Ο Μπλίνκεν προειδοποιεί την Ουκρανία να μην επιτεθεί στην Κριμαία!

U.S. Department of State

Freepen.gr - Σε εντυπωσιακή αλλαγή για την Ουάσιγκτον με βάση την πιο επιθετική στάση των προηγούμενων αξιωματούχων, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken λέει τώρα ότι η κυβέρνηση δεν ενθαρρύνει ενεργά την Ουκρανία να καταλάβει την Κριμαία.

Το Politico αναφέρει τα λόγια του πως «μια ουκρανική προσπάθεια να ανακαταληφθεί η Κριμαία θα ήταν μια κόκκινη γραμμή για τον Βλαντιμίρ Πούτιν που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ευρύτερη ρωσική απάντηση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σε μια κλήση του Zoom με μια ομάδα ειδικών την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο ανώτατος διπλωμάτης των ΗΠΑ είπε πως η Αμερική δεν «ενθαρρύνει ενεργά» την Ουκρανία να απελευθερώσει την Κριμαία από τη Ρωσία, ανέφερε το δημοσίευμα της Τετάρτης.

Η απάντηση προκλήθηκε από την ερώτηση ενός δημοσιογράφου σχετικά με το εάν οι ΗΠΑ θα βοηθούσαν ή όχι την Ουκρανία να ανακαταλάβει όλα τα εδάφη που είχαν καταληφθεί προηγουμένως από ρωσικές ή φιλορωσικές δυνάμεις. Το Politico αναλύει περισσότερες λεπτομέρειες για την απάντηση του Blinken ως εξής:

Ο Blinken, σύμφωνα με δύο από τους ανθρώπους, έδωσε την εντύπωση ότι οι ΗΠΑ δε θεωρούν μια σοφή κίνηση αυτή την στιγμή την επίθεση για ανακατάληψη της Κριμαίας. Δεν είπε αυτά τα λόγια ρητά, υπογράμμισαν.

Άλλοι δύο άνθρωποι δεν δέχτηκαν έτσι τα σχόλια του Blinken. Ο υπουργός παρατήρησε πως είναι αποκλειστικά η απόφαση των Ουκρανών για το τι προσπαθούν να πάρουν με τη βία, όχι της Αμερικής. Αυτό τους σήμανε ότι ο Blinken ήταν πιο ανοιχτός σε ένα πιθανό παιχνίδι της Ουκρανίας για την Κριμαία.


Όλα αυτά έρχονται καθώς δυτικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι αναγνώρισαν απρόθυμα πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν το πάνω χέρι στο Ντόνετσκ και είναι έτοιμες να καταλάβουν την στρατηγική πόλη Μπαχμούτ, έχοντας την περικυκλωμένη.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ εξέδωσε αυτή την εβδομάδα μια σπάνια παραδοχή σχετικά με την ιστορία της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Στόλτενμπεργκ παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος στο Ντονμπάς συνεχίζεται από το 2014 – κάτι που φαίνεται να επικυρώνει μια βασική πτυχή του πλαισίου της ιστορίας της σύγκρουσης από τη Ρωσία και γιατί ο Πούτιν διέταξε την εισβολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail