Η αναβίωση του διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και Δύσης είναι ακόμα μακριά - ρωσική αποστολή του ΟΗΕ

Vladimir Gerdo/TASS
Freepen.gr - Η επιστροφή της Δύσης στις καλής πίστης διαπραγματεύσεις για τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια θα ήταν ένα καλό σενάριο για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αυτό είναι πολύ μακριά, δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι, μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Ερωτηθείς για πιθανούς τρόπους επανέναρξης ενός τέτοιου διαλόγου, είπε στο RT το Σάββατο, «Θα πρέπει να βεβαιωθούμε πως η Δύση γνωρίζει πόσο λανθασμένη ήταν η πολιτική της, θα πρέπει να δούμε ότι έχει αντιστρέψει την υποστήριξή της στο ουκρανικό καθεστώς. Επειδή αυτή την στιγμή τους δίνεται λευκή επιταγή για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατά του πληθυσμού της Ουκρανίας και των ρωσόφωνων, καθώς και για κάθε είδους διακρίσεις κατά των ρωσόφωνων. 

Θα πρέπει επίσης να δούμε πως έχουν αντιστρέψει την στάση τους στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τις αρχές ασφάλειας στην Ευρώπη, που προτείναμε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή θα πρέπει να είναι μια σοβαρή και βαθιά διαδικασία χωρίς ρηχές προσπάθειες να ρίξουν όλες τις αμαρτίες στην πόρτα της Ρωσίας ή να παρουσιάσουν τη Ρωσία ως πηγή όλων των προβλημάτων για τη διεθνή κοινότητα».

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, «εάν υπάρξει μια τέτοια αλλαγή, θα υπάρχει η ευκαιρία να διεξαγάγουμε διαπραγματεύσεις καλής πίστης». «Αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό σενάριο για ολόκληρο τον κόσμο, αλλά, ειλικρινά μιλώντας, είμαστε ακόμα πολύ μακριά από αυτό τώρα», θρηνούσε.

«Και όμως είμαστε αισιόδοξοι. Μπορούμε να δούμε πώς πολλοί άνθρωποι στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων Δυτικών διπλωματών, σκέφτονται να μάθουν από το παρελθόν, ωστόσο δε γίνονται πρακτικά βήματα προς αυτό. Από πολιτική άποψη, το μόνο που μπορούμε να ακούσουμε είναι εχθρική ρητορική, με τη σύγκρουση να υποδαυλίζεται, οπότε, φοβάμαι, δεν υπάρχει λόγος αισιοδοξίας στη δεδομένη φάση», πρόσθεσε ο Polyansky.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail