Τάνκερ ισραηλινής ιδιοκτησίας δέχτηκε επίθεση από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον Περσικό Κόλπο

Freepen.gr - Ξένοι αξιωματούχοι δήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής ότι το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν εκτόξευσε ένα drone τύπου Shahed 136 στον Περσικό Κόλπο προς το πετρελαιοφόρο Campo Square, το οποίο ανήκει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Eyal Ofer.

Η επίθεση έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με αναφορές στην περσική υπηρεσία του BBC, καθώς και στη σαουδαραβική εφημερίδα Elaph.

Το δεξαμενόπλοιο έπλεε με σημαία Λιβερίας. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ανώτεροι αμυντικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ επιβεβαίωσαν την αναφορά, σύμφωνα με το Channel 13 News .

Το Ισραήλ κάνει λόγο για προσπάθεια του Ιράν να εκδικηθεί τις επιθέσεις που αποδίδονται στο Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το πετρελαιοφόρο Pacific Zircon δέχτηκε επίθεση από drones στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν.

Ενώ οι αναφορές σημειώνουν πως το πλοίο ανήκει στον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Idan Ofer, Ισραηλινοί αξιωματούχοι αργότερα αρνήθηκαν ότι το τάνκερ ανήκει σε ισραηλινή εταιρεία.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η σύνδεση του Ισραήλ με το σκάφος είναι πολύ μικρή και η επίθεση δεν σχετίζεται άμεσα με τη σύγκρουση του Ιράν με το Ισραήλ.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει απειλήσει περισσότερες από μία φορές ότι θα κλείσει το στρατηγικό Στενό του Ορμούζ, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να προειδοποιούν το Ιράν ως απάντηση πως οποιαδήποτε απόπειρα να κλείσει το στενό θα θεωρηθεί ως «κόκκινη γραμμή» - λόγος για στρατιωτική δράση των ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail