Εξαρθρώθηκε συμμορία που εισήγαγε ναρκωτικά από το εξωτερικό για διακίνηση στη χώρα μας

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία, που εισήγαγε ναρκωτικά, από χώρα του εξωτερικού στην Ελληνική Επικράτεια, με σκοπό την διακίνηση.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις άνδρες (δυο ημεδαποί – δυο αλλοδαποί), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της αντίστασης.

Η σύλληψη των κατηγορούμενων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγώντας δύο αυτοκίνητα, μετέβησαν από την Αθήνα σε χώρο στάθμευσης της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, όπου συναντήθηκαν με τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος στάθμευσε στο σημείο δημοσίας χρήσεως φορτηγό (ελκυστήρα) και παρέδωσε σε έναν από τους έτερους κατηγορούμενους μια συσκευασία, που περιείχε κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (MDMA).

Άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους τέσσερις κατηγορούμενους, ενώ ένας αυτούς αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, κατά τη σύλληψή του.

Σε ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους τέσσερις συλληφθέντες και στα οχήματα βρήκαν και κατέσχεσαν (4.960) γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες από την Γερμανία στην Ελλάδα, για να τις παραδώσει στους συγκατηγορούμενούς του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν  στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχές της Αττικής, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

  • (217,5) γραμμάρια κάνναβης,
  • (460) ευρώ,
  • (58) φυσίγγια των 9mm και 38mm και
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν συνολικά τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στις (150.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και ένα φορτηγό δημοσίας χρήσης ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail