Το μηχάνημα που δίνει τέλος σε λακκούβες και ανωμαλίες στους δρόμους (video)

Κάποτε φημίζονταν για τους άριστης ποιότητας δρόμους που είχε αλλά και τα εξωπραγματικά επίπεδα πρόσφυσης που προσέφερε το οδόστρωμά τους ακόμη και όταν ήταν βρεγμένο. 

Από: carandmotor.gr

Ο λόγος για την Μ. Βρετανία που αποτελεί σκιά του παλιότερου εαυτού της στον συγκεκριμένο τομέα, με τους δρόμους της να έχουν γεμίσει με δεκάδες χιλιάδες λακκούβες θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τους... ελληνικούς.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, μια λύση που θα μπορούσε να έρθει και στην Ελλάδα, έρχεται να δώσει η γνωστή βρετανική εταιρεία JCB, η οποία έχει παρουσιάσει το νέο εξειδικευμένο μηχάνημά Pothole Pro που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να επιδιορθώνει λακκούβες και ανωμαλίες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

 

Το JCB Pothole Pro μπορεί να επισκευάσει λακκούβες αλλά και μεγάλες επιφάνειες κατεστραμμένου οδοστρώματος σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και να αντικαταστήσει ταυτόχρονα μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που θα απαιτούνταν κανονικά για την ίδια εργασία αφού για την λειτουργία του απαιτείται μόνο η παρουσία του χειριστή του.

Το μηχάνημα της βρετανικής εταιρείας αντικαθιστά παράλληλα και άλλα «περιφερειακά» μηχανήματα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την επισκευή ανωμαλιών στο οδόστρωμα και προσφέρεται από την JCB ως μία λύση «3 σε 1», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αφού μπορεί να κόψει, το οδόστρωμα, να το επισκευάσει και έπειτα να το καθαρίσει.

Μειώνοντας σημαντικά και το συνολικό κόστος, το JCB Pothole Pro μπορεί να επισκευάσει μια λακκούβα ταυτόχρονα με μια χαλασμένη έκταση οδοστρώματος 12 τ.μ. σε διάστημα περίπου 10 λεπτών.

Ως αυτοκινούμενο το μηχάνημα τον Βρετανών μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως και 30 χλμ./ώρα με την JCB να αναφέρει ότι μπορεί να επισκευάζει έως και 250 τ.μ. οδοστρώματος σε μία βάρδια. Σύμφωνα και με αναφορές βρετανικών μέσων δήμος της Αγγλίας που προχώρησε στην αγορά του μηχανήματος κατάφερε να επισκευάσει λακκούβες και ανωμαλίες που θα έπαιρναν κανονικά τρία περίπου χρόνια μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες...

Για να αναδείξει τις δυνατότητες του μηχανήματός της η JCB ανάρτησε στο Youtbube και το video που ακολουθεί φέρνοντας το Pothole Pro αντιμέτωπο με ένα έμπειρο βρετανικό συνεργείο επισκευής ανωμαλιών. Αυτά που θα δείτε μιλούν από μόνα τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail