Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας το 2025. Η προφητεία Αμερικανού στρατηγού

«Όταν μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου, κάθε κομμάτι της ζωής σου είναι καλύτερο. Το φαγητό σας έχει καλύτερη γεύση. Ο γάμος σου είναι πιο δυνατός». Αυτή είναι η φιλοσοφία της ζωής –σχεδόν μια επέκταση του αμερικανικού τρόπου ζωής, όποιο κι αν είναι το κόστος– του Μάικ Μίνιχαν, του στρατηγού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που έχει γίνει πρωτοσέλιδο για τη ζοφερή του πρόβλεψη.

Γράφει ο  Πιέρο Μεσίνα - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν και πώς θα τελειώσει η σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Αλλά το μέλλον είναι ακόμη πιο σκοτεινό αν προσέξουμε την προφητεία του στρατηγού Minihan. Για τον στρατό τεσσάρων αστέρων, μια σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα ξεσπάσει το 2025. Η προφητεία του Minihan είναι στην πραγματικότητα ένα επίσημο έγγραφο, απόρρητο, αλλά δημοσιοποιήθηκε χάρη στην ανακάλυψη της αίθουσας ειδήσεων του NBC. Το υπόμνημα που εστάλη στους υφισταμένους του υποδεικνύει την επιτακτική εντολή να σταλεί έκθεση έως τα τέλη Φεβρουαρίου σχετικά με τα μέτρα προετοιμασίας για εχθροπραξίες με την Κίνα.

Ο Minihan ηγείται της Air Mobility Command, ενός από τους πιο σημαντικούς επιχειρησιακούς βραχίονες του αμερικανικού στρατιωτικού συστήματος. Τι κάνει η AMC; Η Air Mobility Command έχει σχεδόν 50.000 μέλη υπηρεσίας και σχεδόν 500 αεροπλάνα και είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά και τον ανεφοδιασμό. Η Air Mobility παρέχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ οπουδήποτε στον κόσμο μέσα σε λίγες ώρες και να τις βοηθήσει στη συντήρησή τους σε μια σύγκρουση. Η AMC υποστηρίζει επίσης την αεροδιακομιδή προεδρικών και ανώτερων ηγετών. Ο ανεφοδιασμός με καύσιμα είναι η ραχοκοκαλιά του Global Reach, αυξάνοντας την εμβέλεια των αεροσκαφών του συνασπισμού και των ΗΠΑ στον αέρα. Η αεροϊατρική εκκένωση εξασφαλίζει στους τραυματισμένους πολεμιστές τη φροντίδα που τους αξίζει και σήμερα έχουν διατηρήσει το ποσοστό επιβίωσης του 97 τοις εκατό. Εκτός από το να επιτρέψει στη δύναμη να ανταποκριθεί σε εχθρική επίθεση και να διατηρήσει τις επιχειρήσεις, το Rapid Global Mobility φέρνει ανθρωπιστικές προμήθειες και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη που μπορεί να ζουν σε λιτές τοποθεσίες. Το Παγκόσμιο Σύστημα Υποστήριξης Αεροπορικής Κινητικότητας είναι ένα δίκτυο υλικοτεχνικής υποστήριξης από Total Force Mobility Airmen και ικανότητες απαραίτητες για προβολή, σύνδεση, ελιγμούς και διατήρηση της ισχύος μάχης οπουδήποτε στον κόσμο, από την αρχή.

Τα λόγια του Minihan, επομένως, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Στο υπόμνημα που διέρρευσε ο Minihan όχι μόνο προβλέπει έναν πόλεμο με την Κίνα το 2025, αλλά διέταξε τους υφισταμένους του να ετοιμάσουν μια έκθεση έως τα τέλη Φεβρουαρίου σχετικά με τα μέτρα προετοιμασίας για εχθροπραξίες με την Κίνα. Πράγματι, το υπογεγραμμένο σημείωμα απευθύνεται σε όλους τους διοικητές πτέρυγας αεροπορίας στη Διοίκηση Αεροπορικής Κινητικότητας και σε άλλους επιχειρησιακούς διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας και τους διατάζει να αναφέρουν όλες τις σημαντικές προσπάθειες για την προετοιμασία του επόμενου πολέμου. Στο υπόμνημα που εστάλη την περασμένη Παρασκευή, ο Mike Minihan είπε: «Ελπίζω να κάνω λάθος. Το ένστικτό μου μου λέει ότι θα πολεμήσω το 2025». Ο στρατηγός εξηγεί επίσης γιατί και πώς θα ξεσπάσει η σύγκρουση. Φυσικά φταίει ο Κόκκινος Δράκος. Πράγματι, ο Minihan είπε στο σημείωμα ότι επειδή τόσο η Ταϊβάν όσο και οι ΗΠΑ θα έχουν προεδρικές εκλογές το 2024, οι ΗΠΑ «θα αποσπαστούν» και ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει στην Ταϊβάν. Έτσι, ο στρατηγός ζήτησε από τους άντρες του να προετοιμάσουν μια έκθεση που περιελάμβανε την κατασκευή «μιας οχυρωμένης, έτοιμης, ολοκληρωμένης και ευέλικτης Ομάδας Ελιγμών Κοινής Δύναμης έτοιμη να πολεμήσει και να κερδίσει μέσα στην πρώτη αλυσίδα νησιών».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail