Τιτανικός η Ευρώπη. Ο Ζελένσκι ανατινάζει τη Συμμαχία μεταξύ Παρισιού, Ρώμης και Βερολίνου

Η ευρωπαϊκή αποστολή του Ουκρανού προέδρου Volodymir Zelensky είναι μια άνευ προηγουμένου επιτυχία. Κατάφερε να πυροδοτήσει τις αντιθέσεις μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών. Ο άξονας Παρισιού-Βερολίνου διοικεί τις επιχειρήσεις και η Ιταλία, η οποία τους τελευταίους μήνες ήταν η πρωτοπορία του ΝΑΤΟ στην υποστήριξη των αντιρωσικών πολιτικών και στην αύξηση των προμηθειών όπλων στο Κίεβο, δέχεται ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αποκλείστηκε από τη σύνοδο κορυφής με τον Ζελένσκι που γιορτάστηκε σε τριάδα: Ζελένσκι, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και ο Γερμανός πρωθυπουργός Όλαφ Σολτς.

Γράφει ο Πιέρο Μεσίνα - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, η Giorgia Meloni υποστηρίζει την ουκρανική υπόθεση εδώ και μήνες και ξοδεύει δισεκατομμύρια ιταλικούς δημόσιους πόρους για να προμηθεύσει επίσης τον ουκρανικό στρατό με αντιαεροπορικούς πυραύλους. Στο τέλος, έπρεπε να συμβιβαστεί για λίγα λεπτά με τον αρχηγό με στρατιωτικό καμουφλάζ.

Η Ιταλία είναι η μεγάλη ηττημένη της περιοδείας του Ζελένσκι στην Ευρώπη. Η Giorgia Meloni προσπάθησε να αντιδράσει: Η Ευρώπη είναι σαν τον Τιτανικό, είπε η Ιταλίδα πολιτικός, υποστηρίζοντας πως «δεν πρέπει να υπάρχει Serie A Europe και Serie B. Εάν ένα πλοίο βυθιστεί, δεν έχει σημασία πόσο πλήρωσες για το εισιτήριο».

Ο Ζελένσκι πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει το ρεύμα του πολέμου. Ζητά από την Ευρώπη πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη και υλικοτεχνική υποστήριξη.

«Η επίσκεψή μου – είπε ο Ζελένσκι – έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα, όσον αφορά την εκπαίδευση πιλότων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Και έτσι αυτό στο Παρίσι. Αντίθετα, υπάρχει μακρύς δρόμος για να αποκτήσετε μαχητικά αεροσκάφη. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που ελήφθησαν αλλά δε δημοσιοποιήθηκαν: όταν συμβεί θα το ξέρουμε».

Σύμφωνα με πηγές του ΝΑΤΟ, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν καταρχήν συμφωνία για τη μεταφορά πολεμικών αεροσκαφών (Dassault Rafale ή Euroghter Thyphoon) μεσοπρόθεσμα (6-8 μήνες), που θα ανακοινωθεί εάν θα υπάρξει η φοβερή ρωσική επίθεση στο τέλη Φεβρουαρίου και κυρίως στο μεταξύ έδωσαν τη γαλλογερμανική έγκριση (αλλά τώρα χρειάζεται η αμερικανική έγκριση) για τη μεταφορά αεροσκαφών σοβιετικής κατασκευής στην Ουκρανία μέχρι τον Απρίλιο. Θα ήταν τουλάχιστον 11 Mig 29 Σλοβακικά (σε σύνολο 24) και 23 πολωνικά μονοθέσια Mig 29. Ο Ζελένσκι δε θέλει να το κάνει γνωστό γιατί υπολογίζει σε αυτά τα αεροπλάνα για την αντεπίθεση της άνοιξης κατά της ρωσικής επίθεσης. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Κάποιος όμως έχει ήδη χάσει: η Ιταλία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail