η ανθρώπινη κατάσταση δεν υπάρχει στη Δύση».

* φωτο - πληροφορίες από το συριακό πρακτορείο SANA







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail