Κατανοώντας πρώτα τις ρίζες της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας

Είμαι πατριώτης πολίτης των ΗΠΑ. Δεν υποστηρίζω ούτε επιδοκιμάζω την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αυτό που ζητά η Ρωσία από την Ουκρανία είναι απολύτως λογικό και δίκαιο. Η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει από την Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Εάν η Ουκρανία γινόταν μέλος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ θα τοποθετούσαν πυρηνικούς πυραύλους σε όλη την Ουκρανία στραμμένους προς τη Ρωσία. Η Ουκρανία είναι τόσο μεγάλη όσο η πολιτεία του Τέξας, επομένως υπάρχει πολλή γη που μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη πυραύλων με στόχο τη Ρωσία.

Babu Ranganathan - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το μόνο που ζήτησε η Ρωσία είναι να εγγυηθούμε πως η Ουκρανία δε θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνησή μας στην Ουάσιγκτον δεν εγγυάται αυτό το απλό αίτημα, και έτσι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν (προφορικά) στη Ρωσία το 1991 ότι το ΝΑΤΟ δε θα επεκταθεί περαιτέρω προς τα ανατολικά μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Δεν κρατήσαμε το λόγο μας.

Όσοι υποστηρίζουν πως το ΝΑΤΟ είναι αυστηρά αμυντικό δεν έχουν πόδι να σταθούν. Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιήθηκε επιθετικά κατά της Λιβύης για την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι. Και κάτι αμυντικό μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε επιθετικό. Εάν η Ουκρανία γίνει μέρος του ΝΑΤΟ, τα αντιρωσικά στοιχεία στην Ουκρανία, και υπάρχουν πολλά από αυτά, μπορεί εύκολα να τολμήσουν να παρενοχλήσουν τη Ρωσία χωρίς φόβο, επειδή το ΝΑΤΟ θα τους προστατεύει.

Οι Ρώσοι στην Ουκρανία αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση και θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι Ρώσοι στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας. Δεν τους επιτρέπεται καν να διδάσκουν ρωσικά στα σχολεία, ακόμη και σε περιοχές της Ουκρανίας που είναι κυρίως ρωσικές (δηλαδή στην Ανατολική Ουκρανία).

Η ουκρανική δίωξη του πλειοψηφικού ρωσικού πληθυσμού στην Ανατολική Ουκρανία είναι ο λόγος που η Ρωσία είχε εισβάλει στην Κριμαία και προσάρτησε την Κριμαία και άλλα (στην πλειοψηφία ρωσικά) εδάφη στην ανατολική Ουκρανία. Οι Ρώσοι που αποτελούν την πλειοψηφία σε αυτά τα εδάφη ήθελαν να γίνουν μέρος της Ρωσίας για να γλιτώσουν από τη δίωξη της ουκρανικής κυβέρνησης και την άρνηση των δικαιωμάτων τους.

Αξίζει τον κόπο οι ΗΠΑ να πολεμήσουν με τη Ρωσία για την Ουκρανία; Αξίζει τον βομβαρδισμό από ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους για την Ουκρανία; Η Ρωσία έχει υπερηχητικούς πυραύλους που είναι τόσο γρήγοροι που δεν έχουμε πυραύλους που μπορούν να τους αναχαιτίσουν. Αξίζει τον κόπο οι ΗΠΑ και η Ρωσία να ξεκινήσουν πυρηνικό πόλεμο μεταξύ τους για την Ουκρανία; Πιστεύετε ότι οι τιμές του γάλακτος, του κρέατος και του φυσικού αερίου είναι υψηλές; Φανταστείτε ολόκληρες πόλεις, πολιτείες και γεωργικές εκτάσεις στις ΗΠΑ να καταστρέφονται. Υπάρχουν μερικοί πόλεμοι που δεν αξίζει να πολεμήσουμε. Δεν αξίζει να ρισκάρουμε την ύπαρξη του πολιτισμού μας για να μπορέσει η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, γιατί αυτό είναι το θέμα.

Η Ρωσία δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Η Ρωσία μπορεί εύκολα να εκτοξεύσει πολύ θανατηφόρα και καταστροφικά υπερηχητικά μη πυρηνικά όπλα για να προκαλέσει σοβαρή ζημιά και καταστροφή στην αμερικανική υποδομή. Αυτό από μόνο του, άμεσα και έμμεσα, μπορεί να κοστίσει τη ζωή σε εκατομμύρια Αμερικανούς. Αξίζει η Ουκρανία όλα αυτά;

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι της Ουκρανίας δε νοιάζεται για τις αμερικανικές και δυτικές ζωές. Θέλει να διακινδυνεύσουμε να πάμε σε πόλεμο απευθείας με τη Ρωσία που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό πυρηνικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τον Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι θα μπορούσε εύκολα να είχε αποφύγει τον πόλεμο με τη Ρωσία απλώς μη συμφωνώντας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι πλέον απαραίτητο. Η Ρωσία δεν είναι η πρώην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση. Η Ρωσία δεν είναι πλέον επίσημη άθεη χώρα. Η Ρωσία έχει μια οικονομία ελεύθερης αγοράς όπου οι Ρώσοι μπορούν να κατέχουν και να λειτουργούν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ γίνονται απειλή για τη Ρωσία επιμένοντας στην επέκταση του ΝΑΤΟ, το οποίο η Ρωσία δικαίως βλέπει ως απειλή.

Οι ηγέτες μας δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το δάσος από τα δέντρα. Η Αμερική γίνεται όλο και πιο ανόητη και μπορεί να πληρώσουμε το υπέρτατο τίμημα. Η Ρωσία δεν μας απείλησε, αλλά είμαστε πρόθυμοι να ρισκάρουμε πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, ώστε η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Ο Θεός να μας βοηθήσει. Είμαστε τόσο ανόητοι!

* Ο συγγραφέας, Babu G. Ranganathan, έχει το πτυχίο στη θεολογία και τη βιολογία και έχει αναγνωριστεί για τα γραπτά του σχετικά με τη θρησκεία και την επιστήμη στην 24η έκδοση του Marquis "Who's Who in the East".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail