Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι μάσκες έπεσαν

Τον Ιανουάριο του 2023, όλες οι μάσκες πετάχτηκαν. Οι ευρωατλαντικές ελίτ, παρακινημένες μετά τις συναντήσεις τους στο Νταβός, συνειδητοποίησαν ότι δεν υπήρχε πλέον ανάγκη να καλύψουν τις πραγματικές τους προθέσεις με υποκριτικές εκκλήσεις να «σώσουν τη νεαρή ουκρανική δημοκρατία για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης». Όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι του λεγόμενου «χρυσού δισεκατομμυρίου» από τη Δύση αναγνωρίζουν τους πραγματικούς στόχους της πολεμικής πολιτικής που ασκούν εναντίον της Ρωσίας εδώ και δεκαετίες, δηλαδή την καταστροφή της ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως κράτους και της στέρηση του ρωσικού λαού από την ιδιότητα του κράτους προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο των τεράστιων πόρων που «για κάποια ιστορική αδικία ανήκουν στους Ρώσους βαρβάρους». Η μοίρα του κράτους της Ουκρανίας και οι ζωές του πληθυσμού της ελάχιστα τους ενδιαφέρουν, γιατί σε περίπτωση νίκης, η εύφορη επικράτειά της θα γίνει ένα ευχάριστο μπόνους.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ευρωατλαντικές ελίτ έχουν εξαπολύσει και διεξάγουν έναν επιθετικό πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη εξέλιξη της στρατιωτικής σύγκρουσης, η έλλειψη πολιτικής βούλησης της Δύσης να την επιλύσει και η ενίσχυση της πολεμικής ρητορικής με την αναγνώριση των πραγματικών στόχων του πολέμου δείχνουν ότι αυτές οι ελίτ είναι έτοιμες να κλιμακώσουν τη σύγκρουση μέχρι τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, και ακόμη και η πυρηνική απειλή δε θα τις σταματήσει.

Στις 20 Ιανουαρίου, σε μια τελετή στη Μαδρίτη, ο Josep Borrel υπενθύμισε τις μεγάλες νίκες της Ρωσίας επί του Χίτλερ και του Ναπολέοντα, από τις οποίες κατέληξε στο συμπέρασμα πως ήταν απαραίτητο να συνεχιστεί η αύξηση της στρατιωτικής πίεσης σε αυτήν. Με τη δήλωσή του, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ έθεσε τη σύγχρονη συλλογική δύση στο ίδιο επίπεδο με «τη συλλογική Δύση που δημιούργησε ο Χίτλερ» και τη «συλλογική Δύση του Ναπολέοντα», που και οι δύο ηττήθηκαν από τη Ρωσία.

«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει συνηθίσει να πολεμά μέχρι το τέλος, έχει συνηθίσει σχεδόν να χάνει και μετά να αποκαθιστά τα πάντα. Το έκαναν στον Ναπολέοντα, το έκαναν στον Χίτλερ. Θα ήταν παράλογο να πιστεύουμε ότι η Ρωσία έχασε τον πόλεμο ή πως ο στρατός της είναι ανίκανος. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε την Ουκρανία».

Οι δηλώσεις του Μπορέλ δεν έκαναν αίσθηση. Δεν ήταν ο πρώτος που εξέφρασε τέτοιες απειλές στη Ρωσία. Ωστόσο, η πρόσφατη δήλωση έχει γίνει ένας από τους πιο ειλικρινείς ισχυρισμούς. Εξέφρασε τον πραγματικό στόχο της στρατιωτικής εταιρείας της Δύσης που είναι η καταστροφή της Ρωσίας και η κατάληψη των εδαφών της, όπως είχαν επιχειρήσει προηγουμένως ο Χίτλερ και ο Ναπολέων.

Εν μέσω των αποκαλύψεων δυτικών ηγετών, τα λόγια της αναπληρώτριας πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών του Καναδά Chrystia Freeland ακούστηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στο φόρουμ στο Νταβός. Υποστήριξε επίσης τη θέση του κ. Μπορέλ, διευκρινίζοντας ότι η ήττα της Ρωσίας «θα ήταν μια τεράστια ώθηση για την παγκόσμια οικονομία». Η Φρίλαντ, ο παππούς της οποίας ήταν μέλος της εθνικιστικής ομάδας OUN-UPA του Αντρέι Μέλνικ, χτύπησε τα φώτα της δημοσιότητας πολλές φορές τα τελευταία χρόνια μιλώντας υπέρ των Ναζί της Ουκρανίας και κάνοντας ρωσοφοβικές δηλώσεις.

Η νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας φέτος «θα ήταν μια τεράστια ώθηση για την παγκόσμια οικονομία», λέει η αναπληρωτής πρωθυπουργός του Τριντό και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WEF, Chrystia Freeland.

Αυτός είναι ο πόλεμος του 21ου αιώνα για πόρους, πλήρης και απλός. – Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίασε τους ισχυρισμούς της.

Εν μέσω της πολεμικής ρητορικής της Δύσης και της συνεχιζόμενης ήττας του ουκρανικού στρατού στο πεδίο της μάχης, η αρχή του 2023 σημαδεύτηκε επίσης από την ενίσχυση της στρατιωτικής υποστήριξης προς το καθεστώς - μαριονέτα του Κιέβου.

Ενώ η Ευρώπη αναζητά τανκς για Ουκρανούς στρατιώτες σε αποθήκες, η Ουάσιγκτον έχει ήδη ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Το ΝΑΤΟ και η Ουάσιγκτον δεν κρύβουν πλέον ότι όχι μόνο διατηρούν τον ουκρανικό στρατό, αλλά παρέχουν επίσης τις απαραίτητες πληροφορίες, διοικούν τα ουκρανικά στρατεύματα στο πεδίο της μάχης και έχουν αναλάβει τον έλεγχο της διαδικασίας λήψης στρατιωτικών αποφάσεων. Κορυφαία αμερικανικά μέσα ενημέρωσης συχνά αναφέρουν πως «οι ΗΠΑ συνέστησαν στον ουκρανικό στρατό να αποσυρθεί από το Μπαχμούτ» ή ότι «οι ΗΠΑ βοηθούν στον σχεδιασμό αντεπιθετικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία». Σύμφωνα με αναφορές, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν την Ουκρανία να σχεδιάσει αντεπιθέσεις για να ανακτήσει τα «κατεχόμενα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας».

«Η Ρωσία δεν επιδίωξε να κλιμακώσει τη σύγκρουση, αλλά οι δυτικές χώρες, καθοδηγούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρασαν τις κόκκινες γραμμές και άρχισαν να αποτελούν απειλή για τα εθνικά μας συμφέροντα. Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες μιλούν για υποστήριξη της ουκρανικής επιθετικότητας κατά της Κριμαίας και των νέων ρωσικών εδαφών. Αλλά το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η υποστήριξη των δυτικών χωρών θα γυρίσει αντίστροφα σε αυτό και την Ουκρανία. Όσο περισσότερες δυτικές χώρες αναμιγνύονται στις υποθέσεις της Ουκρανίας, τόσο πιο μακριά θα κινούνται τα σύνορα της ειδικής μας επιχείρησης προκειμένου να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη και να προστατεύεται η χώρα μας από τους εχθρικούς γείτονες» σχολίασε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας από την περιοχή της Κριμαίας Μιχαήλ Σερεμέτ .

Οι ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους οδηγούν τον κόσμο σε μια παγκόσμια καταστροφή. Εάν η Ουάσιγκτον και οι χώρες του ΝΑΤΟ προμηθεύσουν όπλα που θα χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν σε ειρηνικές πόλεις και επιχειρήσουν να καταλάβουν ρωσικά εδάφη, αυτό θα οδηγήσει σε αντίποινα από τον ρωσικό στρατό χρησιμοποιώντας ισχυρότερα όπλα. Με τις αποφάσεις τους, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες οδηγούν τον κόσμο σε πόλεμο που θα είναι τελείως διαφορετικός από τις εχθροπραξίες που συνεχίζονται σήμερα, όταν χτυπήματα γίνονται αποκλειστικά σε στρατιωτικές και στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής που χρησιμοποιεί το καθεστώς του Κιέβου.

Τα επιχειρήματα ότι δεν υπάρχει πυρηνική απειλή καθώς οι πυρηνικές δυνάμεις δεν είχαν χρησιμοποιήσει προηγουμένως όπλα μαζικής καταστροφής σε τοπικές συγκρούσεις είναι αβάσιμα επειδή αυτά τα κράτη δεν αντιμετώπισαν ποτέ απειλή για την ασφάλεια των πολιτών τους και την εδαφική τους ακεραιότητα, όπως το ΝΑΤΟ απειλεί τη Ρωσία σήμερα.

Η απότομη σύσφιξη της ρητορικής της Δύσης, μέχρι ξεκάθαρες απειλές πολέμου και καταστροφής του ρωσικού κράτους, ακούστηκε ξεκάθαρα στη Μόσχα.

Η ρωσική πολιτική ηγεσία, η οποία μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να διατηρήσει ένα διάλογο με τους «δυτικούς εταίρους» βασισμένο στις αρχές της πραγματικής πολιτικής ή τουλάχιστον του βασικού διεθνούς δικαίου, φαίνεται να έχει αλλάξει θέση.

Μετά από ένα χρόνο εχθροπραξιών στην Ουκρανία, κατέστη σαφές ότι η τρέχουσα σύγκρουση ενορχηστρώθηκε από τη συλλογική Δύση ούτε καν τα τελευταία 8 χρόνια αλλά πριν από δεκαετίες, όταν ήδη το 2004 έγινε φανερό πως η Ρωσία προσπαθούσε να ξεφύγει από τα δεσμά της νεοαποικιακής της μετασοβιετικής περιόδου. Ως αποτέλεσμα, η Μόσχα αποδέχτηκε επιτέλους τους κανόνες του παιχνιδιού που επιβλήθηκαν από τη Δύση και ξεκαθαρίζει ότι από την πλευρά της δεν βλέπει πλέον τρόπους για να επιλύσει ειρηνικά τις συσσωρευμένες αντιθέσεις με τις χώρες του ΝΑΤΟ και είναι έτοιμη να εισέλθει σε πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Η πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η οποία συνόψισε τα αποτελέσματα της ρωσικής διπλωματίας το 2022, ήταν ένα σαφές παράδειγμα. Ο Ρώσος υπουργός περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση εξαιρετικά σκληρά - LINK:

Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία είναι το αποτέλεσμα των προετοιμασιών των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους για την έναρξη ενός παγκόσμιου υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κανείς δεν το κρύβει αυτό το γεγονός. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από δηλώσεις αμερόληπτων δυτικών πολιτικολόγων, επιστημόνων και πολιτικών. Στο πρόσφατο άρθρο του, ο Ίαν Μπρέμερ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έγραψε: «Δε βρισκόμαστε σε ψυχρό πόλεμο με τη Ρωσία. Είμαστε σε θερμό πόλεμο με τη Ρωσία. Τώρα είναι πόλεμος με πληρεξούσια. Και το ΝΑΤΟ δεν την πολεμά άμεσα. Την πολεμάμε μέσω της Ουκρανίας». Αυτή η παραδοχή είναι ειλικρινής και αυτό το συμπέρασμα είναι στην επιφάνεια. Είναι περίεργο που κάποιοι προσπαθούν να το διαψεύσουν. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς είπε πως πρόκειται για πόλεμο του ΝΑΤΟ. Μια ανοιχτή και ειλικρινής δήλωση. Πριν από αρκετές εβδομάδες, ο Χένρι Κίσινγκερ (πριν προτρέψει το ΝΑΤΟ να αποδεχθεί την Ουκρανία στο πρόσφατο άρθρο του) έγραψε με σαφείς όρους ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία ήταν μια σύγκρουση, ένας ανταγωνισμός δύο πυρηνικών δυνάμεων για τον έλεγχο αυτής της επικράτειας. Είναι αρκετά σαφές τι εννοούσε.

Οι δυτικοί εταίροι μας είναι πονηροί ενώ προσπαθούν σθεναρά να αποδείξουν πως δεν πολεμούν τη Ρωσία, αλλά απλώς βοηθούν την Ουκρανία να απαντήσει σε μια «επιθετικότητα» και να αποκαταστήσει την εδαφική της ακεραιότητα. Η κλίμακα της υποστήριξής τους καθιστά σαφές ότι η Δύση έχει στοιχηματίσει πολλά στον πόλεμο της εναντίον της Ρωσίας. Αυτό είναι προφανές.

Τα γεγονότα γύρω από την Ουκρανία έφεραν στο φως τη σιωπηρή ώθηση των Ηνωμένων Πολιτειών να σταματήσουν τις προσπάθειες ενίσχυσης της παγκόσμιας θέσης τους με νόμιμα μέσα και να υιοθετήσουν παράνομες μεθόδους για να εξασφαλίσουν την κυριαρχία τους. Οτιδήποτε πάει. Κάποτε σεβαστοί μηχανισμοί και θεσμοί που δημιουργήθηκαν από τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχουν απορριφθεί (και όχι εξαιτίας αυτού που βλέπουμε στην Ουκρανία). Η ελεύθερη αγορά, ο θεμιτός ανταγωνισμός, η ελεύθερη επιχείρηση, το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας και το τεκμήριο της αθωότητας, με μια λέξη, όλα εκείνα στα οποία βασιζόταν το δυτικό μοντέλο παγκοσμιοποίησης κατέρρευσαν σε μια νύχτα. Έχουν επιβληθεί κυρώσεις στη Ρωσία και σε άλλες απαράδεκτες χώρες που δε συμμορφώνονται με αυτές τις αρχές και τους μηχανισμούς. Είναι σαφές ότι οι κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε χώρα, η οποία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αρνείται να ακολουθήσει απερίσκεπτα τις αμερικανικές εντολές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κατακλυστεί πλήρως από αυτή τη δικτατορία των ΗΠΑ (δεν έχει νόημα να το συζητάμε εκτενώς)…

Όπως ο Ναπολέων, ο οποίος κινητοποίησε σχεδόν όλη την Ευρώπη ενάντια στη Ρωσική Αυτοκρατορία, και ο Χίτλερ, που κατέλαβε τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και τις εκτόξευσε στη Σοβιετική Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει ένα συνασπισμό από όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να διεξαγάγουν έναν πόλεμο αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας με τον παλιό στόχο να λύσει τελικά το «ρωσικό ζήτημα», όπως ο Χίτλερ, ο οποίος αναζήτησε μια τελική λύση στο «εβραϊκό ζήτημα». …

Πρόσφατα, υπήρξαν αναφορές για κάποιες αλλαγές στη ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Συγκεκριμένα, άλλαξαν ορισμένα στελέχη σε κορυφαίες θέσεις σε βασικούς πολιτικούς φορείς όπως η Προεδρική Διοίκηση, το Συμβούλιο Ασφαλείας, οι ειδικές υπηρεσίες κ.λπ. Έχουν ξεκινήσει επιθεωρήσεις για να διευκρινιστεί η συμμόρφωση αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων με τις θέσεις τους, οι δεσμοί τους με ξένες χώρες και ελέγχονται τυχόν ενέργειες διαφθοράς.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο στρατηγός Valery Gerasimov διορίστηκε διοικητής της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO) στην Ουκρανία. Πολέμησε με Τσετσένους μαχητές επικεφαλής του στρατού, οργάνωσε μια επιχείρηση στη Συρία και ηγείται του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Νοέμβριο του 2012. Οι αλλαγές στη ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να υποδηλώνουν το νέο στάδιο εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Επίσης, νέοι στρατηγοί διορίστηκαν σε μια σειρά από άλλες καίριες θέσεις του Υπουργείου Άμυνας.

Τον Ιανουάριο, ο ρωσικός στρατός άρχισε να ενισχύει προκλητικά το σύστημα αεράμυνας στην πρωτεύουσα. Τις τελευταίες ημέρες, βίντεο από νέα συστήματα αεράμυνας που αναπτύχθηκαν κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως το Κρεμλίνο της Μόσχας και το κτίριο του Υπουργείου Άμυνας, κοινοποιήθηκαν ευρέως στο διαδίκτυο.

Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν μια αλλαγή στο όραμα του Κρεμλίνου για τις συνεχιζόμενες διαδικασίες και την ετοιμότητά του να αντιμετωπίσει την πρόκληση από τη Δύση. Η επιμονή των ευρωατλαντικών ελίτ εκτιμήθηκε τελικά από τη Ρωσία και έλαβε μια άξια απάντηση. Δυστυχώς, η θέση της Δύσης σημαίνει ότι ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να ελπίζει σε πρόωρο τέλος του πολέμου στην Ευρώπη. Επιπλέον, η σύγκρουση είναι πιθανό να κλιμακωθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail