Οι ομολογίες Ολάντ και Μέρκελ είναι «επισημοποίηση της προδοσίας» – κορυφαίος Ρώσος γερουσιαστής

Sputnik / Sergey Guneev
Freepen.gr - Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία από το 2014 επειδή η Δύση αντιμετώπισε τις συμφωνίες του Μινσκ ως παλιόχαρτο, δήλωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσίας.

Ο γερουσιαστής Konstantin Kosachev αντέδρασε σε μια παραδοχή του πρώην Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν στην πραγματικότητα ένα τέχνασμα για να κερδίσει χρόνο για την κυβέρνηση του Κιέβου να ενισχύσει τον στρατό της. Αυτή η κίνηση θα πρέπει να πιστωθεί για την «επιτυχή ανθεκτικότητα» της Ουκρανίας στη Ρωσία στη συνεχιζόμενη σύγκρουση με τη γείτονά της, πρόσθεσε.

Ο Ολάντ απηχούσε μια δήλωση της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία περιέγραψε τις συμφωνίες του Μινσκ το Δεκέμβριο ως «μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία» να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

«Για τη Δύση, η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας αφορά τον έλεγχο της γης και όχι την επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης. Είναι θέμα επικράτειας, όχι ανθρώπων. Πρόκειται για βία, όχι για διαπραγματεύσεις», έγραψε ο Κοσάτσεφ στο Telegram.

Αυτή η προσέγγιση «έρχεται ευθέως σε αντίθεση με τις λεγόμενες ευρωπαϊκές αξίες», σχολίασε. Ο γερουσιαστής σημείωσε πως οι δυτικές συμπεριφορές απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας ήταν εντελώς διαφορετικές ενόψει της πίεσης της Σκωτίας και της Καταλονίας για ανεξαρτησία.

«Οι ομολογίες της Μέρκελ και του Ολάντ είναι μια επισημοποίηση της προδοσίας… Το τίμημα αυτής της προδοσίας είναι χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν τα τελευταία οκτώ χρόνια του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία. Ο εμφύλιος πόλεμος που η Δύση δεν σταμάτησε αντιμετωπίζοντας τις συμφωνίες του Μινσκ ως παλιόχαρτο», έγραψε ο Κοσάτσεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail