Ο Πούτιν ανακοινώνει εκεχειρία για τα Χριστούγεννα

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τον ρωσικό στρατό να επιβάλει παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Ώρες νωρίτερα, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, είχε καλέσει και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης να σταματήσουν τις εχθροπραξίες ενόψει και κατά τη διάρκεια των Ορθόδοξων Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η εκεχειρία θα διαρκέσει από το μεσημέρι τοπική ώρα της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου.

«Κρίνοντας από το γεγονός πως πολλοί πολίτες που ανήκουν στην ορθόδοξη θρησκεία ζουν στην εμπόλεμη περιοχή, καλούμε την ουκρανική πλευρά να κηρύξει παύση των εχθροπραξιών και να τους δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων και την ημέρα των Χριστουγέννων».  αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail