Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρόκειται να φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο;

Εάν η Ρωσία σκοπεύει να κάνει μια σημαντική κίνηση για να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να την κάνει πολύ σύντομα. Όπως θα δείτε παρακάτω, εκπρόσωποι από περισσότερα από 50 διαφορετικά έθνη θα συγκεντρωθούν αυτή την εβδομάδα για μια ιστορική συνάντηση στο Ramstein της Γερμανίας. Ο στόχος αυτής της συνάντησης θα είναι να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για να πλημμυρίσει πλήρως την Ουκρανία με άρματα μάχης και πυραυλικά συστήματα σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν την παλίρροια του πολέμου. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή την στιγμή, οι Ρώσοι έχουν ανακτήσει την πρωτοβουλία και οι Ουκρανοί χάνουν σταθερά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία. Οι Ουκρανοί ελπίζουν να αγοράσουν αρκετό χρόνο για να φτάσει η επόμενη μαζική εισροή στρατιωτικής βοήθειας, γιατί θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει τα πάντα.

Οι περισσότεροι από εσάς μάλλον δεν έχετε ακούσει για τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Ramstein της Γερμανίας την Παρασκευή. Τα παρακάτω προέρχονται αρχικά από την Wall Street Journal:

Εκπρόσωποι περισσότερων από 50 χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία πρόκειται να συγκεντρωθούν στο Ramstein της Γερμανίας, για να συζητήσουν τις ενισχύσεις για το Κίεβο και να δεσμευτούν για νέες προμήθειες αργότερα αυτόν το μήνα. Η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνέλευση, γνωστή ως ομάδα επαφής, περιλαμβάνει όλες τις χώρες του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας, που προσφέρουν θανατηφόρα και μη θανατηφόρα βοήθεια.

Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει πυραυλικά συστήματα Patriot, τα οποία Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε πως θα περιορίσουν τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας που έχουν προκαλέσει όλεθρο στην πολιτική και ζωτικής σημασίας υποδομή της Ουκρανίας. Ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι η πρώτη αποστολή κύριων αρμάτων μάχης δυτικής κατασκευής θα μπορούσε επίσης να ανακοινωθεί στη συνάντηση της Παρασκευής στο Ramstein.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Ρώσοι θα μπορέσουν να σταματήσουν όλο αυτό τον εξοπλισμό από το να φτάσει στην Ουκρανία θα ήταν να εξαπολύσουν μια τεράστια νέα εισβολή από τον Βορρά που θα κόψει εντελώς τη ροή βοήθειας από τις δυτικές δυνάμεις.

Η Ρωσία μεταφέρει στρατεύματα και εξοπλισμό στη Λευκορωσία εδώ και μήνες, και πολλοί πιστεύουν ότι μια τέτοια επίθεση θα συμβεί σύντομα.

Και είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως η Ρωσία και η Λευκορωσία μόλις ξεκίνησαν «μια σειρά ασκήσεων αεροπορίας» τη Δευτέρα:

Η Ρωσία και η σύμμαχός της Λευκορωσία ξεκίνησαν μια σειρά από ασκήσεις Πολεμικής Αεροπορίας τη Δευτέρα κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη συνεργασία εν όψει αυτού που Ουκρανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι μια νέα προσπάθεια της Μόσχας τους επόμενους μήνες να ανακτήσει τη δυναμική στο πεδίο της μάχης.

Σε όλη την ιστορία, οι στρατιωτικές ασκήσεις έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά ως κάλυμμα για μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα τραβήξουν τη σκανδάλη σε αυτή την περίπτωση.

Ίσως οι Ρώσοι απλώς μπλοφάρουν και απλώς προσπαθούν να κρατήσουν έναν μεγάλο αριθμό ουκρανικών δυνάμεων κατά μήκος των βόρειων συνόρων, καθώς η κύρια ώθηση συμβαίνει στα ανατολικά.

Σε αυτό το σημείο απλά δεν ξέρουμε.

Αλλά πολλοί αναλυτές στον δυτικό κόσμο πιστεύουν πως οι Ρώσοι θα ξεκινήσουν κάποιου είδους νέα επίθεση τους επόμενους μήνες:

«Το Κρεμλίνο πιθανότατα ετοιμάζεται να προβεί σε μια αποφασιστική στρατηγική δράση τους επόμενους έξι μήνες με σκοπό να ανακτήσει την πρωτοβουλία», ανέφερε ένα σημείωμα από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα τις ΗΠΑ που δημοσιεύει καθημερινές εκθέσεις για τον πόλεμο στο Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα, πιστεύω πως αν οι Ρώσοι πρόκειται να κάνουν μια κίνηση, θα γίνει σύντομα.

Όταν η λάσπη επιστρέψει την άνοιξη, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τα ρωσικά τανκς να κινηθούν αποτελεσματικά.

Έτσι, εάν πρόκειται να λάβει χώρα μια μεγάλη επίθεση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διεξαχθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Εν τω μεταξύ, η ρωσική τηλεόραση συνεχίζει να γεμίζει με συζητήσεις για πυρηνικό πόλεμο:

Ένας από τους συμμάχους του Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει καθώς κάλεσε τη Ρωσία να εξαπολύσει πυρηνικό πυραυλικό χτύπημα στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Πολωνία.

Ο τηλεοπτικός προπαγανδιστής Vladimir Solovyov είπε στους Ρώσους πως η Μόσχα πρέπει να στοχεύσει τη Δύση για να εμποδίσει τις χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν προμήθειες στην Ουκρανία.

Δεν ακούτε τέτοιου είδους συζητήσεις στην τηλεόραση εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πραγματικότητα, σε αυτό το σημείο οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Αλλά βλέπουν τα πράγματα πολύ, πολύ διαφορετικά στη Ρωσία.

Αυτές οι δηλώσεις του Solovyov ήρθαν ως απάντηση σε αναφορές ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να στείλουν μεγάλο αριθμό τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία:

Έρχονται καθώς η Βρετανία είναι έτοιμη να προμηθεύσει τα κύρια άρματα μάχης Challenger II στο Κίεβο, στην πρώτη τέτοια κίνηση του πολέμου.

Η Γαλλία στέλνει γαλλικά οχήματα αναγνώρισης AMX-10, η Γερμανία στέλνει 40 οχήματα μάχης πεζικού Marder και οι ΗΠΑ υπόσχονται οχήματα μάχης 50 M2 Bradley.

Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν απλώς να κλιμακώνουν τα πράγματα και αυτό μας έχει φέρει επικίνδυνα κοντά στην πυρηνική σύγκρουση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο όταν «απείλησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ»:

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ και συνέκρινε τις πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης με αυτές των Ναζί σε ανάρτηση της Πέμπτης στο Telegram ως απάντηση σε έκκληση της αμερικανικής πρεσβείας προς τους Ρώσους πολίτες για ειρήνη.

«Το κύριο δώρο της Πρωτοχρονιάς ήταν το οπλοστάσιο των πυραύλων Zircon που πήγαν χθες στις ακτές των χωρών του ΝΑΤΟ», είπε ο Μεντβέντεφ, σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι πύραυλοι Zircon που διαθέτουν πυρηνική κεφαλή, αναφέρθηκε από το Reuters την Τετάρτη ότι τοποθετήθηκαν στη φρεγάτα Admiral Gorshkov για να αναπτυχθούν στον Ινδικό και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Παρεμπιπτόντως, δεν έχουμε κανέναν απολύτως τρόπο να αμυνθούμε από αυτούς τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ.

Αν τους εκτοξεύσουν οι Ρώσοι, θα χτυπήσουν τους στόχους τους.

Εάν οι ηγέτες μας ήταν λογικοί, θα προσπαθούσαν να βρουν μια ειρηνική διέξοδο από αυτό το χάος, όσο υπάρχει ακόμη η ευκαιρία να το κάνουν.

Δυστυχώς, αυτό το παράθυρο κλείνει γρήγορα.

Εάν οι Ρώσοι εξαπολύσουν άλλη μια μαζική εισβολή στην Ουκρανία από τον Βορρά, δε θα υπάρχει επιστροφή.

Και οι δύο πλευρές απλώς θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν τη σύγκρουση μέχρι κάποιος να περάσει μια γραμμή που δε θα μπορέσει ποτέ να γυρίσει πίσω.

Στη ρωσική τηλεόραση, μιλούν ήδη για το αναπόφευκτο μιας πυρηνικής σύγκρουσης.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι οι ηγέτες μας μας έχουν φέρει στο χείλος του αδιανόητου.

Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να ξυπνούν πριν είναι πολύ αργά, επειδή το ρολόι χτυπάει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail