Συμφωνία Τουρκίας με τη διαμεσολάβηση της Μόσχας: Οι ξένες δυνάμεις βρίσκονται σε έξοδο από τη Συρία;

Freepen.gr - Ειδήσεις σχετικά με την επικείμενη απομάκρυνση των ξένων δυνάμεων από τη Συρία που δε θα ακούσετε… από τη δυτική επικρατούσα τάση, συγκεκριμένα ειδήσεις από τη Μέση Ανατολή που έχουν αναρτηθεί από μια έγκυρη εφημερίδα από την περιοχή, την Al-Watan, της Ντόχα του Κατάρ, αλλά δεν φαίνεται να έχει ανιχνευτεί από τα κύρια δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Gilbert Doctorow - antiwar.com / Παρουσίαση Freepen.gr 
 
Οι γνώσεις μου προέρχονταν από τη λεγόμενη πύλη Free Press (Свободная Пресса) στη Ρωσία. Θα το μάθαινα νωρίτερα από το πολύ πιο γνωστό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο μετέφερε επίσης μια κύρια είδηση ​​για το θέμα, αλλά, δυστυχώς, το RIA Novosti έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Βρυξέλλες προφανώς προτιμούν η δική μας να είναι η Σκοτεινή Ήπειρος όπου η κοινή γνώμη χειραγωγείται από τα γραφεία της Επιτροπής.

Η εν λόγω είδηση ​​αφορά τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν στη Μόσχα προ ημερών μεταξύ εκπροσώπων της Ρωσίας, της Συρίας και της Τουρκίας. Το ότι μια τέτοια τριμερής συνάντηση ήταν δυνατή οφείλεται στην πρόσφατη απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να αναγνωρίσει επιτέλους τη νομιμότητα της κυβέρνησης Μπασάρ Άσαντ στη Δαμασκό. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επίσης αναφερθεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πως αναμένεται να πραγματοποιηθεί πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση Ερντογάν και Άσαντ το δεύτερο εξάμηνο του 2023.


Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα ήταν η ανακοίνωση της Τουρκίας πως πρόκειται να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από τη Συρία. Όπως ίσως γνωρίζετε, αυτά τα στρατεύματα είχαν περάσει στη Συρία πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, εν μέρει για να σφραγίσουν τα σύνορα από διείσδυση τζιχαντιστών, αλλά το πιο σημαντικό για να διαχωριστούν και να ελέγξουν καλύτερα τους κουρδικούς πληθυσμούς και στις δύο πλευρές.

Η εκκρεμής απομάκρυνση των Τούρκων, πιθανώς σε αντάλλαγμα ορισμένων εγγυήσεων που υποστηρίζονται από τη Ρωσία για την ασφάλεια και την αυστηρότερη διοίκηση του κουρδικού πληθυσμού στη βορειοανατολική Συρία, αφήνει μόνους τους Αμερικανούς ως παράνομους κατακτητές του συριακού εδάφους σήμερα.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις στη χώρα τους καταδικάστηκαν πρόσφατα από τη Δαμασκό για τη λεηλασία των πετρελαιοπηγών και τη ζημιά που προκάλεσε σε ολόκληρη την οικονομία της νοτιοανατολικής Συρίας.

Εν τω μεταξύ, για τους Τούρκους, η ευαισθησία στον κουρδικό πληθυσμό στη Συρία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στις τσιμπημένες σχέσεις τους με το ΝΑΤΟ γενικά. Η Άγκυρα δεν αποδέχτηκε ποτέ την αμερικανική χορηγία των Κούρδων της Συρίας ως εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Δαμασκού.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία από άγνωστες πηγές. Υπό το φως των νέων συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας, Συρίας και Ρωσίας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η στρατιωτική πίεση στους Αμερικανούς για εκκένωση μόνο θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail