Τούρκος εργολάβος συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν την κοπανήσει για το Μαυροβούνιο

Πρακτορείο Ειδήσεων Demiroren
Freepen.gr - Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή έναν εργολάβο που προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα μετά την κατάρρευση του κτιρίου του στον καταστροφικό σεισμό της Τουρκίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο κρατικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει το turkishminute.com.

Ο σεισμός 7,8 Ρίχτερ και οι μετασεισμοί της Δευτέρας κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της γειτονικής Συρίας, σκοτώνοντας σχεδόν 23.000 ανθρώπους.

Το Rönesans Residence, μια πολυκατοικία πολυώροφων πολυτελών διαμερισμάτων που κατέρρευσε στην πόλη Antakya, στην επαρχία Hatay, έχει προκαλέσει οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Γκάνας, Christian Atsu, πιστεύεται ότι βρίσκεται κάτω από τα ερείπια της πολυκατοικίας 12 ορόφων που χτίστηκε το 2013.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο αθλητικός διευθυντής του στην ομάδα Hatayspor, Taner Savut, είναι επίσης παγιδευμένος.

Η ημερομηνία του 2013 είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή η Τουρκία εισήγαγε αυστηρότερους οικοδομικούς κανονισμούς μετά τον σεισμό του 1999 στη βορειοδυτική Τουρκία που σκότωσε περισσότερους από 17.000 ανθρώπους.

Αξιωματικοί της αστυνομίας συνέλαβαν τον εργολάβο, Mehmet Yaşar Coşkun, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης καθώς προσπαθούσε να διαφύγει στο Μαυροβούνιο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Φέρεται να μετέφερε μαζί του ένα άγνωστο χρηματικό ποσό, αλλά το πρακτορείο δεν διευκρίνισε ακριβώς γιατί τον συνέλαβε η αστυνομία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως «πολλοί» άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια του οικοπέδου και οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται στο σημείο, προσθέτοντας ότι το κτίριο προκάλεσε επίσης ζημιές σε άλλους καθώς κατέρρευσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail