Ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας λέει ότι οι πιλότοι εκπαιδεύονται για να πετούν F-16 στις ΗΠΑ

Λοιπόν, αυτό δεν άργησε.

Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, το The Hill ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί ένα «ορόσημο» όσον αφορά την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία μετά από συμφωνία για την απόκτηση αρμάτων μάχης από τη Γερμανία και την USG [κυβέρνηση των ΗΠΑ].

Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

«Αισιόδοξα σημάδια», αναφέρει η εφημερίδα. «Η προμήθεια αεριωθούμενων αεροσκαφών φαίνεται πολύ λιγότερο απίθανη αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν έκανε μια μεγάλη στροφή, συμφωνώντας να στείλει 31 άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία».

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς πραγματοποίησε αντίστοιχη κίνηση. Υποτίθεται πως ήταν αντίθετος στην αποστολή τανκς μάχης και μετά είπε ότι θα το έκανε αν η USG «πήγαινε πρώτη», κάτι σαν το ποιος θα τολμήσει πρώτος μεταξύ αγοριών δημοτικού. Ο Scholz τελικά λύγισε και συμφώνησε να στείλει τα τανκς του Leopard 2 στην Ουκρανία.

«Δε θα υπάρξουν παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία. Αυτό έγινε σαφές πολύ νωρίς, μεταξύ άλλων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ», είπε ο Scholz όταν επανήλθε στον λόγο του και συμφώνησε να σταλούν τα ζητηθέντα τανκς.

Τώρα ο λόγος του Σολτς δεν έχει καμία αξία.

Οι νεοσυντηρητικοί της USG—όπως οι γερουσιαστές Richard Blumenthal, Sheldon Whitehouse και ο πάντα πολεμοχαρής και προφανώς εγκληματικά παράφρων, Lindsay Graham— πανηγυρίζουν την κλιμάκωση.

«Ο συνδυασμός αρμάτων μάχης, μαχητικών αεροσκαφών και ATACMS θα βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ρωσική επίθεση και να προχωρήσει στην επίθεση τόσο στα ανατολικά όσο και στα νότια, σε μια προσπάθεια να διαβρώσει περαιτέρω την ικανότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να μάχεται στην Ουκρανία. Ας δώσουμε στους Ουκρανούς ό,τι χρειάζονται για να κερδίσουν—τώρα», δήλωσε η τριάδα σε δήλωση.

Η The Hill πιστεύει ότι η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία «δε θα θεωρηθεί μάλλον ως μια κλιμάκωση».

Είμαι βέβαιος πως ο Πούτιν και οι Ρώσοι θα διαφωνούσαν με αυτό.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν νέα που δείχνουν ότι οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται ήδη για να πετάξουν F-16. Ο συνταγματάρχης Yuriy Ignat, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αποκάλυψε το μυστικό. Είπε στις 24 Ιανουαρίου :

Οι στρατιωτικοί μας πιλότοι πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, διατέθηκαν κονδύλια για την εκπαίδευση των πιλότων μας... Με άλλα λόγια, το θέμα της αεροπορίας δεν έφυγε ποτέ από την ημερήσια διάταξη», είπε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας. — Ο τύπος του αεροσκάφους, που είναι πιθανό να παρασχεθεί στην Ουκρανία, και οι αντίστοιχοι όροι εκπαίδευσης έχουν ήδη καθοριστεί.

Εκτός από τα πληρώματα πτήσης, σύμφωνα με τον Ignat, η USG εκπαιδεύει επίσης μηχανικούς αεροπορίας.

Η απόφαση για εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, ωστόσο, ελήφθη τον περασμένο Ιούλιο, αν και δεν αναφέρθηκε ευρέως. «Η Βουλή ενέκρινε χρηματοδότηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων να χρησιμοποιούν αμερικανικά αεροσκάφη ως μέρος του Νόμου περί Εθνικής Άμυνας Εξουσιοδότησης που πέρασε με 329-101 αυτή την εβδομάδα», ανέφερε το DefenseNews.

Ο εκπρόσωπος Adam Kinzinger, R-Ill., είπε στο Defense News πως έχει έρθει σε επαφή με το Κίεβο για το θέμα και ότι πρόσθεσε τα 100 εκατομμύρια δολάρια για εκπαίδευση ως τροποποίηση στο νομοσχέδιο για την άδεια άμυνας αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί μια ενδεχόμενη αλλαγή του στρατιωτικού υλικού της Ουκρανίας μακριά από την τεχνολογία της σοβιετικής εποχής.

Οι νεοσυντηρητικοί και οι νεοσύλλεκτοι «εκπρόσωποι» των κακώς ενημερωμένων μαζών της Αμερικής έχουν καταστήσει σαφές πως τα γηρασμένα MiG-29 που παραδίδονται στην Πολωνία από την αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία δε θα είναι αρκετά για να ενισχύσουν το αδύνατο όνειρο της καταστροφής του ρωσικού στρατού, ας πούμε, χωρίς πυρηνικά.

Τα F-16 δε θα σταματήσουν το ρωσικό SMO στην Ουκρανία. Υποθέτω ότι ο Lindsay Graham, αποσπασμένος από τα πυρετώδη όνειρά του να σκοτώνει Ρώσους και να βομβαρδίζει τη Μόσχα, δεν έχει ακούσει για το ρωσικό υπερηχητικό αντιαεροπορικό όπλο Prometheus (S-500 Prometey).

Το S-500 είναι ικανό να ανιχνεύει και να εμπλέκει ταυτόχρονα έως και 10 βαλλιστικούς υπερηχητικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα 5 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με το TASS.

Αυτός ο ρυθμός ταχύτητας είναι ένα πρόβλημα για το F-16. Αρχίζει να κουδουνίζει και απειλεί να διαλυθεί στα 1,6 Mach, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Business Insider. Ωστόσο, οι υπερηχητικές ταχύτητες δεν ταιριάζουν με έναν πύραυλο που ταξιδεύει με ταχύτητα 5 Mach και άνω. Αυτή είναι πέντε φορές η ταχύτητα του ήχου, περίπου 3.705 μίλια την ώρα.

Η Τουρκία δοκίμασε μια προηγούμενη γενιά ρωσικών πυραύλων S-400 εναντίον F-16. «Γιατί η Άγκυρα να δοκιμάσει τους S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία έναντι των δικών της F-16, εκτός κι αν ήταν κατόπιν εντολής της Μόσχας, θέλοντας να δει την απόδοση;» εικάζει η Jerusalem Post το 2020.

Δεν είναι δύσκολη η απάντηση. Η Ρωσία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ανταγωνίστρια.

Εάν μπορώ να κατεβάσω και να διαβάσω ένα PDF της εταιρείας RAND, το ίδιο μπορεί και η Ρωσία. Ποιο είναι το εν λόγω έγγραφο; «Υπερέκταση και ανισορροπία της Ρωσίας».

Σύμφωνα με την «ερευνητική σύνοψη» του εγγράφου,

Μια ομάδα ειδικών της RAND ανέπτυξε οικονομικές, γεωπολιτικές, ιδεολογικές, ενημερωτικές και στρατιωτικές επιλογές και τις αξιολόγησε ποιοτικά ως προς την πιθανότητα επιτυχίας στην επέκταση της Ρωσίας, τα οφέλη τους, τους κινδύνους και το κόστος τους.

Με άλλα λόγια, η ιδέα εδώ είναι να καταστρέψουμε τη Ρωσία, να τη μετατρέψουμε σε ένα φτωχό τέλμα (όπως ήταν τον 19ο αιώνα) και «στρατηγικά» να υποσιτίσουμε, να λιμοκτονήσουμε και να καταδικάσουμε το λαό της σε δυστυχία και πρόωρο θάνατο. Εν ολίγοις, μια επανάληψη της δεκαετίας του 1990, μόνο αυτή τη φορά με στεροειδή.

«Η έκθεση σημειώνει ότι η Ρωσία έχει «βαθιές» ανησυχίες για τη δυτική παρέμβαση και πιθανή στρατιωτική επίθεση», γράφει ο Ρικ Στέρλινγκ για το Al Mayadeen, ένα ανεξάρτητο αραβικό δορυφορικό ειδησεογραφικό κανάλι.

ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. Στο μέσο Ρώσο υπενθυμίζεται κάθε 9 Μαΐου η τεράστια θυσία που έκανε ο ρωσικός λαός στην επιτυχημένη αλλά δαπανηρή προσπάθεια να απωθήσει τη Βέρμαχτ από τη Ρωσία και με τη σειρά του να βαδίσει ο Κόκκινος Στρατός δυτικά προς το Βερολίνο.

Τέτοιες μνήμες από φρικτά δεινά αναζωπυρώθηκαν αναμφίβολα όταν ανακοινώθηκε ότι τα γερμανικά άρματα μάχης με τον γερμανικό σιδερένιο σταυρό (Balkenkreuz) θα σταλούν στους νεοναζί στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail