Ανακοινώνεται το επίδομα προσωπικής διαφοράς – Ποιοι θα το λάβουν

Ο πρωθυπουργός θα προβεί σήμερα στις ανακοινώσεις σχετικά με το επίδομα προσωπικής διαφοράς που θα αποδοθεί στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Από: sofokleousin.gr

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 250 έως 300 ευρώ, θα είναι οριζόντιο για κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων ή κλιμακωτό ανάλογα με το ύψος της σύνταξης για κάποιες άλλες. H καταβολή του επιδόματος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμα τον Μάρτιο.

Πρώτοι στην λίστα για να λάβουν το επίδομα, είναι 140.000 συνταξιούχοι που δεν έλαβαν αύξηση ή άλλη παροχή τους τελευταίους μήνες. Επίσης εντός νυμφώνος είναι 400.000 συνταξιούχοι που είτε έλαβαν μικρές αυξήσεις της τάξης των 5 και 10 ευρώ είτε ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοσυνταξιούχων.

Επιπροσθέτως εντός λίστας αναμένεται να βρεθούν συνταξιούχοι με αποδοχές 1.000-1.500 ευρώ που έλαβαν αυξήσεις επίσης μικρού βεληνεκούς τον περασμένο μήνα.

Οι παραπάνω συνταξιούχοι έμειναν εκτός αυξήσεων, εξαιτίας της υψηλής προσωπικής διαφοράς που έχουν οι συντάξεις και λειτουργεί ως «κόφτης».

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail