Ο πόλεμος είναι ένας εκβιασμός… Τα τανκς πολλά, τώρα δώστε μας F-16!

SCF
Το βαμπιρικό όργιο των όπλων που πηγαίνουν στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει έναν τρομακτικό παγκόσμιο πόλεμο και παγκόσμια καταστροφή.

Μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν τη σημαντική απελευθέρωση των κύριων αρμάτων μάχης για την Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου άρχισε αμέσως να απαιτεί την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών F-16 αμερικανικής κατασκευής.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Η στάση είναι αδιόρθωτη. Chutzpah σε στεροειδή ή ίσως κοκαΐνη.

Καθώς ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι χαιρόταν αυτή την εβδομάδα ξεδιάντροπα και χωρίς ίχνος ειρωνείας προς τους εταιρικούς υπεύθυνους στη Φλόριντα, ο πόλεμος στη χώρα του σημαίνει «μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες» για τη Δύση. Αυτή η φιγούρα κλόουν ήταν στο παρελθόν κωμικός και ηθοποιός πριν γίνει πολιτικός. Τώρα μπορεί να προσθέσει τη μαστροπεία στην άθλια καριέρα του.

Για εβδομάδες στα δυτικά κράτη υπήρξαν ταραχώδεις δημόσιες συζητήσεις για το αν θα σταλούν τανκς για να υποστηρίξουν το καθεστώς του Κιέβου εναντίον της Ρωσίας. Στη συνέχεια, ξαφνικά, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, ένας-ένας, απέφευγαν ανεπιτήδευτα το ταμπού και υπόσχονται την παράδοση του βαρέως τεθωρακισμένου εξοπλισμού. Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε ότι θα στείλει περίπου 30 μονάδες M1 Abrams. Η Γερμανία πρόκειται να στείλει περίπου 14 άρματα μάχης Leopard 2 όπως και πολλά άλλα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ που έχουν το γερμανικής κατασκευής όχημα στα αποθέματά τους. Η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα προμηθεύσει περίπου 14 άρματα μάχης Challenger 2 και η Γαλλία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει τις κύριες μονάδες Leclerc στο πεδίο της μάχης.

Οι αριθμοί που εμπλέκονται είναι πολύ λιγότεροι από τους 300 που απαιτούνται από το καθεστώς του Κιέβου και δεν θα φέρουν την πολυδιαφημισμένη και εντελώς μη ρεαλιστική «νίκη» επί της Ρωσίας. Ο συμβολισμός, ωστόσο, είναι μέρος ενός τεράστιου πολεμικού εκβιασμού. Το μόνο που έχει να κάνει είναι η άντληση περισσότερων κερδών και όχι οποιασδήποτε αρχής ή σοβαρού στρατηγικού στόχου στην Ουκρανία, εκτός από την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας και την προσπάθεια απομόνωσης της Μόσχας διεθνώς. Ωστόσο, ο κίνδυνος είναι ότι εάν η πυριτιδαποθήκη ανακινηθεί περαιτέρω, ο κίνδυνος μιας ακούσιας πυρκαγιάς γίνεται όλο και μεγαλύτερη πιθανότητα.

Είναι σχεδόν φάρσα – αν δεν ήταν τόσο σοβαρό – πόσο απερίσκεπτη είναι η βιασύνη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να ξεπεράσουν η μία την άλλη σε στρατιωτική τρέλα.

Η Μόσχα έχει καταδικάσει μια «εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση» που θέτει το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία σε μια πορεία πλήρους πολέμου στην Ευρώπη. Οποιοσδήποτε τέτοιος πόλεμος δεν θα περιοριστεί στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα βήμα από την άβυσσο προς έναν παγκόσμιο πόλεμο με σοβαρό κίνδυνο να εξαπολύσει την πυρηνική εξόντωση.

Τον περασμένο χρόνο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία για να εξουδετερώσει ένα νεοναζιστικό καθεστώς υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, το οποίο για οκτώ χρόνια επιτίθετο στους Ρώσους που ήταν πρώην στην ανατολική Ουκρανία (τώρα ενσωματώθηκε στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά από δημοψηφίσματα), οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της έχουν κλιμακώσει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία με εκπληκτικό ρυθμό αστραπής.

Η οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που διοχετεύθηκε στην Ουκρανία σε διάστημα μόλις 12 μηνών από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό συμβαίνει ενώ αυτά τα κράτη λένε στους πολίτες τους ότι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για τη χρηματοδότηση βασικών δημόσιων υπηρεσιών και αναγκών πρόνοιας, εν μέσω του συντριπτικού οικονομικού πληθωρισμού που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας από τη μονομερή περικοπή των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου. Η φύση των όπλων έχει κλιμακωθεί σε όλο και πιο επιθετική δύναμη πυρός και ποσότητα. Η ετοιμότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να κινητοποιήσουν στρατιωτικούς πόρους δείχνει ότι αυτός ο πόλεμος αναμενόταν ως αναμέτρηση με τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος άμυνας Γιούρι Σακ σχολίασε με θρασύτητα τη σχετική ευκολία του «επόμενου μεγάλου εμποδίου» της απόκτησης μαχητικών αεροσκαφών F-16.

«Δεν ήθελαν να μας δώσουν βαρύ πυροβολικό, μετά έδωσαν. Δεν ήθελαν να μας δώσουν HIMARS [βλήματα], μετά το έκαναν. Δεν ήθελαν να μας δώσουν τανκς, τώρα μας δίνουν τανκς. Εκτός από τα πυρηνικά όπλα, δεν υπάρχει τίποτα που δε θα πάρουμε».

Αυτό σημαίνει ότι τα F-16 είναι τα επόμενα.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι «αυτοί» που «δεν ήθελαν» να προμηθεύουν όπλα. Σε κάθε βήμα της διαδρομής, οι δυτικοί ηγέτες έχουν εγκαταλείψει γρήγορα τυχόν υποτιθέμενους ενδοιασμούς ή επιφυλάξεις σχετικά με την προμήθεια όπλων. Οι λεγόμενες «επιφυλάξεις» φαίνεται εκ των υστέρων τώρα να μην ήταν τίποτα άλλο παρά μια κυνική εξαπάτηση για να ξεγελάσουν το δυτικό κοινό σχετικά με το τι κάνουν οι πολιτικοί τους – που ανοίγει τις πύλες της κόλασης για πόλεμο, φέρνοντας όπλα στην Ουκρανία και καταστέλλοντας κάθε προσπάθεια τερματισμού της σύγκρουση μέσω της πολιτικής και της διπλωματίας. Για να μην ξεχαστεί, η πολιτική και η διπλωματία πρέπει να είναι η πρώτη και πιο επείγουσα προσπάθεια. Η αμέλεια, πράγματι η αποκήρυξη, της διπλωματίας από τις δυτικές δυνάμεις ισοδυναμεί με εγκληματική συνωμοσία για την τροφοδότηση της εχθρότητας.

Εν τω μεταξύ, η Lockheed Martin, ο Αμερικανός κατασκευαστής του F-16, είπε χαρούμενα πως είναι έτοιμο να προμηθεύσει το μαχητικό αεροσκάφος στην  Ουκρανία μόλις οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφωνήσουν να δώσουν το πράσινο φως. Η Lockheed Martin είναι επίσης κατασκευαστής των πυραύλων HIMARS και Javelin. Το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα έχει κέρδη ρεκόρ από αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι παγκόσμιες εξαγωγές όπλων των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά περίπου 50 τοις εκατό από έτος σε έτος, κυρίως λόγω των πωλήσεων σε Ευρωπαίους συμμάχους που έχουν αδειάσει τα οπλοστάσια τους για την Ουκρανία.

Υπάρχει η αίσθηση του αναπόφευκτου ότι το «εμπόδιο» των F-16 και άλλων προηγμένων πολεμικών αεροσκαφών θα παραλειφθεί εν ευθέτω χρόνω με τον ίδιο τρόπο που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της ξεπέρασαν τον κουτό δισταγμό τους σχετικά με τους πυραύλους και τα τανκς. Αυτό που μπορεί να αναμένεται είναι περισσότεροι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς καθώς και προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε παραπλανητικά ότι τα τανκς που στέλνονται στην Ουκρανία δεν είναι «επιθετικά» ούτε «απειλή για τη Ρωσία». Τα αποκάλεσε «τανκς για την ελευθερία». Αυτή είναι η ίδια ανοησία με άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ που ισχυρίζονται πως ο καλύτερος τρόπος για την ειρήνη στην Ουκρανία είναι να εξοπλίσουν το καθεστώς του Κιέβου με ακόμη πιο θανατηφόρα όπλα. Ο Μπάιντεν υποστήριξε επίσης πως εάν τα ρωσικά στρατεύματα αποσυρθούν από την Ουκρανία τότε ο πόλεμος θα έχει τελειώσει. Αυτό είναι διχαστικό για τα αίτια της σύγκρουσης και για το τι είναι στην πραγματικότητα η γεωπολιτική ατζέντα της Ουάσιγκτον: τη διάσωση ηγεμονικών φιλοδοξιών σε σχέση με τη Ρωσία, την Κίνα και οποιονδήποτε άλλο θεωρούμενο αντίπαλο. Ο πόλεμος δε θα σταματούσε απλά, καθώς ο Μπάιντεν έλεγε ψέματα μέσα από τα δόντια του. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι παρά ένα πεδίο μάχης σε έναν πολύ μεγαλύτερο πόλεμο για τη διεκδίκηση της αμερικανικής υπεροχής, η οποία δεν είναι πλέον βιώσιμη σε έναν αναδυόμενο πολυπολικό κόσμο εν μέσω της κατάρρευσης της οικονομικής ισχύος των ΗΠΑ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock το είπε καλύτερα αυτή την εβδομάδα, έστω και ακούσια. «Κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας», είπε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο σχετικά με την αποστολή τανκς Leopard.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο από ένας εκβιασμός στην ίδια άθλια παράδοση που καταδίκασε ο Υποστράτηγος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Smedley D Butler, τη δεκαετία του 1930. Ο Ζελένσκι και η φυλή του είναι γεμάτη από διαφθορά και κερδοσκοπία, όπως αποδεικνύει η μαζική απόλυση αξιωματούχων του υπουργικού συμβουλίου του αυτή την εβδομάδα. Ακόμη και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούσαν να αγνοήσουν το σκάνδαλο, παρά το γεγονός πως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ξεθωριάσουν το φιάσκο ως καταστολή της διαφθοράς. Αυτές οι απολύσεις έλαβαν χώρα μόνο αφού οι βοηθοί του Ζελένσκι αποκαλύφθηκαν πως είχαν τα μάτια τους στην υπεξαίρεση, απάτη και δωροδοκία.

Τα τεράστια χρηματικά ποσά που διοχετεύονται στο καθεστώς του Κιέβου από τις δυτικές κυβερνήσεις με την ευγένεια των δυτικών φορολογουμένων και το χρέος των μελλοντικών γενεών είναι η κινητήρια δύναμη της διαφθοράς. Φυσικά, οι εκβιαστές του Κιέβου απαιτούν όλο και περισσότερα όπλα από τη Δύση, επειδή οι «μεγάλες επιχειρήσεις» καλύπτουν τις τσέπες τους, τις υπεράκτιες περιουσίες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Και φυσικά, οι δυτικές εταιρείες όπλων είναι πολύ πρόθυμες να αυξήσουν την παραγωγή, τις πωλήσεις και τα κέρδη. Δυτικοί πολιτικοί και κυβερνήσεις τρέφονται από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα μέσω λόμπι και μελών του διοικητικού συμβουλίου, όπως ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin που είναι συνδεδεμένος με τη Raytheon, μια άλλη εταιρεία του Πενταγώνου που έχει πλουτίσει από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Παρά την προπαγάνδα των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την «υπεράσπιση της Ουκρανίας» και τον «αγώνα για τη δημοκρατία», η πραγματικότητα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα τσιράκια τους στο ΝΑΤΟ είναι όλα μέσα για να λιπάνουν τις καπιταλιστικές οικονομίες της πολεμικής μηχανής και για το δικό τους προσωπικό όφελος. Η τραγωδία είναι πως οι αγωγοί όπλων δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις αποδεκατίζουν το υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ νεοναζιστικό καθεστώς. Ούτε καν τανκς ή πολεμικά αεροπλάνα δε θα σώσουν τη στρατιωτική καταστροφή.

Η Δύση γεμίζει ένα λουτρό αίματος στην Ουκρανία για τους εμπόρους του θανάτου της. Η αισχρότητα του να σπρώχνουν αδίστακτα ανθρώπους σε μια σφαγή χωρίς ηθικό ή δίκαιο σκοπό, αλλά αποκλειστικά για την κερδοσκοπία των εταιρειών, των ίδιων και της διεφθαρμένης φυλής στο Κίεβο είναι απεχθής χωρίς λόγια.

Ο πραγματικός κίνδυνος είναι ότι το βαμπιρικό όργιο των όπλων που πηγαίνουν στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει έναν τρομακτικό παγκόσμιο πόλεμο και μια παγκόσμια καταστροφή. Αυτό είναι το μέτρο του κακού στην καρδιά των δυτικών δυνάμεων και των μαριονετών τους. Ο πρώτος και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ήταν εκδηλώσεις του ίδιου κακού ιμπεριαλιστικού συστήματος. Αν έχει τον τρόπο του, δηλαδή χωρίς την ανασταλτική δύναμη της Ρωσίας, τότε ο κόσμος αντιμετωπίζει μια άλλη καταστροφή που επιφέρει το ίδιο εγκληματικό σύστημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail