Δηλαδή να εξαφανιστούμε με πυρηνικά από το χάρτη για το ποιος θα κυβερνά την Κριμαία;

Οι επικριτές της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ έχουν περάσει μήνες συγκεντρώνοντας βουνά αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν ότι η αυτοκρατορία εν γνώσει της προκάλεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι υποστηρικτές της αμερικανικής αυτοκρατορίας έχουν περάσει μήνες δημοσιεύοντας μιμίδια και κατηγορώντας αγνώστους πως πληρώνονται από τον Πούτιν. Είναι ξεκάθαρο ποιος έχει το δίκιο.

Caitlin Johnstone - caityjohnstone.medium.com/ Παρουσίαση Freepen.gr

Λοιπόν, όλοι οι άλλοι στον κόσμο λαμβάνουν ψήφο για το εάν θα έπρεπε να κινδυνεύσουν οι ζωές τους σε μια επίθεση για τον έλεγχο του ποιος κυβερνά την Κριμαία; Ή μήπως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα κάνει απλώς αυτό το κάλεσμα για λογαριασμό όλων των ζωντανών πλασμάτων;

Είναι τόσο τρελό πώς η μοίρα όλων των ζωντανών και όλων όσων θα μπορούσαν να γεννηθούν στο μέλλον οδηγούν στον τρόπο που επιλέγουν δύο κυβερνήσεις να διευθετήσουν μια σύγκρουση στην Ουκρανία, μόνο και μόνο επειδή αυτές οι δύο κυβερνήσεις έχουν τα περισσότερα από τα πυρηνικά όπλα του κόσμου. Είναι σαν δύο άτομα σε ένα μπαρ να μπαίνουν σε έναν καυγά που σκοτώνει όλους στην πόλη τους. Κανείς άλλος στον κόσμο δεν παίρνει ψήφο για τις αποφάσεις που λαμβάνονται που θα μπορούσαν να σκοτώσουν όλους ζωντανούς και να βάλουν τέλος στην ανθρωπότητα για πάντα λίγοι άνθρωποι μέσα σε αυτές τις δύο κυβερνήσεις και τους στρατούς τους.



Η αμερικανική αυτοκρατορία λέει στη Μόσχα: «Είμαι η πιο τρελή μαμά του κόσμου, θα συνεχίσω να να οδηγώ τα πράγματα στο χείλος του γκρεμού κοιτάζοντάς σε στα μάτια και να σε προκαλώ να χρησιμοποιήσεις πυρηνικά», ενώ λέει στον υπόλοιπο κόσμο «Είμαι η φωνή της λογικής που όλοι θα πρέπει να αναζητήσετε για ηγεσία».

Ένα από τα πρόσωπα της αυτοκρατορίας είναι ο ενάρετος υποστηρικτής της ελευθερίας και της δημοκρατίας, ενώ το άλλο πρόσωπο κάνει μια εκφοβιστική επίδειξη κακίας σαν κρατούμενος που δαγκώνει το μάγουλο κάποιου στην αυλή της φυλακής. Τουλάχιστον ένα από αυτά τα πρόσωπα λέει αναγκαστικά ψέματα.



Κυριολεκτικά ο μόνος λόγος για τον οποίο οι κυρίαρχοι δυτικοί είναι εντάξει με την πυρηνική σύγκρουση της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι επειδή οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν και όσοι το καταλαβαίνουν δεν το σκέφτονται πολύ. Αποφεύγουν να αναλογιστούν τι είναι ο πυρηνικός πόλεμος και τι θα σήμαινε.

Κάθε φορά που αγγίζω αυτό το θέμα λαμβάνω ένα σωρό απαντήσεις όπως «Ναι! Σωστά σκύλα, στεκόμαστε απέναντι στον Πούτιν!». Δεν προσεγγίζουν το θέμα με την ίδια βαρύτητα αν καταλάβαιναν τι συμβαίνει και είχαν σκεφτεί σοβαρά τι θα μπορούσε να ακολουθήσει. Δεν καταλαβαίνουν πόσο τρομακτικά επικίνδυνο είναι να σκέφτεται η αυτοκρατορία να υποστηρίξει μια επίθεση στην Κριμαία και δεν έχουν σκεφτεί ειλικρινά πώς θα ήταν να πεθάνει κάθε ζωντανό πλάσμα φρικτά και κανένας άλλος να μην ξαναγεννηθεί όλο τον χρόνο.

Όποια θέση κι αν έχετε σε όλη αυτή τη σύγκρουση, θα πρέπει να προσεγγίζετε την πιθανότητα πυρηνικής εξόντωσης με την πιο βαθιά σοβαρότητα που μπορεί να φανταστεί κανείς, γιατί είναι χωρίς υπερβολή το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Πάρτε το στα σοβαρά ή μείνετε σιωπηλοί.



Εάν ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, η απάντηση στο ερώτημα «Άξιζε τον κόπο;» θα είναι ένα αποφασιστικό «όχι». Όχι μόνο για ανθρώπους σαν εμένα, αλλά για όλους, ανεξάρτητα από το πόσο συμπαθούν τη δυτική δομή εξουσίας και πόσο μισούν τη Ρωσία. Εάν η απάντησή τους δεν είναι «όχι» αμέσως, θα είναι η απάντησή τους σε λίγες ώρες. Εάν οι άνθρωποι δεν καταλάβουν αμέσως τη φρίκη που έχει εξαπολυθεί στον κόσμο μας και πώς τίποτα δε θα μπορούσε να άξιζε τον κόπο, θα το καταλάβουν σύντομα.



Ο όρος Mutually Assured Destruction επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον Donald Brennan του Ινστιτούτου Hudson το 1962, αλλά τον χρησιμοποίησε ειρωνικά, συλλαβίζοντας το ακρωνύμιο "MAD" για να υποστηρίξει πως είναι τρελό να κρατάς όπλα που μπορούν να προκαλέσουν Αρμαγεδδώνα. Αυτά τα πυρηνικά chicken games είναι τρελά.

Το επιχείρημα για τα πυρηνικά είναι ότι η απειλή της χρήσης τους αποκρούει τους μεγάλης κλίμακας συμβατικούς πολέμους που είδαμε στον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αυτό λειτουργεί μόνο εάν ο φόβος της χρήσης τους αποτρέπει τις συμβατικές επιθέσεις. Η αμερικανική αυτοκρατορία γίνεται ολοένα και πιο θρασύς με τον πόλεμο με αντιπρόσωπο εναντίον της Ρωσίας.

Ήταν αδιαμφισβήτητη συμβατική σοφία ότι ο θερμός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία επειδή είναι μια πυρηνική υπερδύναμη. Τώρα η ιδέα της υποστήριξης επιθέσεων πλήρους κλίμακας για την αποκόλληση κομματιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κερδίζει ευρεία επιρροή. Αυτό διαλύει την ανήσυχη σταθερότητα που θεωρητικά υποτίθεται ότι θα δημιουργήσει το MAD, επειδή το MAD υποθέτει πως η άλλη πλευρά δεν θα είναι αρκετά τρελή για να ξεκινήσει συμβατικές επιθέσεις εναντίον μιας πυρηνικής υπερδύναμης λόγω του φόβου της ραγδαίας κλιμάκωσης σε πυρηνικό πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Εάν έχετε δύο άτομα που στρέφουν πιστόλια ο ένας στον άλλο, μπορεί να αποφευχθεί η ανταλλαγή πυροβολισμών υπό τον φόβο των αντιποίνων. Αλλά αν ένας από τους ένοπλους σπάσει την στάση περπατώντας προς τον άλλο κρατώντας ένα μαχαίρι στο άλλο του χέρι, οι πιθανότητες είναι ότι ο άλλος θα πατήσει τη σκανδάλη.



Το μισώ όταν βάζουν τους ανθρώπους να λένε «Ελπίζω να αυτοκτονήσουμε με πυρηνικά [και να εξαφανιστούμε] από τον χάρτη, είμαστε φρικοίς». Δεν είναι εντάξει για λίγους ηλίθιους να παίζουν παιχνίδια με κάθε ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Το ότι είστε δυσαρεστημένοι με τη ζωή εδώ δεν σημαίνει πως είναι όλοι οι αθώοι σε όλο τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι είναι και τα ζώα, τα ζωύφια, τα δέντρα. Τα δυσαρεστημένα συναισθήματά σας δεν είναι έγκυρος λόγος για να μην πολεμήσετε αυτό το πράγμα με δόντια και νύχια. Κρατήστε τις παντοκτόνες σας ιδέες για τον εαυτό σας.



Οι Δυτικοί πλαισιώνουν την ιδέα εθνών όπως η Ρωσία και η Κίνα να «επιτίθενται στους γείτονές τους» σαν να είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο ηθικό από ό,τι οι ΗΠΑ επιτίθενται σε έθνη στην άλλη άκρη του πλανήτη που δεν μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Τουλάχιστον η Ρωσία μπορεί να προβάλει επιχείρημα ότι η εισβολή της στην Ουκρανία ήταν προς τα συμφέροντά της εθνικής ασφάλειας λόγω της στρατιωτικοποίησης των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ εκεί, και η Κίνα θα μπορούσε να προβάλει παρόμοια επιχειρήματα εάν επιτεθεί ποτέ στην Ταϊβάν. Οι πόλεμοι των ΗΠΑ γίνονται αποκλειστικά για να υπερασπιστούν την αμερικανική πλανητική κυριαρχία, όχι τις ΗΠΑ.



Οι φιλελεύθεροι ασχολούνται αποκλειστικά με την εξέταση των προνομίων εκτός από όταν πρόκειται για δυτικά προνόμια. Τότε είναι πολύ χαρούμενοι που ανατινάζουν τα πάντα και τους πάντες για την πίστη τους στην εγγενή ιδεολογική τους ανωτερότητα και το δικαίωμά τους να κυριαρχούν σε κάθε χώρα στη γη.



Το Facebook, το Instagram και το Whatsapp δε χαρακτηρίζουν πλέον το νεοναζιστικό σύνταγμα Azov ως «επικίνδυνη οργάνωση». Για να είμαστε σαφείς, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην πραγματικότητα σχετικά με το σύνταγμα του Αζόφ. Είναι ακόμα οι ίδιοι άνθρωποι με την ίδια ιδεολογία. Το μόνο που άλλαξε είναι η Επίσημη Αφήγηση.

Για χρόνια και χρόνια, μέχρι μόλις πέρυσι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουν ότι η Ουκρανία έχει ναζιστικό πρόβλημα και να αποκαλούν νεοναζί του Αζόφ όπως είναι. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι μεταφερθήκαμε σε ένα οικοσύστημα πληροφοριών επιθετικής πολεμικής προπαγάνδας.

Κανένα ποσοστό αλλαγής επωνυμίας δημοσίων σχέσεων δεν θα μεταμορφώσει μαγικά τους νεοναζί του Αζόφ σε υγιείς μετριοπαθείς. Μπορείτε να αλλάξετε το Kentucky Fried Chicken σε KFC, αλλά εξακολουθεί να είναι το ίδιο πράγμα στον κουβά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail