Στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ: Το Ιράν δεν είναι η υπ' αριθμόν ένα απειλή για τη χώρα!

Freepen.gr - Δημοσιεύματα ΜΜΕ τη Δευτέρα ανέφεραν ότι η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ δε θεωρεί πλέον το Ιράν την υπ' αριθμόν ένα απειλή για τη χώρα.

Οι παγκόσμιες προκλήσεις είναι από τις πιο σημαντικές απειλές που θα αντιμετωπίσει η χώρα το 2023, σύμφωνα με την εφημερίδα Hume, η οποία ανέφερε πως το Ιράν θεωρείται η δεύτερη πιο επικίνδυνη απειλή.

Η έκθεση πληροφοριών που επικαλείται η εφημερίδα ανέφερε ότι το Ιράν δεν ήταν το επίκεντρο αλλά μέρος ενός διασυνδεδεμένου παζλ.

Σημειώνει πως οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας είναι η κύρια δυναμική, η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί το 2023 και η οποία θα καθοδηγήσει τις παγκόσμιες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Ισραήλ.

Επιπλέον, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και η διακοπή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω της κατάστασης στην Κίνα αποτελούν επίσης σημαντικές παγκόσμιες προκλήσεις.

Η έκθεση υπογράμμισε ότι η εκτίναξη των τιμών των τροφίμων επηρέασε ιδιαίτερα την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Γράφει πως η απειλή της αστάθειας στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα είναι η τρίτη πιο σοβαρή απειλή που μπορεί να αντιμετωπίσει το Ισραήλ το 2023.

Εν τω μεταξύ, οι ηγέτες των κομμάτων της ισραηλινής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν στο κοινοβούλιο και εξέδωσαν δήλωση με την οποία δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού ενάντια στη δεξιά θρησκευτική κυβέρνηση υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail