Ιστορικό έτος… Ο πόλεμος της Ουκρανίας εκθέτει τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ ως την κύρια παγκόσμια απειλή

RΕUΤΕRS/Handout
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει τώρα στο δεύτερο έτος του, έχοντας συμπληρώσει την πρώτη επέτειό του αυτή την εβδομάδα. Στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο ουκρανικό έδαφος. Η σύγκρουση έχει δει πολλές ανατροπές τους τελευταίους 12 μήνες. Αλλά φαίνεται να υπάρχει μια αναπόφευκτη, ύψιστη εξέλιξη. Τα περιγράμματα της εχθρότητας έχουν προκύψει για να προσδιορίσουν την πρωταρχική παγκόσμια απειλή – τις Ηνωμένες Πολιτείες και την εμμονή τους με μηδενικό άθροισμα στην ιμπεριαλιστική ηγεμονία.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυστηρά μιλώντας, ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στο δέκατο έτος του, επειδή οι απαρχές της σύγκρουσης εντοπίζονται στο πραξικόπημα στο Κίεβο το Φεβρουάριο του 2014 που χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική CIA και άλλους πράκτορες του ΝΑΤΟ. Το νεοναζιστικό καθεστώς που εγκαταστάθηκε τότε και το οποίο συνεχίζει στην εξουσία (με επικεφαλής, ωστόσο, έναν Εβραίο πρόεδρο) εξοπλίστηκε και υποστηρίχθηκε κρυφά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ για να επιτεθεί στο ρωσόφωνο λαό της πρώην νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Ο μεγαλύτερος στόχος για το καθεστώς ήταν να παρασύρει τη Ρωσική Ομοσπονδία σε μια υπαρξιακή αντιπαράθεση που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.

Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης υποστηρίζουν την ανοησία ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε μια απρόκλητη επίθεση κατά της Ουκρανίας. Το δυτικό σύστημα προπαγάνδας –τα ονόματα του οποίου περιλαμβάνουν οικίες επωνυμίες όπως οι New York Times, Washington Post, Guardian, Financial Times, BBC, CNN, DW και France 24 κ.ο.κ. – ασπρίζει εντελώς τα προηγούμενα οκτώ χρόνια από το ξέσπασμα του πολέμου.

Ο Πούτιν επανέλαβε τον ισχυρισμό αυτή την εβδομάδα σε μια ετήσια ομιλία τύπου state-of-the-union, όταν είπε πως «η Δύση ξεκίνησε τον πόλεμο». Ο Ρώσος ηγέτης κατηγορήθηκε αναμενόμενα στη Δύση επειδή είπε κάτι τέτοιο. Αλλά τα γεγονότα της ιστορίας είναι με το μέρος του Πούτιν.

Ο Αμερικανός λόγιος καθηγητής John Mearsheimer είναι μία από τις πολλές εξέχουσες φωνές που επιβεβαιώνουν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία προοιωνίστηκε από το ΝΑΤΟ και την ανελέητη επέκταση του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια. Η Ουκρανία δεν ήταν παρά η αιχμή του δόρατος στραμμένη στη Ρωσία.

Άλλες πηγές στο έδαφος στην περιοχή του Ντονμπάς –πρώην Ουκρανία– επιβεβαιώνουν επίσης πως το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ κλιμάκωσε την επιθετικότητά του τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους πριν από την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας. Αυτό θα εξηγούσε γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέβλεψε με σιγουριά στις αρχές του περασμένου έτους ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα «εισέβαλαν» στην Ουκρανία. Οι Αμερικανοί πληρωτές του καθεστώτος του Κιέβου γνώριζαν ότι η Ρωσία θα αναγκαζόταν να παρέμβει για να αποτρέψει μια αρχόμενη θανατηφόρα επίθεση στο ρωσόφωνο πληθυσμό εντός των τότε ουκρανικών συνόρων.

Η περιοχή του Ντονμπάς έκτοτε αποσχίστηκε από την Ουκρανία σε δημοψηφίσματα που έγιναν πέρυσι και εντάχθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία ακολουθώντας τα βήματα της χερσονήσου της Κριμαίας. Δυτικά μέσα ενημέρωσης/προπαγάνδας κάνουν λόγο για «προσάρτηση» από τη Ρωσία του Ντονμπάς και της Κριμαίας, αγνοώντας τα δημοψηφίσματα που επαληθεύτηκαν από διεθνείς παρατηρητές. Αλλά στη συνέχεια τα ίδια δυτικά μέσα ενημέρωσης αρνούνται να αναφέρουν πώς οι ΗΠΑ σε μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream πριν από πέντε μήνες. Επομένως, μην πείτε περισσότερα για τη λαχταριστή τους ευπιστία.

Δυστυχώς, οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία έχουν επιδεινωθεί και άσκοπα παραταθεί λόγω της μαζικής ροής αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών όπλων στη χώρα αυτή. Τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια όπλων έχουν διοχετευτεί στο καθεστώς του οποίου οι πεζοί στρατιώτες μοιάζουν με τους Ουκρανούς φασίστες που συνεργάστηκαν με το Ναζιστικό Τρίτο Ράιχ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό συμβαίνει ενώ οι δυτικοί πληθυσμοί υφίστανται επίπεδα ρεκόρ φτώχειας και λιτότητας που επιβάλλονται από σκληρούς ελιτιστές κυβερνώντες.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν υποσχέθηκε άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένου του ανεφοδιασμού με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς HIMARS. Το εξελιγμένο πυροβολικό που προμηθεύεται από τις ΗΠΑ χρησιμοποιείται για να στοχεύσει και να σκοτώσει αμάχους στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ που αποτελούν πλέον μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αξιόπιστες πληροφορίες δείχνουν ότι οι μονάδες πυροβολικού HIMARS λειτουργούν από μισθοφόρους του ΝΑΤΟ και όχι από ουκρανικά στρατεύματα.

Η σοβαρή συνέπεια είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Αυτό δεν είναι πλέον ένας πόλεμος μεσολάβησης έμμεσης υποστήριξης. Η επίσκεψη στο Κίεβο αυτή την εβδομάδα από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και η γελοία κουβέντα για «υπεράσπιση της παγκόσμιας δημοκρατίας» ενάντια στη «ρωσική επιθετικότητα» καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Ουάσιγκτον διοικεί τη σύγκρουση και την επικίνδυνη παρωδία της να κοροϊδεύει τον κόσμο.

Οι διακηρυγμένοι στόχοι της Ρωσίας για «αποναζοποίηση» και «αποστρατιωτικοποίηση» του καθεστώτος του Κιέβου απέχουν πολύ από το να επιτευχθούν – ακόμη. Η προαναφερθείσα επίδοξη επίθεση από το καθεστώς που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ κατά της περιοχής του Ντονμπάς το Φεβρουάριο του περασμένου έτους ματαιώθηκε από την επέμβαση της Ρωσίας και αναμφίβολα σώθηκαν αμέτρητες ζωές. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι στα νεοσύστατα μέρη της Ρωσίας συνεχίζουν να ζουν κάτω από θανατηφόρες συνθήκες που επιβάλλονται από τον άξονα του ΝΑΤΟ. Μόλις αυτή την εβδομάδα, αρκετοί άμαχοι στο Petrovsky κοντά στην πόλη του Ντονέτσκ, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων ασθενοφόρων, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει κλιμακωθεί σε έναν υπαρξιακό που η Ρωσία δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει. Ομοίως, η επένδυση πολιτικού και χρηματοοικονομικού κεφαλαίου από την Ουάσιγκτον και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της είναι τέτοια που αντιμετωπίζουν επίσης μια υπαρξιακή πρόκληση όπου δεν μπορούν να υποχωρήσουν χωρίς να χάσουν μοιραίο κύρος.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία διπλωματική ή πολιτική προσπάθεια για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης. Η Κίνα παρουσίασε αυτή την εβδομάδα ένα ειρηνευτικό σχέδιο 12 σημείων για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά το σχέδιο απορρίφθηκε γρήγορα ή υπονομεύτηκε από τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Το απόλυτο πρόβλημα είναι πως η Ουάσιγκτον και τα ιμπεριαλιστικά τσιράκια της αναζητούν ένα ηγεμονικό αποτέλεσμα μηδενικού αθροίσματος, ένα αποτέλεσμα όπου η Ρωσία θα ηττηθεί, το οποίο, με τη σειρά του, θα ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερες φιλοδοξίες αντιμετώπισης της Κίνας. Ήδη, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ενισχύσουν την στρατιωτική περικύκλωση της Κίνας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πραγματικά μια εκδήλωση υποκείμενων ιστορικών δυνάμεων. Το υποτιθέμενο τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991 μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης οδήγησε σε επόμενες δεκαετίες αχαλίνωτης αμερικανικής στρατιωτικής ανομίας και πολέμους ατιμωρησίας. Αναμφισβήτητα, μπορεί κανείς να πάει πιο πίσω και να υποστηρίξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ιμπεριαλιστική συμμορία των δυνάμεών τους είναι οι κληρονόμοι του καθήκοντος του Τρίτου Ράιχ να κατακτήσει την τεράστια στεριά της Ρωσίας. Οι δυτικές καπιταλιστικές δυνάμεις υποστήριξαν την άνοδο του Τρίτου Ράιχ και μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξαν πλευρές για να νικήσουν τη ναζιστική Γερμανία το 1945 επειδή ο Χίτλερ έγινε άτιμος, μόνο για να επαναλάβουν γρήγορα οι δυτικές δυνάμεις τον ιστορικό στόχο της καταστροφής της Ρωσίας με το πρόσχημα της ο ψυχρός πόλεμος. Η αλήθεια είναι ότι ο Ψυχρός Πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ. Γιατί η αμερικανική καπιταλιστική πολεμική τάξη δεν τελείωσε ποτέ.

Ο απεσταλμένος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτή την εβδομάδα ανέφερε στοιχεία που έδειχναν πως οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε παράνομες ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις σε περισσότερες από 250 περιπτώσεις από το φαινομενικό τέλος του Ψυχρού Πολέμου πριν από περίπου τρεις δεκαετίες.

Από την πλευρά της, η Κίνα αυτή την εβδομάδα κατήγγειλε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον κύριο υποκινητή των παγκόσμιων συγκρούσεων, υποστηρίζοντας ότι το 80 τοις εκατό των ξένων πολέμων και εχθροπραξιών αποδίδονται σε κρυφές και φανερές αμερικανικές ενέργειες.

Κανένα έθνος δεν έχει επιβλέψει τον αριθμό των πραξικοπημάτων, των επιχειρήσεων αλλαγής καθεστώτος, των μαζικών δολοφονιών και των δολοφονιών σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κυβερνών της καθεστώς δολοφόνησε ακόμη και έναν από τους προέδρους του – τον ​​John F Kennedy το 1963 – επειδή στάθηκε εμπόδιο στους ιμπεριαλιστικούς στόχους.

Στο φανταστικό παραμυθένιο κόσμο των δυτικών κυβερνήσεων και μέσων ενημέρωσης (μια απατηλή παγκόσμια μειονότητα, πρέπει να σημειωθεί), ο πόλεμος στην Ουκρανία απεικονίζεται γελοίως ως θέμα «υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας». Η πραγματικότητα είναι ότι η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε μια πολεμική ρακέτα που ξεχειλίζει χρήματα, στην οποία οι δυτικές πολεμικές και τραπεζικές βιομηχανίες κατακλύζονται από τα κέρδη που διευκολύνει μια διεφθαρμένη φουρνιά στο Κίεβο που υποστηρίζεται από νεοναζί παραστρατιωτικούς και μισθοφόρους του ΝΑΤΟ που σκοτώνουν Ρώσους αμάχους. Ένα φρικιαστικό βίντεο εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα που δείχνει δολοφόνους που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ με στολές να κρεμούν έναν άνδρα και την έγκυο σύζυγό του στην περιοχή του Λουγκάνσκ, μια θηριωδία που επιβεβαιώθηκε από τον εισαγγελέα της περιοχής.

Υπολογίζεται πως έως και 200.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τον περασμένο χρόνο, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι περίπου 7.200 άμαχοι έχουν σκοτωθεί. Η Ρωσία ισχυρίζεται πως προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες αμάχων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι συνεργοί τους στο ΝΑΤΟ διεξάγουν έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» και κληροδοτούν ένα άλλο αποτυχημένο κράτος, όπως έχουν κάνει αλλού στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, τη Συρία και την Υεμένη μεταξύ άλλων. Αυτή τη φορά, όμως, η Αμερικανική Αυτοκρατορία σπρώχνει έναν πόλεμο εναντίον της πυρηνικής ενέργειας, της Ρωσίας, η οποία δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Δύο υπαρξιακές δυνάμεις έρχονται σταδιακά αντιμέτωπες. Και οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το καπιταλιστικό τους σύστημα εξαθλίωσης-πολέμου πρέπει να ηττηθούν αν ο κόσμος θέλει να ζήσει ποτέ ειρηνικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail