Το Φεβρουάριο ανακοινώνει ο Καραμανλής την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος

Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στη δήλωση του Κώστα Καραμανλή και το σκεπτικό του για την κρίσιμη απόφασή του. 

Από: ieidiseis.gr / Του Βασίλη Σκουρή

Εντός του επόμενου μήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για το εάν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ή όχι ο Κώστας Καραμανλής.

Η στήλη έχει αποκαλύψει πως η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού - σύμφωνα με τις πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί - είναι να μην διεκδικήσει άλλη θητεία στη Βουλή, εμφανώς προβληματισμένος («απογοητευμένος», λένε όσοι γνωρίζουν), με την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν υπήρξε μόνο για δυο θητείες πρωθυπουργός, αλλά είναι και ο μακροβιότερος πολιτικός ηγέτης του κόμματος που ίδρυσε ο θείος του Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αμέσως μετά την ήττα του από τον Γιώργο Παπανδρέου το 2009 υπέβαλλε την παραίτησή του και προκήρυξε έκτακτο Συνέδριο για την εκλογή νέου αρχηγού. Από τότε μέχρι σήμερα, όχι απλώς σιώπησε, αλλά κατά κοινή ομολογία στήριξε την ενότητα και την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ποτέ δεν αμφισβήτησε στο παραμικρό τον εκάστοτε αρχηγό, παρότι πολλές φορές δέχτηκε βρώμικο πόλεμο και χυδαίες επιθέσεις για τα περί του αντιθέτου!

Οι όποιες - ελάχιστες - παρεμβάσεις του, μάλιστα, είχαν ως αντικείμενο τα εθνικά θέματα και την Ευρώπη, αν και στην υπόθεση των υποκλοπών δεν δίστασε να προστατέψει την τιμή της παράταξής του με την πλήρη διαφοροποίησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ομιλία του από τα Ανώγεια της Κρήτης.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η οριστικοποίηση της απόφασης του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος βουλευτής θα αποτελέσει εξ αντικειμένου σοβαρό πλήγμα για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού. Ας περιμένουμε λοιπόν...
 
 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail