ΗΠΑ και ΝΑΤΟ φαίνεται να στοιχηματίζουν σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα σενάριο. Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών καταλαμβάνει το Ιράκ και προσπαθεί να καταπνίξει μια ισλαμική εξέγερση. Στη συνέχεια ανακαλύπτουμε ότι το Ιράν παρέχει όπλα, οχήματα και εκρηκτικά σε αυτούς τους Ισλαμιστές αντάρτες. Πιστεύετε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα το έβλεπαν αυτό ως casus belli για αντίποινα κατά του Ιράν; Βάζετε στοίχημα ότι η Ουάσιγκτον το είδε αυτό ως πράξη πολέμου εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους άρχισε να παρέχει χρηματοδότηση και υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες στο Ιράν, τις ΜΕΚ, και ενίσχυσε την καταγγελία του Ιράν ως τρομοκρατικού κράτους.
 
Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Γιατί λοιπόν στον κόσμο των λογικών οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ πιστεύουν πως μπορούν να στείλουν προηγμένα όπλα στην Ουκρανία με σκοπό να σκοτώσουν Ρώσους. Εάν χρησιμοποιήσουμε την αρχή που ακολούθησαν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, η Ρωσία δικαιούται πλήρως να αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως υποστηρικτές της τρομοκρατίας. Αυτή είναι η αρχή του ό,τι είναι καλό για τον ένα, είναι καλό για τον άλλο.

Τα σημερινά γεγονότα των μέσων ενημέρωσης, με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να ανακοινώνουν ότι επρόκειτο να στείλουν άρματα μάχης — τα M1 Abrams και Leopard 2 αντίστοιχα — στην Ουκρανία. Αλλά αυτά τα τανκς δε θα φτάσουν σύντομα. Οι Γερμανοί μπορεί να είναι σε θέση να παραδώσουν τα Leopard 2 στο Κίεβο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι έτοιμα για το πεδίο της μάχης. Ο στρατός των ΗΠΑ απαιτεί από ένα υποψήφιο μέλος του πληρώματος ενός τανκ να υποβληθεί σε εκπαίδευση 22 εβδομάδων (δηλαδή πεντέμισι μήνες). Ακόμη και με αυτή την εκπαίδευση να έχει ολοκληρωθεί, το νέο πλήρωμα του τανκ χρειάζεται τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες εκπαίδευσης μονάδας για να μάθει πώς να πολεμά με το τανκ σε μια ίλη και σε ένα τάγμα.

Δεν υπάρχει μέρος στην Ουκρανία όπου μπορεί να γίνει η εκπαίδευση σε τανκς που να είναι πέρα ​​από την εμβέλεια των ρωσικών πυραύλων. Αυτό σημαίνει ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που θα εκπαιδευτούν να χειρίζονται αυτά τα τανκς θα απουσιάζουν από την Ουκρανία για τουλάχιστον έξι μήνες, αν όχι περισσότερο. Η σημερινή ανακοίνωση σημαίνει πως τα M1 Abrams και Leopard 2 δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μάχη στην Ουκρανία πριν από τον επόμενο Σεπτέμβριο, εκτός εάν στελεχωθούν από εκπαιδευμένους στρατιώτες του ΝΑΤΟ.

Ο Τζο Μπάιντεν επιμένει ότι αυτό είναι καθαρά μια χειρονομία για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί και πως δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία. Τι παραληρηματική ανοησία!! Πείτε το σε έναν Ρώσο στρατιώτη ή πλήρωμα άρματος μάχης που αντιμετωπίζει ένα τανκ που προμηθεύεται το ΝΑΤΟ με μια ομάδα αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ μέσα στη μάχη.

Προφανώς οι Γερμανοί δεν κατάλαβαν ότι αυτό δεν αποτελεί απειλή για τη Ρωσία. Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, δήλωσε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία:

«Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν παίζουμε το παιχνίδι ευθυνών [στην Ευρώπη] επειδή κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και όχι ο ένας εναντίον του άλλου».https://t.me/sonar_21/395

Η δήλωση του Baerbock ότι «κάνουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας», δίνει στη Μόσχα τη νομική δικαιολογία βάσει του διεθνούς δικαίου να επιτεθεί στις βάσεις εκπαίδευσης αρμάτων μάχης στην Πολωνία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν πιστεύω πως η Ρωσία πρόκειται να κάνει κάτι βιαστικό. Έχουν χρόνο να σχεδιάσουν και να σταθμίσουν επιλογές.

Αυτό που είναι πραγματικά εκπληκτικό είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ μιλούν τόσο ανοιχτά για αυτό που κάνουν. Κανονικά, μια χώρα που σκέφτεται τον πόλεμο ή κλιμακώνει έναν πόλεμο θα κρύψει αυτό που κάνει μέχρι να ξεκινήσει μια επίθεση ή μια εκστρατεία. Το ίδιο ισχύει για εξαπάτηση και προσποιήσεις. Το πλήθος του ΝΑΤΟ αποφεύγει αυτές τις αρχές και επικεντρώνεται περισσότερο στο παιχνίδι των δημοσίων σχέσεων — π.χ., προσποιηθείτε ότι κάνετε κάτι σημαντικό που μπορεί να αλλάξει την στρατηγική εικόνα στο έδαφος για την Ουκρανία. Εάν το Λας Βέγκας ή οι μπουκς στο Λονδίνο αναζητούν ένα νέο στοίχημα για να προσελκύσουν παίκτες, ίσως να θέλουν να προσφέρουν μια ευκαιρία να στοιχηματίσουν πόσο καιρό θα επιβιώσει ένα M1 Abrams ή Leopard 2 στο έδαφος στην Ουκρανία. Θα βάλω τα λεφτά μου στις δύο μέρες. Τι νομίζετε;

Αν συνεχίσουμε σε αυτή την τροχιά θα φτάσει η στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει να κλείσει τις διπλωματικές της αποστολές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Εάν συμβεί αυτό, ο πόλεμος με τα γυρίσματα μπούμερανγκ στην Ουκρανία θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Μια φρικτή προοπτική.

Ένα τελευταίο σημαντικό σημείο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να παράγουν περισσότερα άρματα μάχης M1 Abrams σε οποιαδήποτε σημαντική ποσότητα.

Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδίαζε να τερματίσει την παραγωγή στο εργοστάσιο αρμάτων μάχης του Στρατού της Λίμα από το 2013 έως το 2016 σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. θα ξεκινούσε ξανά το 2017 για την αναβάθμιση των υφιστάμενων τανκς. Η General Dynamics Land Systems (GDLS), η οποία λειτουργεί το εργοστάσιο, αντιτάχθηκε στην κίνηση, υποστηρίζοντας ότι η αναστολή των εργασιών θα αύξανε το μακροπρόθεσμο κόστος και θα μείωνε την ευελιξία. [61] [62] Συγκεκριμένα, η GDLS υπολόγισε πως το κλείσιμο του εργοστασίου θα κόστιζε 380 εκατομμύρια δολάρια και η επανεκκίνηση της παραγωγής θα κόστιζε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. [63] . . . .

Στα τέλη του 2016, η παραγωγή και η ανακαίνιση τανκς μειώθηκε σε ένα ρυθμό ανά μήνα με λιγότερους από 100 εργαζομένους στο εργοτάξιο. Το 2017, η κυβέρνηση Τραμπ διέταξε να αυξηθεί η στρατιωτική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της απασχόλησης του Abrams. Το 2018, αναφέρθηκε ότι ο στρατός είχε παραγγείλει 135 άρματα μάχης να ανακατασκευαστούν με νέα πρότυπα, με απασχόληση σε περισσότερους από 500 εργαζομένους που αναμένεται να ανέλθουν σε 1.000. [66]https://en.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail