Αποτυγχάνει η δυτική προπαγάνδα;

Ως κάποιος που έπαιξε μικροσκοπικό ρόλο σε μια επιχείρηση πληροφοριών της CIA που στόχευε σοβιετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν το Νοέμβριο του 1985, νιώθω κάπως ικανός να σχολιάσω τη μαμούθ προπαγανδιστική εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη στη Ρωσία. Ποτέ δεν έχω δει κάτι τόσο διεστραμμένο και τόσο ανέντιμο.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα πρόσφατο παράδειγμα. Θυμάστε αυτόν τον πρόσφατο τίτλο «ειδήσεων»;

Ο «ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΣ» ΠΟΥΤΙΝ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

https://www.thesun.co.uk/news/20827701/putin-sick-russian-speech-ukraine-invasion/

Αυτό ήταν ευγενική χορηγία της SUN του Ηνωμένου Βασιλείου. Ελλείψει αξιόπιστης πηγής, η SUN επέλεξε να κάνει εικασίες:

Ο ΒΛΑΔΙΜΙΡ Πούτιν ακύρωσε την ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, τροφοδοτώντας φήμες ότι κρύβεται από τον ρωσικό λαό και πως μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν επιβεβαίωσε τελικά ότι η ομιλία - η οποία θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες στη ζωή του Βλαντ - δε θα πραγματοποιηθεί πριν από την Πρωτοχρονιά. . . .

Έρχεται αφού ο τρελός τύραννος ακύρωσε επίσης τη συνέντευξη τύπου για το τέλος του έτους και τον ετήσιο αγώνα του χόκεϊ.


Το έπιασα; Ο Πούτιν είτε είναι θανάσιμα άρρωστος - πάσχει από Πάρκινσον, καρκίνο, ευερέθιστο έντερο κ.λπ. - είτε φοβάται θανάσιμα να χρειαστεί να εξηγήσει τον κ...λο που δίνει η Ουκρανία στη Ρωσία. Βλέπετε, ο Πούτιν δεν μπορεί να χειριστεί δύσκολες ερωτήσεις. Ουπς!! Περίμενε ένα λεπτό. Έχουμε έκτακτα νέα. Αποδεικνύεται πως ο Πούτιν έδωσε μια συνέντευξη Τύπου 48 λεπτών τρεις ημέρες πριν από τα Δυτικά Χριστούγεννα (αυτό μετράει ως «τέλος της χρονιάς»;):

Φαίνεται ότι ο Πούτιν χαίρεται να τρολάρει τους δυτικούς ειδήμονες και τα μέσα ενημέρωσης. Μοιάζει ο Πούτιν με άντρα που πάσχει από κάποια καταστροφική ασθένεια; Εκπέμπει το vibe ενός άντρα που δεν μπορεί να ελέγξει τα έντερά του και λέγεται Mr. Poopy Pants (ο κύριος που λερώνει τα παντελόνια του) πίσω από την πλάτη του; Ο Τζο Μπάιντεν δε θα μπορούσε να το καταφέρει ακόμα κι αν κατανάλωνε την εβδομαδιαία δόση κοκαΐνης του Ζελένσκι. Ο Πούτιν είναι συνεκτικός και γνωρίζει τα γεγονότα.

Θα ήταν ένα πράγμα εάν η προσπάθεια της δυτικής προπαγάνδας επικεντρωνόταν αποκλειστικά στη γελοιοποίηση και στην προσπάθεια να υποδαυλίσει την αντίθεση στο εσωτερικό της Ρωσίας στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Αλλά δεν είναι. Η δυτική προπαγάνδα δαιμονοποιεί οτιδήποτε ρωσικό - π.χ. λογοτεχνία, τέχνη, σκάκι, αθλητικές προσωπικότητες και ηθοποιούς. Αυτή η προσέγγιση δε δημιουργεί δεξαμενή καλής θέλησης προς τη Δύση. Ακριβώς το αντίθετο. Ενισχύει τον ρωσικό εθνικισμό και εδραιώνει την υποστήριξη προς τον Πούτιν.

Αυτό είναι μόνο ένα ακόμη στοιχείο απόδειξης ότι οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν γίνει μια τοξική παράσταση κλόουν. Μια επαγγελματική, ικανή υπηρεσία πληροφοριών θα χρησιμοποιούσε την προπαγάνδα για να υποστηρίξει έναν ευρύτερο στρατηγικό στόχο. Ποιος είναι λοιπόν ο «στρατηγικός στόχος» στην επίθεση σε όλα τα πράγματα στη Ρωσία; Το να τσαντίζω το ρωσικό λαό δεν μου φαίνεται συνταγή για να τεθεί η Ρωσία υπό τον έλεγχο της Δύσης. Επίσης, αποτυγχάνει να δώσει την απάντηση στο ερώτημα «Ποιος αντικαθιστά τον Πούτιν;».

Δε βλέπω καν μια ρωσική εκδοχή του ανίσχυρου πιόνιου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκαουίντο, που πετάχτηκε στον κάδο απορριμμάτων της ιστορίας σήμερα από τους προηγούμενους υποστηρικτές του:

Την Παρασκευή, δεκάδες πολιτικοί που κάποτε υποστήριζαν τον Γκουαϊδό ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης του 39χρονου μηχανικού και της αντικατάστασης της «προσωρινής κυβέρνησής» του που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ με μια επιτροπή για την επίβλεψη των προκριματικών προεδρικών προκριματικών του επόμενου έτους και την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του έθνους στο εξωτερικό.

https://www.pbs.org/newshour/politics/venezuelan-opposition-strips-juan-guaido-of-presidential-role

Το mojo των ΗΠΑ για την ανατροπή ξένων κυβερνήσεων έχει πέσει σε δύσκολες στιγμές. Το τελευταίο επιτυχημένο μηχανικό πραξικόπημα της Δύσης ήταν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014. Έκτοτε, οι προσπάθειες των ΗΠΑ να βάλουν το δικό τους αγόρι επικεφαλής μιας ξένης κυβέρνησης έχουν χαλάσει άσχημα. Όχι μόνο στη Βενεζουέλα. Ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον, συνεργαζόμενοι με τους Βρετανούς και την Τουρκία και ορισμένα κράτη του Κόλπου, προσπάθησαν να απαλλαγούν από τον Μπασάρ Άσαντ της Συρίας και χρηματοδότησαν έναν εμφύλιο πόλεμο. Η απόπειρα πραξικοπήματος στο Καζακστάν τον Ιανουάριο του 2022 απέτυχε. Η Συρία και το Καζακστάν μοιράστηκαν ένα κοινό πράγμα - η Ρωσία ήταν φίλη τους και η Ρωσία παρενέβη για να στηρίξει αυτές τις κυβερνήσεις.

Αναρωτιέμαι ποια είναι η φράση στα ρωσικά για το Mighty Mouse;


Είναι η Ρωσία το νέο Mighty Mouse; Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση που πρέπει να συλλογιστούμε την παραμονή της εισόδου στο 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail