Θα άρπαζαν το παιδί κι ο άλλος… μίλαγε στο τηλέφωνο!

Από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχουν πολλές «ειδήσεις» που σε σοκάρουν. Η ιστορία όμως με τον 12χρονο στη Θεσσαλονίκη και την προσπάθεια κάποιων να τον απαγάγουν είναι από αυτές που λέμε σοκαριστικές.

Από: newsbomb.gr - Νίκος Συρίγος

Αυτά που ακούγαμε, διαβάζαμε στα social media και πιστεύαμε ότι είναι «φάρσα» ή αποτέλεσμα της φαντασίας κάποιων, έγιναν πραγματικότητα. Το ότι ο πιτσιρίκος τα κατάφερε επειδή ήταν ψύχραιμος ή απλά πολύ τυχερός δεν αλλάζει πολύ τα πράγματα για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά μας… Παιδιά που κινδυνεύουν να απαχθούν μέρα μεσημέρι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης/Αθήνας/Λάρισας κοκ. Τρέλα!

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο… Εξίσου ανησυχητικό. Ο μικρός είπε ότι στην προσπάθεια του να σωθεί από τους τρεις επίδοξους απαγωγείς του, αρχικά απευθύνθηκε σε έναν «καλοντυμένο κύριο που μίλαγε στο τηλέφωνο» ο οποίος προφανώς δεν του έδωσε σημασία, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να τρέχει και να αναζητήσει αλλού βοήθεια! Το ξαναδιάβασα και αλλού για να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω λάθος.

Και εκεί η μαρτυρία του παιδιού καταγράφηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο… Και κάπως έτσι σκέφτεσαι ότι για να νιώθουν τρία καθάρματα ότι μπορούν να αρπάξουν ένα παιδί μέρα μεσημέρι, έχει δώσει και η κοινωνία τα δικαιώματα της!.

Με τύπους σαν κι αυτόν τον «καλοντυμένο κύριο που μίλαγε στο τηλέφωνο» και αδιαφόρησε για την τύχη ενός παιδιού που κινδύνευε… Είτε γιατί δεν πίστεψε τον μικρό ότι κινδυνεύει, είτε για να μην μπλέξει… Τραγικός και στις δύο περιπτώσεις!

Επικίνδυνα τραγικός όσο και ο γενικότερος «ωχαδερφισμός» που μας χαρακτηρίζει… Κι επειδή, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, κανείς δεν μπορεί όχι να προστατεύσει αλλά ούτε καν να δώσει… σημασία στα παιδιά μας, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, λοιποί συγγενείς και φίλοι, οφείλουμε να μην αφήνουμε κανένα παιδί απροστάτευτο. Ούτε στιγμή! Όσο για τον… καλοντυμένο κύριο που μίλαγε στο τηλέφωνο, ας ελπίσουμε να μην έχει παιδί… Για χίλιους λόγους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail