Πολωνός πρωθυπουργός: «Θέλουμε μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ»

@MorawieckiM
Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο πρόγραμμα του CBS «Face the Nation», ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki είπε ότι ήλπιζε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιβεβαίωνε την αποφασιστικότητά του να δει τη Ρωσία ηττημένη στον πόλεμο με την Ουκρανία. Ο Morawiecki διαφώνησε με εκείνους τους Ευρωπαίους ηγέτες όπως ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz που λένε ότι η Ρωσία «δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και η Ουκρανία δεν μπορεί να νικηθεί».

«Πρέπει να αλλάξουμε αυτό το παράδειγμα και πρέπει να πούμε πως η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει και η Ρωσία να ηττηθεί», είπε ο Morawiecki. Ο λόγος για αυτό είναι ότι «η ίδια η φύση της Ρωσίας είναι να κατακτά άλλες χώρες».

Ερωτηθείς εάν η Πολωνία απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση όσο ο Πούτιν παραμένει στην εξουσία, ο Morawiecki είπε ότι μόλις επέστρεψε από τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου και σημείωσε πως η πόλη ήταν ο τόπος μιας άλλης διάσκεψης το 1938 στην οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες ένιωσαν ότι είχαν διαπραγματευτεί την ειρήνη.

«Αυτή τη φορά, δεν υπήρχε χώρος για τέτοια αφέλεια και εναπόκειτο στους Ουκρανούς να καθορίσουν τι θα διαπραγματευόταν με τη Ρωσία και πότε», είπε ο Morawiecki.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης εάν η Πολωνία περίμενε κάποια σημαντική πρόοδο στην αύξηση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στη χώρα. Ο Morawiecki επιβεβαίωσε ότι η Πολωνία βρισκόταν σε συζητήσεις με την κυβέρνηση Μπάιντεν για να καταστήσει την παρουσία των ΗΠΑ στην Πολωνία «πιο μόνιμη» και μεγαλύτερη από τους σημερινούς 11.000 στρατιώτες.

Θυμήθηκε τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ στη Βαρσοβία πέρυσι όταν είπε πως κάθε ίντσα ή τετραγωνική ίντσα της επικράτειας του ΝΑΤΟ θα την υπερασπιστεί η Συμμαχία. Ωστόσο, προειδοποίησε πως «αν αποτύχουμε να ενσωματώσουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ουκρανία θα είναι πάντα μια ουδέτερη ζώνη», πράγμα που σημαίνει ότι αυτή και η περιοχή δεν είναι ασφαλείς.

Ερωτηθείς εάν η Πολωνία θα προμήθευε μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, ο Morawiecki είπε πως πριν από ένα χρόνο, κανείς δεν φανταζόταν ότι τα άρματα μάχης και τα συστήματα Patriot θα ήταν διαθέσιμα στην Ουκρανία. Ωστόσο, πρόσθεσε πως τα μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να παραδοθούν μόνο «σε συνδυασμό με άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, και ειδικότερα, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail