Εάν δεν μπορείτε να κερδίσετε στο πεδίο της μάχης, βάλτε τα μέσα να δημοσιεύσουν φαντασίες

Και η βόλτα με το τρένο από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης στην τρελή πόλη συνεχίζει να τρέχει κάτω από τις γραμμές και δεν συνειδητοποιεί ότι η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Δνείπερο έχει εξαφανιστεί. Αυτή είναι η καλύτερη ποιητική εικόνα που θα μπορούσα να επινοήσω απόψε για να προσπαθήσω να αποτυπώσω αυτή την παθολογία των λεγόμενων δημοσιογράφων να δημοσιεύουν ανοησίες. Ένα νέο μιμίδιο εμφανίστηκε σήμερα - η ομάδα Wagner εξαφανίζεται.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ρίξτε μια ματιά στη Shannon Vavra που κάνει στενογραφία Deep State για το Daily Beast:

Δεκάδες χιλιάδες μαχητές που συγκεντρώθηκαν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία για την ομάδα Wagner, το ρωσικό ιδιωτικό μαχητικό σώμα μισθοφόρων, χάθηκαν ή πέθαναν, σύμφωνα με ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση. . . .

Τα στατιστικά που αναφέρονται είναι απλώς η πιο πρόσφατη ένδειξη πως η μαχητική δύναμη της Βάγκνερ καταρρέει στην Ουκρανία, παρόλο που η Ρωσία εργάζεται για να εξασφαλίσει νίκες στο πεδίο της μάχης σχεδόν ένα χρόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Μαχητές της Wagner έχουν εμπλακεί στις σφοδρές μάχες στο Soledar τις τελευταίες εβδομάδες, μια πόλη στην οποία η Ρωσία κέρδισε. Η Βάγκνερ ήταν επίσης σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τα κέρδη που σημειώθηκαν κοντά στο Μπαχμούτ, «με εξαιρετικό κόστος», δεδομένου ότι πολλοί από τους νεοσύλλεκτους της Βάγκνερ είχαν ελάχιστη εκπαίδευση από τότε που η Βάγκνερ στρατολόγησε 40.000 κατάδικους, είπε στους δημοσιογράφους τελευταία ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky άφησε να εννοηθούν οι δραματικές απώλειες που υφίστανται οι Ρώσοι στο Soledar σε πρόσφατη ομιλία του επίσης.

https://www.newsbreak.com/news/2900347444966/russia-s-elite-shadow-army-edges-into-complete-collapse?noAds=1&_f=app_share&s=i3

Σε αντίθεση με τον Μπομπ της Βαγδάτης, ο Πρόεδρος Ζελένσκι έχει τη δυνατότητα από πλήθος ηγετών της δυτικής κυβέρνησης και ειδήμονες των μέσων ενημέρωσης, καθώς εμμένει επίμονα στην πεποίθηση ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει το Soledar. Αλλά η πραγματικότητα που εμφανίζεται στον παρακάτω χάρτη λέει μια διαφορετική ιστορία:

 

https://t.me/c/1840140143/280

"Το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας της DPR ανακοίνωσε την απελευθέρωση της Krasnopolevka." Όπως μπορείτε να δείτε στον χάρτη, η Krasnopolevka βρίσκεται βορειοδυτικά του Soledar. Ο όμιλος Wagner της Ρωσίας δεν συμπεριφέρεται ως αποδεκατισμένη δύναμη που αιμορραγεί σε προσωπικό. Οι Ρώσοι κινούνται μεθοδικά για να τυλίξουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε ένα καζάνι και ο Ζελένσκι συνεχίζει να επιμένει ότι κερδίζουν. Μόλις κατάλαβα ότι ο Ζελένσκι, ως πρώην κωμικός, διοχετεύει το εσωτερικό του Monty Python με την Ουκρανία ως Μαύρος Ιππότης:

Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα τέχνης που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα σε σχέση με την ουκρανική στρατιωτική προσπάθεια. Οι ρωσικές πρόοδοι δεν περιορίζονται στο Bakhmut και το Soledar. Η Ρωσία επεκτείνει το προγεφύρωμά της προς την κατεύθυνση του Seversk (το οποίο βρίσκεται βόρεια του Soledar) και επιτίθεται στα χωριά Razdolovka, Nikolaevka, Vesely, Vyemka και Ivano-Daryevka. Μια εντυπωσιακή επίδειξη μαχητικής ανδρείας από μια υποτιθέμενη εξαντλημένη δύναμη πρώην κατάδικων.

Δεν είναι όλη η ουκρανική ηγεσία εκτός πραγματικότητας:

Στην πρωινή αναφορά, το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο επιβεβαιώνει ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει σημαντικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Artemivsk-Konstantinovka και εισβάλλουν στο Predtechino και στο Stupochek.

Στα βόρεια του Αρτεμίβσκ, η επίθεση στην Παρασκοβέγιεφκα και στην Κράσναγια Γκόρα συνεχίζεται. Επίσης, η επίθεση στην ίδια την πόλη Artemovsk συνεχίζεται με μάχες στην ανατολική και νότια πλευρά του οικισμού.

https://t.me/sonar_21/366

Ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας του Zelensky, Oleisky Arestovich, τραγουδά επίσης μια πολύ διαφορετική μελωδία αυτές τις μέρες σε σχέση με τη Ρωσική Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση:

Αφού εγκατέλειψε τη θέση του συμβούλου στο Γραφείο του Προέδρου, ο Αρέστοβιτς ξεκίνησε με κάθε σοβαρή ειλικρίνεια λέγοντας πως η ρωσική ειδική επιχείρηση σχεδιάστηκε ως μια αναίμακτη αποστολή και θα έπρεπε να είχε περάσει χωρίς απώλειες.

«Προσπάθησαν να κάνουν έναν έξυπνο πόλεμο… Μια τόσο κομψή, όμορφη, αστραπιαία ειδική επιχείρηση, όπου ευγενικοί άνθρωποι, χωρίς να προκαλέσουν ζημιά ούτε σε γατάκι ούτε σε παιδί, εξόντωσαν τους λίγους που αντιστάθηκαν. Και δεν τους εξαφάνισαν καν, αλλά τους προσέφεραν να παραδοθούν, να αλλάξουν πλευρά, να καταλάβουν κλπ. Δεν ήθελαν να σκοτώσουν κανέναν. Απλώς υπογράψτε την αποποίηση."

https://t.me/sonar_21/365

Είμαι έκπληκτος που ο Αρέστοβιτς είναι ακόμα ζωντανός. Σχόλια σαν αυτά τον καθιστούν σημαντικό στόχο δολοφονίας από το πλήθος του Zelensky.

Ο Αρέστοβιτς δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται σε ζεστό νερό. Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρέζνικοφ αντιμετωπίζει ένα εκρηκτικό σκάνδαλο για την εξαιρετική του δεξιότητα ως μπακάλης και πωλητής γεννητριών:

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov - ένα από τα πιο εξέχοντα πρόσωπα του πολέμου κατά της Ρωσίας - δέχεται πυρά στο εσωτερικό μέτωπο καθώς οι έρευνες για κυβερνητική διαφθορά συγκλόνισαν τη χώρα το Σαββατοκύριακο. . . .

Και οι δύο έρευνες σχετίζονται με κερδοσκοπία πολέμου και προκάλεσαν μια άμεση δέσμευση δράσης από τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky το βράδυ της Κυριακής. Η υπόθεση που αφορούσε το υπουργείο Άμυνας σχετίζεται με αγορές στρατιωτικών σιτηρεσίων σε διογκωμένες τιμές - ένα θέμα που έχει μετατραπεί σε μια από τις κορυφαίες ειδήσεις στο Κίεβο. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών απολύθηκε σε υπόθεση που συνδέεται με υπερτιμημένη δημόσια αγορά ηλεκτρογεννητριών. Το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας δήλωσε ότι διερευνά και τα δύο θέματα.

https://www.politico.eu/article/defense-minister-reznikov-ukraine-corruption-probe-war-russia-zelenskyy/

Ο συνδυασμός των στρατιωτικών απωλειών και της κραυγαλέας διαφθοράς είναι επακόλουθος και σηματοδοτεί την κατάρρευση της κυβέρνησης Ζελένσκι. Αυτά τα άσχημα νέα έρχονται μετά την απώλεια της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν υπάρχουν wunder waffen που να περιμένουν στα φτερά που να μπορούν να σώσουν την Ουκρανία σε αυτό το σημείο. Ακόμα κι αν οι Γερμανοί αποφασίσουν να στείλουν σαραντάχρονα «σύγχρονα» Κύρια Άρματα μάχης, η Ουκρανία δεν έχει το προσωπικό και τον χρόνο για να εκπαιδεύσει μια μονάδα χειριστών τανκς που μπορεί να αποδώσει καλά στο πεδίο της μάχης. Αλλά αυτά τα γεγονότα δεν θα σταματήσουν τον Ζελένσκι από το να επιμένει: «Είναι μόνο μια πληγή».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail