Η Ρωσία εντάσσει τον πόλεμο στην Ουκρανία στα σχολικά βιβλία ιστορίας της

Στην αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς, ένα νέο εγχειρίδιο ιστορίας μπορεί να εμφανιστεί στη Ρωσία με ένα τμήμα αφιερωμένο στη λεγόμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Από: echedoros-a.gr

Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Παιδείας Σεργκέι Κράβτσοφ, σύμφωνα με την ουκρανική Pravda.

Το εγχειρίδιο της ιστορίας του γυμνασίου αναμένεται να είναι έτοιμο τον Μάρτιο και να είναι διαθέσιμο στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου, όταν ξεκινά η ρωσική σχολική χρονιά.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η λεγόμενη «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» περιλαμβάνεται ήδη στο πρόγραμμα σπουδών της ιστορίας, αλλά στο νέο εγχειρίδιο θα αναφέρονται αναλυτικά οι στόχοι και τα καθήκοντά της.

Θα ειπωθεί επίσης για τις δυτικές κυρώσεις και την προσάρτηση των περιοχών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορόζιε, τις οποίες οι ρωσικές αρχές αποκαλούν «προσθήκη τεσσάρων νέων υποκειμένων στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Σύμφωνα με τον Κράβτσοφ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν προεδρικός σύμβουλος Βλαντίμιρ Μεντίνσκι βρίσκεται επικεφαλής της ομάδας εργασίας για τη δημιουργία του σχολικού βιβλίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail