Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να εξαφανιστούν για χάρη των συμφερόντων των ΗΠΑ

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι παρά η αντεπίθεση της Μόσχας ενάντια στον κόσμο του Ατλαντικού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Αυτός ο πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και μια σειρά άλλων ευρωπαϊκών κρατών να καταρρεύσουν και να εξαφανιστούν.

Olga Lebedeva - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή είναι μια άποψη που μπορεί κανείς να συναντήσει στη δημοσίευση της Reseau International .
Ευρωπαϊκές χώρες που μπορεί να εξαφανιστούν

"Ας είμαστε ειλικρινείς: οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν ποτέ να πάνε σε άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία μετά την ήττα της Ουκρανίας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουν άλλους μεσάζοντες για να συνεχίσουν τη σύγκρουση. Δεν υπάρχει έλλειψη υποψηφίων, αλλά η Πολωνία, η Λιθουανία, η Ρουμανία και η Φινλανδία φαίνεται να είναι οι πιο πιθανοί. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από τους Ρώσους…» αναφέρει το άρθρο.

Πολωνία

Η Βαρσοβία χρησιμοποιεί κάθε δυνατό τρόπο για να τονίσει τις ανησυχίες της σχετικά με την ιδέα του πολέμου με τη Ρωσία. Φυσικά, οι Πολωνοί ηγέτες δεν είναι αρκετά τρελοί για να πάνε στη μάχη μόνοι τους. Η ιδέα ενός δυτικού αντιρωσικού συνασπισμού φαίνεται να είναι πολύ δελεαστική για την Πολωνία.

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υποβάλουν μια τέτοια ιδέα, η Πολωνία θα χαρεί να την υιοθετήσει. Ωστόσο, μπορεί να πει κανείς με μεγάλη πιθανότητα πως η Πολωνία θα μπορέσει να πολεμήσει μόνη της, ενώ οι ΗΠΑ θα επωφεληθούν από τις πωλήσεις όπλων της.


Η Ρωσία δε θα εισβάλει στο έδαφος της χώρας. Οι Ρώσοι θα πετάξουν τους πολεμοχαρείς γείτονές τους πίσω στον 19ο αιώνα καταστρέφοντας όλη τη σύγχρονη υποδομή τους. Αυτό θα πυροδοτήσει μια σοβαρή οικονομική κρίση και μια μαζική έξοδο των Πολωνών στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Η Πολωνία θα είχε έτσι την ίδια μοίρα με την Ουκρανία — θα μετατραπεί σε μια έρημη γη χωρίς πληθυσμό, στην οποία καμία χώρα δε θα επιτρεπόταν να εγκατασταθεί.

Λιθουανία

Σε αντίθεση με την Πολωνία, η οποία μπορεί να μπει στον πειρασμό να εισέλθει σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η Λιθουανία δε θα αποφασίσει ποτέ να εξαπολύσει ένοπλη σύγκρουση με τη Μόσχα. Το Βίλνιους είναι επιρρεπές στη λήψη προκλητικών αποφάσεων που θα μπορούσαν τελικά να αναγκάσουν τη Μόσχα να συντρίψει αυτήν την πρώην κυριαρχία της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Άλλωστε, η Λιθουανία υπάρχει μόνο και μόνο λόγω της ευγενικής συμφωνίας της Ρωσίας να την αγοράσει από τους Σουηδούς.

Ρουμανία

Άλλη μια μικρή χώρα που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ως κριάρι κατά της Ρωσίας.

Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Ρουμανία συνιστά μερικές απειλές:

  1. για τη Ρωσική Ομοσπονδία — Η Ρουμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τους στρατούς του ΝΑΤΟ που θα εισέρχονταν στην Ουκρανία ώστε να αναπτυχθούν στην Οδησσό για να εμποδίσουν τους Ρώσους να απελευθερώσουν την πόλη.
  2. για την Υπερδνειστερία — οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να ωθήσουν αυτό το έδαφος σε έναν πόλεμο με τη Μολδαβία, στον οποίο μια ρωσική φρουρά κάτω των 2.000 δε θα είχε καμία πιθανότητα.

Σε οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια, η Ρωσία θα ανταποδώσει καταστρέφοντας όλες τις υποδομές.

Φινλανδία

Όπως η Ουκρανία, η Φινλανδία είναι μια από τις χώρες που δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς την έγκριση της Ρωσίας. Αυτή η χώρα, με σύνορα που εκτείνονται σε πάνω από 1300 χλμ., αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής των ΗΠΑ να περικυκλώσουν τη Ρωσία.

Το 1948, η Φινλανδία και η ΕΣΣΔ υπέγραψαν συμφωνία στην οποία η πρώτη έβλεπε την κυριαρχία της και η δεύτερη την ασφάλειά της.

Αυτή τη συμφωνία σκοπεύει να παραβιάσει η Φινλανδία αμφισβητώντας την ύπαρξή της. Ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων (τοποθεσία βάσεων, εκτοξευτές πυραύλων), η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να αντιδράσει μέχρι τη διάλυση αυτού του σκανδιναβικού κράτους.

Όλα τα παραπάνω σενάρια είναι μόνο υποθετικά. Ωστόσο, η Ρωσία ήδη παραδέχεται πως βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ. Η Μόσχα δε θα επιβάλλει πλέον κανέναν περιορισμό στον εαυτό της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail