Viper 4+2: Γεμίζει «οχιές» η 343 Μοίρα «Αστέρι» – Από την Τανάγρα, δηλητήριο και δύναμη αποτροπής μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο

Τα έξι Viper που θα διαθέτει η 343 Μοίρα «Αστέρι» εντός του Ιανουαρίου θα έχουν φτάσει τα δεκαοχτώ έως τα τέλη του 2023 κλείνοντας την δύναμη της Μοίρας η οποία θα αποτελεί την πρώτη Μοίρα Viper της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Από: newpost.gr

Δύο ακόμη «δηλητηριώδεις οχιές» αναμένεται να προστεθούν τις πρώτες μέρες του 2023 στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας

Τα μαχητικά βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών τόσο στο έδαφος στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα όσο και στον αέρα από Έλληνες ιπτάμενους.

Είναι πλέον είναι θέμα ημερών για τους τεχνικούς της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και των Αμερικανών της κατασκευάστριας Lockheed Martin να δώσουν το τελικό «go» για την πτήση των δύο αναβαθμισμένων μαχητικών στην καινούργια «φωλιά» τους.

Η παράδοση δύο ακόμη αναβαθμισμένων Viper από της ΕΑΒ στην Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να συνδυαστεί σύμφωνα με πληροφορίες του newpost με επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τανάγρα τις επόμενες μέρες.

Όπου θα ενημερωθεί για την εξέλιξη του προγράμματος, τις εργασίες στα υπό αναβάθμιση μαχητικά ενώ πρόκειται να επισκεφθεί και τις καινούργιες υποδομές της ΕΑΒ που κατασκευάστηκαν μέσω των SSI(αντισταθμιστικά οφέλη) που έδωσε η κατασκευάστρια εταιρεία στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Υπόστεγα και τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες αναβάθμισης και θα μείνουν «προίκα» στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος.

Προηγήθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθεώρησε τις τέσσερις «οχιές» που ήδη διαθέτει στη «φαρέτρα» της η 343 Πολεμική Μοίρα και ενημερώθηκε τόσο για τις δυνατότητες του καινούργιου μαχητικού όσο και για την αποστολή, την οργάνωση και την ετοιμότητα της Πτέρυγας.

Με τον πρωθυπουργό να μην κρύβει την ικανοποίηση του για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας και να στέλνει έμμεσο μήνυμα στην Άγκυρα.

«Είναι μία σημαντική αναβάθμιση για την Πολεμική Αεροπορία, πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες επενδύσεις που έχουμε κάνει, νομίζω ότι μας δίνουν πια μία μακροχρόνια σιγουριά ότι έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δυνατότητα σε τέτοιο βαθμό που να μην αισθανόμαστε απειλή από κανέναν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα έξι Viper που θα διαθέτει η 343 Μοίρα «Αστέρι» εντός του Ιανουαρίου θα έχουν φτάσει τα δεκαοχτώ έως τα τέλη του 2023 κλείνοντας την δύναμη της Μοίρας η οποία θα αποτελεί την πρώτη Μοίρα Viper της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ενώ σταδιακά το 2024 θα ξεκινήσει η παράδοση Viper στην δεύτερη Μοίρα της Σούδας, την 340 ΠΜ «Αλεπού».

Έτσι το «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου θα διαθέτει δύο πανίσχυρες Μοίρες Viper που μαζί με την 332 Mοίρα «Γεράκι» των Rafale θα αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τα «μπλε φτερά».

Την ίδια ώρα η τεράστια αγωνία της Άγκυρας να μπει και αυτή στο πρόγραμμα των Viper με την αγορά 40 καινούργιων μαχητικών και την αναβάθμιση ακόμη 80 καταδεικνύει ότι οι γείτονες ψάχνουν απεγνωσμένα το «αντίδοτο» για να αντιμετωπίσουν το «δηλητήριο» από της Ελληνικές «οχιές».

«Αντίδοτο» το οποίο τουλάχιστον προς το παρόν δείχνει εξαιρετικά δύσκολο να αποκτηθεί και ενώ το Ελληνικό πρόγραμμα προχωρά απόλυτα εντός χρονοδιαγράμματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail