Το ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί σε υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα — Λαβρόφ

Stanislav Krasilnikov/TASS
Freepen.gr -  Το ΝΑΤΟ εμπλέκεται σε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας εδώ και πολύ καιρό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι την Τρίτη, μεταδίδει το ΤΑΣΣ.

«Ό,τι και να πουν οι δυτικοί εταίροι μας, όσο κι αν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους για την άντληση όπλων στην Ουκρανία - συμπεριλαμβανομένων των γνωστών συνθημάτων ότι ο δρόμος προς την ειρήνη βρίσκεται μέσα από αποστολές όπλων - όλοι καταλαβαίνουν τα πάντα. Μιλάμε για εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ένας πόλεμος που διαθλάται στις θερμές του εμφανίσεις, σε ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου», είπε.

Ο Λαβρόφ σημείωσε πως η Μόσχα λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει τις προσπάθειες να μετατραπεί η Ουκρανία σε ακόμη πιο έντονη απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.

"Φυσικά, παρακολουθούμε πώς εξελίσσονται οι συζητήσεις στη Δύση για περαιτέρω άντληση της Ουκρανίας με ολοένα και πιο σοβαρά όπλα, συμπεριλαμβανομένων επιθετικών όπλων. Φυσικά, τα βλέπουμε όλα, και όχι απλώς παρατηρούμε, αλλά λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε περαιτέρω απόπειρα να μετατρέψει την Ουκρανία σε ακόμη πιο έντονη απειλή για την ασφάλειά μας και να αποτρέψει το καθεστώς του Κιέβου να επικρατήσει στην πολιτική του για διακρίσεις και καταστροφή των δικαιωμάτων όλων εκείνων των Ουκρανών πολιτών και πρώην Ουκρανών πολιτών, που ένιωθαν ότι εμπλέκονται στη ρωσική ιστορία, τον ρωσικό πολιτισμό και τη ρωσική παραδόσεις», είπε.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε πως η Ρωσία παρακολουθεί αυτή τη διαδικασία, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την υλοποίηση των δυτικών σχεδίων.

«Και δε θα γίνουν [να καρποφορήσουν]», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail