«Κανένα υπάρχον όπλο δεν μπορεί να αναχαιτίσει το όπλο της καταστροφής της Ρωσίας, τον Ποσειδώνα»

Freepen.gr - Κανένα υπάρχον οπλικό σύστημα δεν είναι ικανό να αναχαιτίσει το όπλο της καταστροφής της Ρωσίας - την πυρηνική τορπίλη Ποσειδών, δήλωσε ο Igor Korotchenko, αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense Magazine, σε συνέντευξή του στην The Izvestia.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα υποβρύχια πυρηνικά καλωδιακά οχήματα Poseidon σχεδιάστηκαν για να χτυπήσουν τις παράκτιες περιοχές ενός πιθανού εχθρού με πυρηνική κεφαλή υψηλής απόδοσης. Αυτό το όχημα μπορεί να καταστρέψει εχθρικούς στόχους σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου μεγάλης κλίμακας.

Η τορπίλη Poseidon μπορεί να παραδώσει μια πυρηνική κεφαλή σε οποιαδήποτε απόσταση, ενώ το βάθος στο οποίο ταξιδεύει αποκλείει την πιθανότητα αναχαίτισής της.

Στις 16 Ιανουαρίου, μια πηγή του TASS δήλωσε πως η πρώτη πυρηνική σούπερ τορπίλη Poseidon για το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod κατασκευάστηκε στη Ρωσία. Τον Ιανουάριο, το πλήρωμα του πυρηνικού υποβρυχίου ολοκλήρωσε μια σειρά δοκιμών απελευθέρωσης στο νερό της μακέτας πυρηνικής τορπίλης Poseidon.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail