Εμφανιζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας και εξαπατούσε τα θύματά του σε δήθεν ομόλογα

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 4-1-2023 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 64χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή κάθειρξης (9) ετών, φυλάκισης (20) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ για απάτες  κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του νόμου περί επιταγών.

Ειδικότερα, ο 64χρονος εμφανιζόταν ψευδώς ως επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και δραστηριότητα σε χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης εργοστασίου κατασκευής πρώτων υλών στη Βουλγαρία, δραστηριοποιούμενος επιχειρηματικά σε Αφρικανικές χώρες με αντικείμενο την εμπορία μεταλλεύματος (σκραπ) με μεγάλα κέρδη.

Διατελούσε πολυτελή βίο, με σκοπό να δημιουργήσει προφίλ ατόμου με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έτσι ώστε να πείσει τα υποψήφια θύματά του να επενδύσουν στη Βουλγάρικη αγορά ομολόγων, υποσχόμενος μεγάλα κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ως εγγύηση για τα χρήματά που είχαν επενδύσει οι ανωτέρω, εξέδιδε επιταγές που δεν είχαν συναλλακτική αξία.

Το περιουσιακό όφελος που έχει αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητα υπερβαίνει τις -500.000- ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail