Ρωσία και Ιράν θα παράγουν από κοινού 6.000 νέα, γρήγορα super-drones καμικάζι

Freepen.gr - Μια ισχυρή ιρανική αντιπροσωπεία προσγειώθηκε κρυφά στην πόλη Yelabuga, 960 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, στις 5 Ιανουαρίου, έτοιμη να ανταποκριθεί στη ρωσική απαίτηση για ένα νέο super-drone για τον πόλεμο της Ουκρανίας που θα ξεπερνούσε σε ταχύτητα και αθόρυβη λειτουργία το Shahed-136 που προμήθευε μέχρι τώρα το Ιράν.

Όπως αναφέρει στο σχετικό της άρθρο, η αμυντική ισραηλινή ιστοσελίδα DebkaFiles, οι Ρώσοι παραπονέθηκαν πως η ουκρανική αεράμυνα έχει ήδη καταρρίψει 540 από τα 1.000 ιρανικά UAV που αναπτύχθηκαν στον πόλεμο. Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα μοντέλο μη επανδρωμένου αεροσκάφους ικανού να προωθήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία με σημαντικά λιγότερες απώλειες.

Για να συζητήσει το αίτημα της Μόσχας, η Τεχεράνη τοποθέτησε δύο κορυφαία στελέχη στη ρωσική πόλη στον ποταμό Κάμα: τον Στρατηγός Abdollah Mehrabi, επικεφαλής του Οργανισμού Αεροδιαστημικής Δύναμης Έρευνας και Αυτάρκειας του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC). και τον Ghassem Damavandian, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ιρανικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Qods, η οποία κατασκευάζει τα περισσότερα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ιράν.

Πηγές πληροφοριών των ΗΠΑ αποκαλύπτουν πως σε μία μόνο ημέρα συνομιλιών, οι Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι κατέληξαν σε συμφωνία για την κατασκευή μιας κοινής νέας εγκατάστασης στο Yelabuga για τη συμπαραγωγή σούπερ drones μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης. Το νέο εργοστάσιο στοχεύει στην παραγωγή 6.000 νέων UAV. Δεν υπήρχε ένδειξη χρονικής κλίμακας για την ολοκλήρωση αυτής της τεράστιας παραγγελίας.

Αυτή η τεράστια συναλλαγή ανησυχεί όχι μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και το Ισραήλ. Στο πλαίσιο της στρατιωτικής τους συνεργασίας, η Μόσχα δεσμεύεται να παρέχει στο Ιράν ρωσικά όπλα και ειδικούς μηχανικής. Θα σταλούν για να καθοδηγήσουν τους Ιρανούς στρατιωτικούς για τη χρήση των δυτικών όπλων που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι από τις δυνάμεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων συστημάτων αεράμυνας που οι Αμερικανοί παρείχαν για να υποστηρίξουν την πολεμική προσπάθεια του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail