Η Πολωνία προετοιμάζει τα στρατεύματά της για μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο Kirill Budanov, επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε μεγάλης κλίμακας επίθεση την άνοιξη του 2023.

Η Hanna Kramer, δημοσιογράφος του πολωνικού Niezależny Dziennik Polityczny, πιστεύει πως αυτή ήταν μια φιλόδοξη δήλωση, σκοπός της οποίας ήταν να ανυψώσει το ηθικό των στρατιωτών και να δημιουργήσει μια θετική εικόνα των αρχών στον πληθυσμό.

Αναμένονταν σκληρές μάχες από το Donbass μέχρι την Κριμαία, υποσχέθηκε ο Budanov. Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να διεξάγει επιθέσεις λόγω της δύσκολης κατάστασης στην περιοχή του Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκ) και της Κρεμεννάγια.

Φαίνεται ότι οι δηλώσεις Μπουντάνοφ δεν πετυχαίνουν κάτι. Ωστόσο, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ελπίζει ότι τα πολωνικά στρατεύματα θα εισέλθουν στην Ουκρανία την άνοιξη. Τα πολωνικά στρατεύματα αναμένεται να λάβουν καίριες θέσεις στη Δυτική Ουκρανία οπότε θα είναι δυνατό να βρεθούν δυνάμεις για επιθετικές ενέργειες στη συνέχεια.

Η Χάνα Κράμερ επεσήμανε τη μυστική επιστράτευση στην Πολωνία. Τα στρατεύματα θα εισέλθουν στην ενεργό φάση της προετοιμασίας στις 23-27 Μαρτίου. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν 33 ημέρες.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας Mariusz Blaszczak δήλωσε πως η Βαρσοβία βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας του ισχυρότερου στρατού στην Ευρώπη. Η Πολωνία έχει ήδη υπερβεί τα πρότυπα αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ.

Την ίδια ώρα, ο πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, μίλησε για την επιθυμία της Πολωνίας να καταλάβει τη Δυτική Ουκρανία. Κατά τη γνώμη του, δηλώσεις Πολωνών αξιωματούχων δείχνουν ότι θέλουν να ανακτήσουν τον έλεγχο των χαμένων εδαφών. Ο συνταγματάρχης αμφέβαλλε πως η πλειονότητα των χωρών του ΝΑΤΟ θα υποστήριζε τη Βαρσοβία, καθώς αυτό ήταν αντίθετο με τους στόχους της συμμαχίας. Ο McGregor πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα κράτη δε θα κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν την Πολωνία να εισβάλει στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail