Η πρόταση μομφής, η μετατροπή της σε ψήφο εμπιστοσύνης και η επόμενη μέρα

Πώς διατάσσονται τα κόμματα.

Αποτελεί παράδοση η ψήφος δυσπιστίας προς την κυβέρνηση να μετατρέπεται από την πλειοψηφία σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Από: ieidiseis.gr / Του Βασίλη Σκουρή

Έτσι, π.χ., η συζήτηση μετατίθεται από το συγκεκριμένο θέμα που αφορά η πρόταση της αντιπολίτευσης, σε συζήτηση και ψήφο για τη συνολική κυβερνητική θητεία.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, εμποδίζονται ή και καταπνίγονται οι διαφωνίες στελεχών και βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Μετά το πέρας της τριήμερες συζήτησης διεξάγεται ο απολογισμός, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Και αναλόγως των συμπερασμάτων για τα κέρδη και τις ζημιές που είχαν, τα κόμματα επαναχαράσσουν την τακτική τους για το διάστημα που απομένει έως τις κάλπες. Ένα διάστημα που θα αλλάξουν πολλά και θα γίνουν πολλά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη.

Η πόλωση στο τριήμερο της συζήτηση βαράει ταβάνι, κυρίως μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν το ακροατήριό τους.

Ενδιαφέρον έχει και το τι θα πράξουν τα μικρότερα κόμματα, που αυτή τη στιγμή κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση! 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail