Πέντε λόγοι για τους οποίους η απελευθέρωση του Soledar είναι τόσο σημαντική

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα την Παρασκευή ότι η κατεχόμενη από την Ουκρανία πόλη Soledar στην πρόσφατα επανενωμένη περιοχή Donbass της Ρωσίας απελευθερώθηκε το προηγούμενο βράδυ. Αυτή η εξέλιξη αντιπροσωπεύει την πρώτη μεγάλη νίκη επί του εδάφους για την ειδική επιχείρηση της Μόσχας μετά τη σειρά αποτυχιών πέρυσι στις περιοχές Kharkov και Kherson. Για αυτόν το λόγο, αναμένεται να κυριαρχήσει στην κάλυψη ειδήσεων το Σαββατοκύριακο, αν και δεν είναι σαφές πόσα μέσα θα τονίσουν τα ακόλουθα σημεία:

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

1. Τα ψέματα του Κιέβου αποκαλύφθηκαν με ένα μόνο χτύπημα

Το Κίεβο μέχρι τώρα είχε ισχυριστεί πως η Ρωσία σπαταλούσε πολύτιμους πόρους δίνοντας μια αήττητη μάχη για μια ασήμαντη πόλη μόνο για χάρη της διατήρησης του εγωισμού του Προέδρου Πούτιν, ωστόσο αυτή η πληθώρα ψεμάτων αποκαλύφθηκε με ένα μόνο χτύπημα. Οποιαδήποτε προβλήματα μαστίζουν την ειδική επιχείρηση του αντιπάλου του δεν είναι ικανά να αποτρέψουν περαιτέρω πρόοδο. Επιπλέον, το Κίεβο είναι η πλευρά που τελικά σπατάλησε πολύτιμους πόρους δίνοντας μια μάχη που δεν έχει κερδίσει, αν και για μια σημαντική πόλη και για χάρη της διατήρησης του εγώ του Zelensky.

2. Η Βάγκνερ είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη

Η απελευθέρωση του Soledar δε θα ήταν δυνατή χωρίς την ηγετική συνεισφορά της Βάγκνερ, η οποία αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της Ουκρανικής σύγκρουσης ως ένα από τα σημαντικότερα στρατιωτικά πλεονεκτήματα της Ρωσίας. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι αυτή η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία είναι μια υπολογίσιμη δύναμη, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε από τους δυτικούς ομολόγους της, ειδικά αφού απέτυχαν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Soledar ενόψει της επιτυχημένης επίθεσης της Βάγκνερ.

3. Η Απελευθερωτική Επίθεση της Ρωσίας σίγουρα θα συνεχιστεί

Η τελευταία επί τόπου στρατιωτική ανάπτυξη συμπίπτει με τον στρατηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού Valery Gerasimov που ορίστηκε αρχηγός της ειδικής επιχείρησης για λόγους που σχετίζονται επίσημα με την «αυξημένη κλίμακα των αποστολών μάχης». Ο Προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης περίπου το ίδιο τότε ότι «Δεν είναι η ώρα να σταματήσουμε και να γιορτάσουμε. Το κύριο έργο είναι ακόμα μπροστά μας». Συνολικά, αυτά τα τρία γεγονότα υποδηλώνουν πολύ έντονα πως η απελευθερωτική επίθεση της Ρωσίας σίγουρα θα συνεχιστεί.

4. Η σύγκρουση πιθανότατα θα επιδεινωθεί αυτή την άνοιξη

Παρά την επικείμενη στρατιωτικοβιομηχανική κρίση των ΗΠΑ, κατά την οποία μπορεί να χρειαστεί να επιλέξει μεταξύ της κάλυψης των ελάχιστων αναγκών εθνικής ασφάλειας ή της Ουκρανίας, το δίλημμα της οποίας μόλις επιβεβαιώθηκε από τον Υπουργό Ναυτικών του Μπάιντεν, η Ουάσιγκτον δεν αναμένεται να ρίξει λευκή πετσέτα. Αντίθετα, η ίδια και οι υποτελείς της στο Golden Billion πιθανότατα θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, κάτι που πιθανότατα θα οδηγήσει σε επιδείνωση της σύγκρουσης καθώς αυτό το de facto μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου αυξάνει τις αποστολές όπλων στο Κίεβο.

5. Οι δυτικές αντιλήψεις ενδέχεται να αλλάξουν σύντομα

Τα τέσσερα προηγούμενα σημεία θα μπορούσαν συλλογικά να συνεισφέρουν στις αντιλήψεις της Δύσης για αυτόν τον πόλεμο με πληρεξούσιο [proxy war] που σύντομα αλλάζει από το να θεωρούν τη νίκη του Κιέβου ως δεδομένη, έχει γίνει δημοφιλές στο να αναρωτιούνται σοβαρά εάν η πλευρά τους σε αυτή τη σύγκρουση θα μπορούσε τελικά να χάσει. Παράλληλα, η «επίσημη αφήγηση» μπορεί επίσης να αλλάξει από τις εικασίες για το «βαλκανισμό» της Ρωσίας για την υποτιθέμενη «αναπόφευκτη» ήττα της στο να φοβούνται για τους δικούς τους προκειμένου να διατηρήσουν την υποστήριξη του λαού τους για τη χρηματοδότηση αυτού του πολέμου με πληρεξούσιο.

----------

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο «πολιτικά λανθασμένα» είναι αυτά τα σημεία που συνδέονται με την απελευθέρωση του Soledar όσον αφορά την «επίσημη αφήγηση» της Δύσης, είναι απίθανο να θιγούν αυτό το Σαββατοκύριακο από τους de facto διαχειριστές της αντίληψης του μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου. Το μόνο που μπορεί να αρχίσει να διακρίνεται είναι το τελευταίο σημείο, το οποίο θα μπορούσε να εκδηλωθεί μέσω ενός συνδυασμού «copium» [ένα φανταστικό ή μεταφορικό οπιούχο που λαμβάνεται για να αντεπεξέλθει όταν κάποιος βρίσκεται αντιμέτωπος με την απώλεια] όπως αυτό που σχετίστηκε προηγουμένως με ορισμένους από τους υποστηρικτές της Ρωσίας και πανικού όπως η έκκληση πρώην υπουργικού συμβουλίου των ΗΠΑ για περισσότερη βοήθεια την περασμένη εβδομάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail