Η ουκρανική κρίση και η Ευρώπη – η γνώμη των ειδικών

Από την αρχή της ουκρανικής κρίσης, έχουμε βομβαρδιστεί με μαζικές πληροφορίες και απόψεις για τον πόλεμο και τη στάση της Ευρώπης απέναντί ​​της. Ως κάποιος που ασχολείται με τη γεωπολιτική, παρακολούθησα προσεκτικά τις διασκέψεις και τις συζητήσεις Ευρωπαίων ειδικών και πολιτικών και τα επιχειρήματά τους. Γι' αυτό ακριβώς θα συνιστούσα τη διαδικτυακή διάσκεψη και συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιανουαρίου. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται στη συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσες για όποιον ασχολείται με την ουκρανική κρίση και την ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην κρίση.

Batko Milacic – αναλυτής και ιστορικός από το Μαυροβούνιο για το blog Saker / Παρουσίαση Freepen.gr

Hansjörg MÜLLER (πρώην μέλος της Bundestag από το AfD): Η εκπαίδευση στρατιωτών καθιστά τη Γερμανία συμμετέχουσα στον πόλεμο. Ένα συμβούλιο της Bundestag δήλωσε ότι η Ρωσία θα είχε δίκιο εάν επιτεθεί στη Γερμανία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, επειδή η Γερμανία άρχισε να συμμετέχει στην αντιρωσική επιθετικότητα. Η περίθαλψη Ουκρανών στρατιωτών στα γερμανικά νοσοκομεία είναι ένα καλό σημάδι ανθρωπιάς. Η αποστολή όπλων και η εκπαίδευση στρατιωτών δεν έχει καμία σχέση με την ανθρωπότητα. Είναι επιθετική πράξη πολέμου. Όσον αφορά την ειρηνευτική αντιπολίτευση στη Γερμανία: περίπου το 40 τοις εκατό των Γερμανών πολιτών δεν πιστεύουν την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο. Κάθε ιστορία έχει την προϊστορία της. 

Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε στις 24.2.2022, αλλά έξι ημέρες νωρίτερα, όταν η Ουκρανία άρχισε να βομβαρδίζει το Ντονμπάς 10 φορές περισσότερο από πριν. Η προϊστορία για αυτό είναι το παράνομο πραξικόπημα στο Μαϊντάν, που χρηματοδοτήθηκε και επιχειρήθηκε από τους Αμερικανούς. Στη διάσκεψη της Μπρατισλάβα το ΝΑΤΟ χάραξε μια κόκκινη γραμμή όπου τα κράτη της Βαλτικής, η Ουκρανία και η Λευκορωσία πρέπει να συρθούν στο ΝΑΤΟ. Όλα αυτά ξεκίνησαν στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι Αγγλοσάξονες συνειδητοποίησαν πως εάν η γερμανική αυτοκρατορία αναπτυχθεί περαιτέρω, θα υπάρξει μια δύναμη ανεξάρτητη από τον αγγλοσαξονικό έλεγχο των θαλάσσιων οδών, που ήταν η αρχική σπίθα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Η συνεχιζόμενη κρίση δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση της συνεχιζόμενης αγγλοσαξονικής επίθεσης εναντίον της Γερμανίας και της Ρωσίας για περισσότερα από 120 χρόνια. Το Land-Lease του 1941 ανανεώθηκε το 2022. Ποιος προκάλεσε αυτόν τον πόλεμο; Είναι η αγγλοαμερικανική βιομηχανία όπλων. Δε θα υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία. Τα βασικά ερωτήματα είναι: ποιος έχει μεγαλύτερες αποθήκες και παραγωγή όπλων. Όταν κερδίσει η Ρωσία, θα είναι μια αλλαγή για το νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ένα μεγάλο πλήγμα για τις ΗΠΑ.

Patrick POPPEL (γεωπολιτικός εμπειρογνώμονας από την Αυστρία): Η Αυστρία είναι μέρος της Δύσης σε αυτή τη σύγκρουση και υποστηρίζει το συμφέρον του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την Ουκρανία. Η Αυστρία είναι ουδέτερη χώρα από το συνταγματικό δίκαιο, αλλά στην πράξη όχι. Επίσης κατά τη διάρκεια των πανδημιών, πολλοί πολιτικοί εργάστηκαν ενάντια στο νόμο και το σύνταγμα της Αυστρίας. Οι άνθρωποι στην κυβέρνησή μας και τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι ουδέτεροι. Η ουδετερότητα είναι το ειδικό όπλο της Αυστρίας. Αυτή την ουδετερότητα μας την έδωσε η Ρωσία, γιατί μας απελευθέρωσε η Σοβιετική Ένωση. Η Αυστρία έμεινε εκτός ΝΑΤΟ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας και δόθηκε ένα σύνταγμα ουδετερότητας. Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι μεγάλο λάθος γιατί η Αυστρία χάνει τη φήμη της ουδέτερης χώρας. 

Όταν ξεκίνησε η ρωσική ειδική επιχείρηση, πολλοί άνθρωποι και πολιτικές ομάδες ζήτησαν την ένταξη της Αυστρίας στο ΝΑΤΟ. Αυτό ακυρώθηκε αφού πολλοί άνθρωποι δε συμφωνούν με αυτό. Υπάρχει πολύ άσχημο κλίμα απέναντι στη Ρωσία στην Αυστρία. Ακόμη και μετά τις κυρώσεις υπήρξε μεγάλος διάλογος με τη Ρωσία. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στην προπαγάνδα. Πρέπει να δείξουμε στους ανθρώπους την αλήθεια για να έχουμε μέλλον με τη Ρωσία. Υπάρχουν πολλοί εγκληματίες ανάμεσα στους πρόσφυγες και κάποιοι από αυτούς είναι πολύ πλούσιοι. Η ιστορία των προσφύγων από την Ουκρανία είναι όπως όλες οι ιστορίες προσφύγων: ένα μεγάλο ψέμα. Η Ρωσία θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Αλλά η Αυστρία είναι πιο χαλαρή σε αυτόν τον πόλεμο. Γιατί έχουμε μπει στη λάθος πλευρά. Γιατί αποστολή μας είναι να είμαστε ουδέτεροι και χώρος διαλόγου.

Gunnar LINDEMANN (Μέλος του περιφερειακού κοινοβουλίου του Βερολίνου από το AfD): Από το Μαϊντάν η Γερμανία δεν ήταν ουδέτερη χώρα. Γερμανοί πολιτικοί ήταν στο Μαϊντάν και μίλησαν με κόσμο στο Μαϊντάν. Έγινε μια επανάσταση απ' έξω, από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτή ήταν η εποχή που ξεκίνησε ο πόλεμος στο Donbass. Από τότε περίπου 50.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Donbass. Έκαναν τις συμφωνίες του Μινσκ με τη Γερμανία και τη Γαλλία, αλλά στην πραγματικότητα η Ουκρανία δεν τήρησε τις συμφωνίες του Μινσκ.

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στο Donbass είναι Ρώσοι, η Ρωσική Ομοσπονδία βοηθά τους κατοίκους του Donbass στη σύγκρουση. Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε το 2022, ο πόλεμος ξεκίνησε το 2014. Η Γερμανία συμμετέχει στη σύγκρουση. Το AfD είναι το μόνο γερμανικό κόμμα που δε θέλει να στείλει όπλα στην Ουκρανία. Υπάρχουν έως και 1 εκατομμύριο Ουκρανοί που έρχονται στη Γερμανία και τους επιτρέπεται να μείνουν και να πάρουν χρήματα από τη γερμανική κυβέρνηση. Μέχρι το Νοέμβριο του 2021, 85.000 άτομα από την Ουκρανία ήρθαν στο Βερολίνο ως πρόσφυγες, μόνο χίλιοι Ουκρανοί στο Βερολίνο εργάζονται. Η Γερμανία δεν έχει χώρο για περισσότερους πρόσφυγες. Μεταξύ των προσφύγων υπάρχουν και πολλοί Ουκρανοί άνδρες. Πολλοί Ρομά έρχονται ως Ουκρανοί πρόσφυγες, αλλά στην πραγματικότητα είναι από τα Βαλκάνια. Επίσης χιλιάδες έγχρωμοι έρχονται από την Ουκρανία ως πρόσφυγες που αυτοαποκαλούνται «φοιτητές». Η ΕΕ πληρώνει για τη μεταφορά τραυματιών στρατιωτών σε γερμανικά νοσοκομεία. Η περίθαλψη των Ουκρανών στρατιωτών καταβάλλεται από τη γερμανική ασφάλιση υγείας. Όσο αυτά τα κόμματα είναι στην εξουσία, τα Γερμανικά θα στέλνουν περισσότερα όπλα, έστω και για 20 χρόνια. Εάν αλλάξει κυβέρνηση στην Ουκρανία, θα σταματήσουμε να στέλνουμε όπλα. Αλλά πιο σημαντική είναι η αλλαγή της κυβέρνησης στις ΗΠΑ. Ίσως οι ΗΠΑ χάσουν το ενδιαφέρον τους να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να επιλυθεί μόνο με διπλωματικό τρόπο. Πρέπει να ξεκινήσουμε διπλωματική πρωτοβουλία. Χρειαζόμαστε φιλία με τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail