Πέντε παράδες έκανε ο Κροάτης πρόεδρος την Μπέρμποκ για τα περί πολέμου: Δεν έχω ξαναδεί τέτοιου είδους τρέλα

Freepen.gr - Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς επέπληξε την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπάερμποκ επειδή ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη βρίσκεται τώρα σε πόλεμο με τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τα σχόλιά της ως «είδος τρέλας».

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο λιμάνι του Σπλιτ, ο Μιλάνοβιτς ισχυρίστηκε πως η προφανής κήρυξη πολέμου της Ευρώπης στη Ρωσία ήταν είδηση ​​γι 'αυτόν και επιβεβαίωσε ότι η Κροατία δε θα συρθεί σε "καμία περίπτωση" σε αυτό που ανέφερε ως "πόλεμος με αντιπρόσωπο" μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Στη συνέχεια, ο Κροάτης πρόεδρος ευχήθηκε ειρωνικά στη Γερμανία, καλύτερη τύχη αυτή τη φορά μετά την προηγούμενη προσπάθειά της να νικήσει τη Σοβιετική Ένωση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών λέει ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Δεν το ήξερα αυτό», είπε ο Milanović. «Ίσως η Γερμανία να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά τότε, καλή τύχη. Ίσως αυτή τη φορά να της βγει καλύτερα από ό,τι πριν από 70 χρόνια», είπε ειρωνικά.

Ο Κροάτης πρόεδρος εξέφρασε την έκπληξή του για τα σχόλια της Μπάερμποκ, υποστηρίζοντας ότι η υπουργός Εξωτερικών είναι ο αρχηγός ενός γερμανικού κόμματος των Πρασίνων που προήγαγε τον ειρηνισμό. Στη συνέχεια αμφισβήτησε εάν τα εμπρηστικά της σχόλια ήταν μια προσπάθεια να υπονομεύσει τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Αν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, τότε ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Αλλά δε θα ζητήσουμε τη γνώμη της Γερμανίας», είπε ο Milanović.

«Ας καταλάβουν ποιος είναι ο πραγματικός καγκελάριος εκεί. Είμαι στην πολιτική για πολύ καιρό και η χώρα μας έχει περάσει πολλά, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιου είδους τρέλα», πρόσθεσε.

Ο Milanović έχει ασκήσει έντονη κριτική στην προσέγγιση των δυτικών συμμάχων κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης, χαρακτηρίζοντας τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας «παράλογες» και δεσμευόμενος να μην είναι «σκλάβος της Αμερικής» συμμορφούμενος με την τυπική απάντηση πολλών άλλων μελών του ΝΑΤΟ.

Στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του, ο Κροάτης πρόεδρος ισχυρίστηκε πως η παροχή δυτικών αρμάτων μάχης στο Κίεβο μόνο θα παρατείνει τον πόλεμο.

«Ρώσοι ή Αμερικανοί, καίγονται το ίδιο», είπε ο Μιλάνοβιτς για τα τανκς. «Αυτά τα τανκς μπορεί να καούν ή να φτάσουν στην Κριμαία, αλλά η Κροατία δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό», πρόσθεσε.

* πληροφορίες ReMix
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail