Οι ΗΠΑ αποτυγχάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του πολέμου

Freepen.gr - Ενώ η Ουάσιγκτον έχει υποσχεθεί να στείλει σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, καθώς και να αναπληρώσει τα δικά της αποθέματα, μέχρι στιγμής το Πεντάγωνο έχει υπογράψει συμβόλαια για λιγότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά η Wall Street Journal.

Ταυτόχρονα, οι νέες μεγάλες συμβάσεις δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε έκρηξη μεταξύ των στρατιωτικών εργολάβων του Πενταγώνου που αντιμετωπίζουν αποτυχίες στην αλυσίδα εφοδιασμού, μια σκληρή αγορά εργασίας και τη διαδικασία προμήθειας όπλων, η οποία μπορεί να εκτείνεται για χρόνια, σημειώνει το southfront.org.

Η Lockheed Martin Corp., μία από τις μεγαλύτερες αμυντικές εταιρείες στον κόσμο, που παράγει αντιαρματικούς πυραύλους Javelin και εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, ισχυρίστηκε ότι αναμένει πως οι ετήσιες πωλήσεις θα μειωθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ο συνεργάτης της Lockheed, Raytheon Technologies Corp., δεν αναμένει απότομη αύξηση των πωλήσεων μέχρι το 2024 επίσης.

Ο αμυντικός τομέας των ΗΠΑ έχει υποχωρήσει περίπου κατά 6% μέχρι στιγμής φέτος, υποαποδίδοντας το ευρύτερο χρηματιστήριο κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες.

Ένα μεγάλο πρόβλημα για τους Αμερικανούς κατασκευαστές όπλων είναι το χάσμα μεταξύ των δηλώσεων του Πενταγώνου σχετικά με το ποσό της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και το πόσα πραγματικά ξοδεύει για την αγορά νέων όπλων από αμυντικές εταιρείες.

Τα υψηλά ποσοστά κατανάλωσης πυρομαχικών ήταν επίσης έκπληξη για τις αμερικανικές στρατιωτικές παραγωγές, γράφει η WSJ.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, η Ουκρανία είχε ξοδέψει τόσους πυραύλους Stinger όσους είχαν παραγάγει οι Ηνωμένες Πολιτείες σε 13 χρόνια, καθώς και πυραύλους για Javelin που κατασκευάστηκαν σε 5 χρόνια, γράφει η Wall Street Journal.

Οι αμυντικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις παραγγελίες, ξεπερνώντας τα προβλήματα με την έλλειψη εργατικού δυναμικού και τις δυσκολίες παραγωγής, που προέκυψαν από την ανάγκη να επεκταθεί γρήγορα η παραγωγή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Κάρλος ντελ Τόρο προειδοποίησε ότι η παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία για έξι μήνες ή ένα χρόνο θα αποτελούσε απειλή για τις αλυσίδες εφοδιασμού του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Ήδη στα μέσα Νοεμβρίου, το CNN, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε την εξάντληση των αποθεμάτων ορισμένων τύπων όπλων και πυρομαχικών στον αμερικανικό στρατό. Συμπεριλαμβάνονται πυρομαχικά πυροβολικού 155 mm και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα Stinger, πύραυλοι αντι-ραντάρ HARM, πύραυλοι επιφανείας-εδάφους GMLRS και φορητά αντιαρματικά συστήματα Javelin.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail